Dobrý den,
mám chovný pár neofém modrholavých, samička je čistě přírodní, sameček je asi izabela (má v modré barvě na křídlech žluté a červené skrvnky a červenou barvu na hrudi má o malinko světlejší, takovou cihlovou). Loni měli dvě mladé, a to přírodního samečka a žlutou samičku, letos mají 4 mladé a všechny jsou přírodní. Když k tomuto přírodně zbarvenému mláděti dám jiné přírodní mládě, budou mít přírodní mláďata, nebo můžou nějak štěpit?
Děkuji za odpověď
neopsephotus
napsal(a):
Dobrý den,
mám chovný pár neofém modrholavých, samička je čistě přírodní, sameček je asi izabela (má v modré barvě na křídlech žluté a červené skrvnky a červenou barvu na hrudi má o malinko světlejší, takovou cihlovou). Loni měli dvě mladé, a to přírodního samečka a žlutou samičku, letos mají 4 mladé a všechny jsou přírodní. Když k tomuto přírodně zbarvenému mláděti dám jiné přírodní mládě, budou mít přírodní mláďata, nebo můžou nějak štěpit?
Děkuji za odpověď
Přesně jak říká kolega Šaroun bez fotky to asi nezjistíme.Žlutá samička???To je co, snad možná lutino,jinak by jste byl asi první nebo mezi prvními co žlutou mutaci(černookou)odchoval,pokud je samec zbarven asi jak uvádíte tak to může být buď izabel nebo skořicový,pohlavně vázané jsou obě mutace,pokud vám dal lutino samici tak štěpí ještě na lutino.To že jsou všechny mláďata přírodní by svědčilo o tom že to jsou(musí být) všichni samci,kteří budou štěpitelní na mutaci po otcovi a někteří i na lutino,teda pokud samice odchovaná z loňska nebyla zlatožlutá(skořicová izabela).Dejte fotku otce a pokud je to možné i loňské samice a hned bude jasné co doma máte.
Jdu mrknout po fotce, mám je v PC, který mám na opravě, tak mrknu jestli někde nějakou nemám, mám je vyfocené všechny 4 pohromadě. Mladí z letošního prvního hnízda se ještě moc nevybarvují, jsou jim 2 měsíce, ale jedno je určitě samička (podle výrazně méně modré hlavy než mají ostatní).