Ahoj od lonská chovam čisty kanáry Lizard ( přirodni tip) a dostal jsem samici kanár zpěvný ( pro samici ta pani nesehnala samce a tak mi ji dala a ja ji dam 1 lizardů) a mě napadlo jí zparovat s Lizardem samečkem aby nebil ani 1 sám a vím že to budou křiženci a já bych chtěl získat Kanáry Lizardy v červeny barvě vím bude to na dlouho než stoho bude k.lizard čistej dal s těch kříženců mám vybírat samice a k nim pouze Lizardy a křížence samce pryč aby se nepařili s lizardama ty chci 100% čisty ( http://excotickeptactvo.webnode.cz/album/fotogalerie-kanar-lizard-zlaty-prirodni-samice-jsou-tmavsi-/#kanar-lizard-samec-a-samice-spevna-co-asi-bude-zamladata-a-pak-s-tech-mladat-si-necham-samice-a-budu-se-snazit-ziskat-cerveny-lizardy-vim-je-to-na-dlouho-ale-do-chovu-zaclenim-jen-v-barve-cerveny-kanary-lizardy-jpg1 máji se k sobě a mají svou klec)
Lizardi maji ted 2 snůšku 2 mladata :-D
Ahoj od vlaňajška prechovávam čistej kanáriky Lizard (prirodné tip) a dostal som samicu kanár plavý (pre samicu tá pani nezohnala samca a tak mi ju dala a ja ju dam 1 lizard) a ma napadlo jej zparovat s Lizard samčekom aby nebil ani 1 sám a viem že to budú krížencov a ja by som chcel získať kanáriky Lizard v červenej farbe viem bude to na dlho než stohu bude k.lizard čistej dal s tých krížencov mám vyberať samica ak nim iba Lizard a kríženca samca preč aby sa nepařili s lizardama tie chcem 100 % čistej (máji sa k sebe a majú svoju klietka)
Lizard maju teraz 2 znášku 2 mlada:-D
Dobrý den. Rozmyslete si křížení lizarda s barevným kanárem za účelem odchovu lizarda. Pokud máte zájem o červené lizardy, jsou už dnes při trošce snahy dobře k sehnání. To, že třeba nejsou uznaní jako plemenný ráz není nějak rozhodující, protože se chovají často a asi nebude dlouho trvat a budou v chovech ve stejném zastoupení jako lizard žluté řady. Abyste se dopracoval křížením ke kvalitou aspoň průměrnému lizardovi (což je dobrý lizard), zabere vám to určitě 5 let času a to pokud nebudou problémy. Pokud jste to nezažil, budete dělat chyby hned na začátku v tom, kterého odchovaného ptáka použít dál do chovu. To Vás může posunout úplně jinam, i když můžete mít štěstí. Nejde teď vůbec o čepičku ale o typ kresby, která dělá lizarda lizardem. Sám jsem se chovu lizardů vyhnul, protože se na něj necítím zkušenostmi ani prostorovými možnostmi. Klidně ty dva ptáky můžete spářit, potomstvo bude asi v klasickém melaninu, ale pokud můžu poradit, já bych tím zkončil a sháněl lizarda - partnera. Ono ani od čistého páru lizardů obvykle neodchováte pouze kvalitní lizardy. Snad se k tomuto tématu tady vyjádří i p. Veselý, pokud bude mít chuť. On už toho o lizardech napsal dost, myslím, že i tady na ifauně.
Zdraví R. M.
mozaik
napsal(a):
Dobrý den. Rozmyslete si křížení lizarda s barevným kanárem za účelem odchovu lizarda. Pokud máte zájem o červené lizardy, jsou už dnes při trošce snahy dobře k sehnání. To, že třeba nejsou uznaní jako plemenný ráz není nějak rozhodující, protože se chovají často a asi nebude dlouho trvat a budou v chovech ve stejném zastoupení jako lizard žluté řady. Abyste se dopracoval křížením ke kvalitou aspoň průměrnému lizardovi (což je dobrý lizard), zabere vám to určitě 5 let času a to pokud nebudou problémy. Pokud jste to nezažil, budete dělat chyby hned na začátku v tom, kterého odchovaného ptáka použít dál do chovu. To Vás může posunout úplně jinam, i když můžete mít štěstí. Nejde teď vůbec o čepičku ale o typ kresby, která dělá lizarda lizardem. Sám jsem se chovu lizardů vyhnul, protože se na něj necítím zkušenostmi ani prostorovými možnostmi. Klidně ty dva ptáky můžete spářit, potomstvo bude asi v klasickém melaninu, ale pokud můžu poradit, já bych tím zkončil a sháněl lizarda - partnera. Ono ani od čistého páru lizardů obvykle neodchováte pouze kvalitní lizardy. Snad se k tomuto tématu tady vyjádří i p. Veselý, pokud bude mít chuť. On už toho o lizardech napsal dost, myslím, že i tady na ifauně.
Zdraví R. M.
nechci se chlubit cizím odchovem to se mi zda vůdčí byvalimů chovateli neferovi takhle má Petr z Chomutova reklamů a ja si necham pro chov nějaky moje odchovy a musím sehnat cizí samičky a samce z 1 hnízděni sem si nechal 1 samce horšího 2 lepší samce + 1 samce dostal Němec a až bude mit on mlady tak mi da jeho odchov a lepší samici ty mají spolů 2 mimina podle mě to budou samci
i
davam 2 až 4 roky zaruku
Pouze na můj odchov