Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2011 23:21
hali

XXX.XXX.59.156

Dobrý večer,můžete mi prosím říct,kde koupit diody ? mám problém s kočkami,kunami atd. voliéra je 2,5x1x1,80 m (DxŠxV) takže bych se chtěl i zeptat,kolik diod a jestli to nějak vadí papouškům. Děkuji za slušné odpovědi. S pozdravem hali

2.7.2011 23:47
docid

XXX.XXX.172.5

zřejmě máte na mysli svítící led diody aby se ptácí mohli orientovat při vyplašení. No, jesli u vás e městě mají nějaký elektro krámek, mohli by je tam mít. Ale někde v elektru, kde prodávají pračky a televize je mít nebudou. Jinak si myslim že by i stačilo takový to zahradní světýlko jak se zapichuje do hlíny a dobíjí se od slunce, stačilo by to rozdělat, je tam také dioda, a prostě naháhnout gáblik kam potřebujete aby to svítilo, ten solárni článek můžete mít jinde. Taky jsem o tom jednu dobu přemýšlel s tim zahradním svítítkem ale nějak sem na to zapoměl.

2.7.2011 23:55
lubo777

XXX.XXX.139.40

Osobně používám ledkovou "žárovku",která svítí lehce modrým,a velice slabím světlem (malý počet diod),kterou jsem koupil myslím v baumaxu za pár korun.Světlo je opravdu slabé a spotřeba jen cca 3W.

3.7.2011 10:09
hali

XXX.XXX.59.156

Dobrý den. děkuji vám za odpovědi. Ano,mám namysli led diody,ale s tím světýlkem by to taky nebylo špatné,ale je to na elektriku,nebo si to opravdu vystačí jen se sluncem? a ještě bych se chtěl zeptat na cenu a kolik bych těch led diod potřeboval na mou voliéru. a ještě jedna věc. svítí to nastálo,nebo jen když kolem čidla někdo přejde ? Děkuji za odpovědi. S pozdravem hali

3.7.2011 11:58
brno

XXX.XXX.113.236

Na takové rozměry vám stačí jedno světýlko, které koupíte běžně v elektru. Je přímo do zásuvky a má na sobě čidlo, které světlo zapne, jak se začne stmívat. Můžete je samozřejmě zapojit i přes pohybový senzor. Cena je cca. 150Kč a má to necelí jeden watt, takže spotřeba je nulová i když to svítí celou noc. Pokud to máte ve venkovních voliérách, tak by asi byl lepší ten pohyboví senzor, ale nevím jestli je tak citliví, aby ho seplo i malé zvíře.

3.7.2011 12:07
zdenek123

XXX.XXX.91.53

tady toho je plno ,jen nevim jak moc jedna dioda sviti

http://www.tipa.eu/cz/svetlo/c-1339/

3.7.2011 13:34
docid

XXX.XXX.172.5

dioda stojí do deseti korun, dle průměru a svítivosti. Spíše bych tam dal bílou čirou, ne nějakou modrou aby to nevypadalo jak v bordelu. Jeda ve tmě dost svítí, jako orientační postačí. To na ten solár se zapne když venku poklesne intenzita světla, má snimač. Akorát nevim jestli by to svitilo třeba v zimě až do rána, to by se muselo vyzkoušet.

3.7.2011 13:57
zdenek123

XXX.XXX.91.53

tady tohle vypada dobře,ale kdo vi jak to chunguje ???pry sviti až 8hod při plnem nabiti

http://www.tipa.eu/cz/svitidlo-led-solarni-svetelny-retez-24-led/d-118529/

3.7.2011 16:10
hali

XXX.XXX.59.156

brno napsal(a):
Na takové rozměry vám stačí jedno světýlko, které koupíte běžně v elektru. Je přímo do zásuvky a má na sobě čidlo, které světlo zapne, jak se začne stmívat. Můžete je samozřejmě zapojit i přes pohybový senzor. Cena je cca. 150Kč a má to necelí jeden watt, takže spotřeba je nulová i když to svítí celou noc. Pokud to máte ve venkovních voliérách, tak by asi byl lepší ten pohyboví senzor, ale nevím jestli je tak citliví, aby ho seplo i malé zvíře.

Děkuji. Asi zajdu k nám do elektra. Musí to být v zásuvce po celou dobu,nebo se to jen 1x denně nabíjí? Ten pohybový senzor by byl super. Chtěl bych to na venkovní voliéru,ale mám ji v humě takže tam elektrika nevede,jedině 1xdenně nabíjet. jestli je citlivý na myši,nebo ne,to je mi jedno,mě jde hlavně o to,aby sepl na kočku,kunu,dravce a pod. Mohl byste prosím říct název,nebo vložit nějaký odkaz? vypadá to zajímavě. Předem děkuji za odpovědi. S pozdravem hali

3.7.2011 20:53
brno

XXX.XXX.113.236

hali napsal(a):
Děkuji. Asi zajdu k nám do elektra. Musí to být v zásuvce po celou dobu,nebo se to jen 1x denně nabíjí? Ten pohybový senzor by byl super. Chtěl bych to na venkovní voliéru,ale mám ji v humě takže tam elektrika nevede,jedině 1xdenně nabíjet. jestli je citlivý na myši,nebo ne,to je mi jedno,mě jde hlavně o to,aby sepl na kočku,kunu,dravce a pod. Mohl byste prosím říct název,nebo vložit nějaký odkaz? vypadá to zajímavě. Předem děkuji za odpovědi. S pozdravem hali

Bohužel to musí být stále v zásuvce, takže to pro vás asi nebude to pravé.

3.7.2011 21:12
hali

XXX.XXX.59.156

brno napsal(a):
Bohužel to musí být stále v zásuvce, takže to pro vás asi nebude to pravé.

no i tak něco musím sehnat. a je něco takového že by to bylo přes den v zásuvce a v noci by to vydrželo ? Děkuji

4.7.2011 11:39
hali

XXX.XXX.59.156

docid napsal(a):
dioda stojí do deseti korun, dle průměru a svítivosti. Spíše bych tam dal bílou čirou, ne nějakou modrou aby to nevypadalo jak v bordelu. Jeda ve tmě dost svítí, jako orientační postačí. To na ten solár se zapne když venku poklesne intenzita světla, má snimač. Akorát nevim jestli by to svitilo třeba v zimě až do rána, to by se muselo vyzkoušet.

Dobrý den. měl byste pane Docid nějaké tipy,nebo vložit odkaz ? scháním v elektru,ale marně. na internetu jsem toho zatím taky moc nenašel,takže bych byl vděčný za každou radu. Předem děkuji. hali

4.7.2011 11:44
hali

XXX.XXX.59.156

hali napsal(a):
Dobrý den. měl byste pane Docid nějaké tipy,nebo vložit odkaz ? scháním v elektru,ale marně. na internetu jsem toho zatím taky moc nenašel,takže bych byl vděčný za každou radu. Předem děkuji. hali

http://www.bel-shop.eu/kategorie41.html

ještě mně napadly tyhle ,ale moc tam toho o nich psané není. Co myslíte? smajlík

4.7.2011 17:41
lutik

XXX.XXX.71.37

Skuste elektro conrad,mám už třetí sezonu,ten solární ,máto 3 reflektorky,svítí i v zimě,stojí okolo 500,chci je tet kupovat na nové voliery.

4.7.2011 20:12
hali

XXX.XXX.59.156

lutik napsal(a):
Skuste elektro conrad,mám už třetí sezonu,ten solární ,máto 3 reflektorky,svítí i v zimě,stojí okolo 500,chci je tet kupovat na nové voliery.

Děkuji. díval jsem se na tu stránku,diody tam jsou,ale je k tomu i čidlo? Mohl byste sem když tak vložit i odkaz? děkuji. S pozdravem hali

4.7.2011 21:18
hali

XXX.XXX.59.156

lutik napsal(a):
http://new.e-conrad.cz/solarni-svitidlo-trio-s-pir-cidlem.k574314

Děkuji :-)

4.7.2011 21:21
hali

XXX.XXX.59.156

ještě bych se chtěl zeptat,na jakou vzdálenost čidlo reaguje ?

4.7.2011 21:27
lutik

XXX.XXX.71.37

Tohle je na osvětlení,při soumraku zapne a ráno okolo 5 to ještě svítí.

4.7.2011 21:33
hali

XXX.XXX.59.156

Děkuji. a kdybych si koupil samostatné diody po pár korunách,jak to funguje? dá se k tomu dokoupit snímač pohybu? Děkuji. hali

5.7.2011 08:27
zdenek123

XXX.XXX.91.53

nevim co tady pořad řešite???čidlo stejně nebude fungovat na sto procent, jednou zachyti a dva krat ne .Kupte bez čidla ,vždyt tam pišou že to vydrži sviti až 8 hod

http://new.e-conrad.cz/solarni-svitidlo-trio.k571193

5.7.2011 11:25
lutik

XXX.XXX.71.37

Máte zcela pravdu čidlo je na nic,pokut jsou ptáci vyplašeni tak světlo které tyhle reflektorky vydávají jim umožní se znovu dostat bespečně na bydlo,čidlo nemá žádný význam sepnutí trvá pár vteřin coš ptákům vůbec nepomůže.mám to již 3 sezonu,funguje i v zimně.

5.7.2011 12:46
hali

XXX.XXX.59.156

Dobrý den. Děkuji. S tím čidlem máte asi pravdu. Koupím teda bez čidla. S Pozdravem hali

6.7.2011 10:57
docid

XXX.XXX.172.5

hali napsal(a):

Třeba v tom bel-shopu by se daly. V interšpáru elektroword a podobné elektroprodejny, tam nic nebudou mit. Unás ve Znojmě je maj v takovém krámku, ve kterém opravují televize, montují satelity a tak porůznu. Spíše bych hledal nějaký obchod kde se dají pořidit různé polovodičové součástky pro radioamatéry. Určitě bych volil bílou. Jedna stačí na místnost 7x7m uplně bez problému, neli větší. Akorát nevim jak máte řešené voliery, aby se to světlo dostalo všude, jestli mě chápete. Je rozdil mit jednu místnost a místnost, v niž máte klece a přepážky. Ale tet mě napadlo, aby dioda nebyla namířena na ptáky, protože i tak to trošku oslnuje. Já když mám notebok v posteli a nechce se mi vstávat abych ho dal na stůl, tak ho jen odložim na židli kterou mám nachystanou vedle postele, sviti mi ne něm maličký zelený světýlko, no a vté tmě mi to vadí. Kdyby na mě svitila dioda tak neusnu vůbec. Dal bych ji asi na strop aby svítila ze zhora, nebo něco před ni. A nebo bych nadával diody, ale uplně obyčejnou žárovku kterou máte doma ve staré svitilně na dvě tužkové baterie. Ta nedělá žádný kužel, nesvítí dopředu ale do okolí. Nějakou padesítiletou tesláckou jsem zrovna našel, snat se fotka z vebky povede jen tak pro orientaci jakou myslim. Jinak ty diody jsou čiré a takové matné které vám neosvětlí nic, dávají se na kontrolky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík