Tak teda já sem něco dám. Jsou to letošní tři slepičky. Je obtížné udělat normální fotku loni jsem měl ze tří snůšek 13 samiček a 5 samců, a prý že je moc kohoutků
Dávaj občas stříbrnou samičku. Tu jsem dal dohromady se strakatým samcem a furt nic.
Mám dotaz, koupila jsem na burze pár křepelek čínských, které při odchytu z prodejní klícky pouštěly peří (obrana proti predátorovi?),ne nijak extrémně, ale na zádi jde vidět, že nemají některé pírka a samička má pírka jakoby neurovnaná,rozcuchaná. Nevím, jestli jim peří dorůstá po celý rok, nebo se spraví až při přepeření (to bude až na jaře?). Dostávají směs Deli Nature 84, vaječnou míchanici s ovocem,zelené a každé ráno moučné červy.
křepelky se ve strachu zbavují peří a to jim doroste během pár týdnů než jen jednou za rok při přepeřování. Já bych jim nedával žádné umělé zobání. Krmím je vším drobným zrním a červy dostávají jen jako pochoutku hlavně v době mladých, aby si zvykly a pak se mě nebály. Zrovna včera jsem čistil voliéry a chodily kolem mne jako slepice a vůbec se nebojí. Rády mají zelené krmení jako žabinec a pampelišku.
Mám křepelky celoročně venku a snáší naši zimu dobře. Do rohu kam nesněží jim dám vrstvu sena, aby se mohly na noc usadit do teplejší podložky, ale využívají toho opravdu jen když mrzne až praští. zahřívají se navzájem spolu. Zajímavé je, že se drží každá rodinka zvlášť. Asi jako koroptve ve volné přírodě. Před léty jsem je dával do tepla a přicházel jsem o slepičky protože nepřestávaly se snůškou až se vynesly a uhynuly. Venku ve voliéře začínají hnízdit až s jarním sluníčkem.
svaladone
napsal(a):
Mám křepelky celoročně venku a snáší naši zimu dobře. Do rohu kam nesněží jim dám vrstvu sena, aby se mohly na noc usadit do teplejší podložky, ale využívají toho opravdu jen když mrzne až praští. zahřívají se navzájem spolu. Zajímavé je, že se drží každá rodinka zvlášť. Asi jako koroptve ve volné přírodě. Před léty jsem je dával do tepla a přicházel jsem o slepičky protože nepřestávaly se snůškou až se vynesly a uhynuly. Venku ve voliéře začínají hnízdit až s jarním sluníčkem.
dekuji a odkud jste??ja z vysočiny a tady býva i mraz kolem -20 tak myslíte že by to šlo?
Dobrý večer, chci se zeptat co znamená u křepelek takový vysoký kňouravý zvuk, něco jako pištění. Ozývá se tak na sebe pár, když je od sebe dál. A ještě se u toho sameček jakoby zvedne do výšky. A projevujou teď vaše páry nějaké množící chování ? Mám je od začátku podzimu,když jsem je koupila, šli už dovnitř, protože se začínalo ochlazovat. Mají v rohu úkryt z jehličnatých větví, ale bojí se tam chodit (jako do všeho krytého). Samička teď před samečkem začala "lehat", položí hlavu na zem, ale on na to nijak nereaguje, jen na ni kouká, tak nevím,co od nich čekat
miloš.m
napsal(a):
Pochlubím se také svýmy letošními odchovy křepelek čínských.
Teď se mi snad povede.
Čau Miloši, už se k tobě musím zajet podívat.Nebyl jsem tam takovou dobu, že už ani nevim co tam máš.Ty křepelky se ti daří , asi si někdy budu muset s tebou o nich popovídat. Ať se ti daří i nadále.přidávám fotku loňského odchovu, podařilo se mi 5 takovýhle strak.Teď jsem dokonce sehnal stříbrné a zlaté straky, tak uvidím co se z toho podaří.Martin
papy
napsal(a):
Čau Miloši, už se k tobě musím zajet podívat.Nebyl jsem tam takovou dobu, že už ani nevim co tam máš.Ty křepelky se ti daří , asi si někdy budu muset s tebou o nich popovídat. Ať se ti daří i nadále.přidávám fotku loňského odchovu, podařilo se mi 5 takovýhle strak.Teď jsem dokonce sehnal stříbrné a zlaté straky, tak uvidím co se z toho podaří.Martin
Ahoj Martine, nemáš nějakou volnou slepičku?
Krásný odchov křepelek. Loni jsem měl s křepelkami problémy a nic jsem neodchoval. A i když je to takový obyčejný ptáček, tak odchov potěší a je radost se na ně koukat. Na tom hnízdečku máte ještě nějakou přikrývku či víko nebo to necháváte tak jak to je vyfoceno? A chováte s nimi nějaké jiné exoty? Dík
Když je na jaře pustíte ven do voliéry, tak se aklimatizují a neměl by být problém. Křepelky chovám na zimu ve sklepě, takže si nejsem jistý, zda by na mrazu neživořily. Ale tímto aklimatizačním procesem prošla kdysi má rosela ( asi před 5 lety) a nyní v pohodě přečkává každou zimu i za mínusových teplot.
Já jsem se ale ještě také chtěl zeptat, jestli vaše křepelky chované v uzavřených prostorech nemají nějaké dýchací problémy. Občas se mi stane, že nějaká křepelka sípe nebo ji to píská někde v dýchacím ústrojí. Je možné, že když vyschne štěrk, co jim dávám na dno, vyschne a prach se rozptýlí a ony s tím pak mají problémy? Anebo suchý štěrk v kombinaci s trusem? Jen na suchém zrní nejsou, občas jim podávám i kousky ovoce nebo jiné zpestření. Ještě mě napadla myš, jestli není ona tím původcem. Mám je ve sklepě a tam se vždycky nějaká ta myš najde. Dík za případné odpovědi
vasutmarty
napsal(a):
Krásný odchov křepelek. Loni jsem měl s křepelkami problémy a nic jsem neodchoval. A i když je to takový obyčejný ptáček, tak odchov potěší a je radost se na ně koukat. Na tom hnízdečku máte ještě nějakou přikrývku či víko nebo to necháváte tak jak to je vyfoceno? A chováte s nimi nějaké jiné exoty? Dík
Ano, na tom hnízdečku je střížka.Společně s křepelkami chovám holoubky a ruznou drobotinu,vše bez problému.
josfr
napsal(a):
Myslíte, že když si koupim na jaře křepelky i které třeba nejsou zvyklé na zimu a pak je nechám příští zimu venku, že jim to nebude vadit? Zatím se mi nikoho v okolí nepovedlo sehnat, kdo by měl zvyklé křepelky.
Když je tam necháte od jara a bude se na podzim pomalu ochlazovat já bych v tom neviděl problém,ale dát je z tepla do zimy ,asi by to dopadlo špatně.
vasutmarty
napsal(a):
Když je na jaře pustíte ven do voliéry, tak se aklimatizují a neměl by být problém. Křepelky chovám na zimu ve sklepě, takže si nejsem jistý, zda by na mrazu neživořily. Ale tímto aklimatizačním procesem prošla kdysi má rosela ( asi před 5 lety) a nyní v pohodě přečkává každou zimu i za mínusových teplot.
Já jsem se ale ještě také chtěl zeptat, jestli vaše křepelky chované v uzavřených prostorech nemají nějaké dýchací problémy. Občas se mi stane, že nějaká křepelka sípe nebo ji to píská někde v dýchacím ústrojí. Je možné, že když vyschne štěrk, co jim dávám na dno, vyschne a prach se rozptýlí a ony s tím pak mají problémy? Anebo suchý štěrk v kombinaci s trusem? Jen na suchém zrní nejsou, občas jim podávám i kousky ovoce nebo jiné zpestření. Ještě mě napadla myš, jestli není ona tím původcem. Mám je ve sklepě a tam se vždycky nějaká ta myš najde. Dík za případné odpovědi
Já je mám celoročně venku,musí být v absolutním suchu ,závětří,dám je všechny dohromady v noci jsou všechny pohromadě v malé boudičce,to pískání bude pravděpodobně syngamoza,ale nemusí být.
vasutmarty
napsal(a):
Dobrý večer, mohl byste se trochu rozepsat? Co to je, jaká je příčina onemocnění, jaké další příznaky a jak ji léčit? Něco jsem si o tom našel, ale nebylo to nějak moc obsáhlé, většinou popis na pár řádků. Třeba by to ocenili i ostatní chovatelé.
V mém chovu se to ještě nevyskytlo,takže nemám co rozepisovat.