Žádám o foto různých mutací korel. I když se letos nedáří,tak alespoň šedé straky,
14.po vylétnutí z budky. www.korela-klub.cz
Také přidám foto svých korel - vyletěné z budky 16 dní. Už zbyli pouze krásní samci - šedí stěpitelní na perlu/lutino.
Poprvé jsem odchoval takové s perlováním na hrudi. Kdyby je někdo chtěl?! 250kč/ks
kanula95@centrum.cz
Robin Hanulík
Ahoj,
I když nejde o aktuální odchov a ani nejde o mého odchovance, i já bych rád nějak přispěl, a to z mého pohledu zajímavou korelou.
Asi před třemi lety vylítlo kamarádovi z vedlejší vsi mláďě, samec, který pak v dospělosti vypadal tak, jak můžete vidět na fotkách. Samec se pak přesunul ke mě. Bohužel to byla nejhlasitější korela široko daleko a tak musela jít brzy z domu. Setkal se už někdo s takovým zbarvením? Samec pocházel z fenotypově šedých rodičů.
Honza
Poslední. Fotek tohodle kousku mám asi dvacet, ze všech možných pohledů-ocas, křídla, záda, atd.
Presne v tomto zbarvení mi prišiel ukázať kamarát samičku. Tak isto v šedom základnom a ten žltý preliv. Mal obavu že ho predávajúci podviedol a tak sa chcel uistiť či je to skutočne 0:1. Keďže som nedokázal utajiť obdiv a ihneď som mu ponúkol na výmenu peknú chovnú samičku, nepodarilo sa mi ju získať. Prvý dojem z tohoto sfarbenia bol - oliva? Pochádzala z Moravy a údajne boli po nej rovnako sfarbené niektoré mláďatká, ale skončili vo výkupe.
Taky přidám miminka, ručně dokrmená.
Rodiče 1.0 bělohlavý bílý, 0.1 lutino, všechna mláďata jsou vždy lutino, je to starší chovný pár.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano,vypadá to na olivovú mutáciu,na niektorých zahraničmých web stánkach už boli niekoľkokrát fotky tejto mutácie,bohužiaľ u nás nemajú mutácie korel ten správny "šmrnc" a tak väčšinou končia vo výkupe čo je škoda,pretože o nejaký čas ich budeme dovážať zo Zwole za nemalý peniaz.Pokúste sa ju udržať a rozmnožiť cez prírodne sfarbené jedince,nielen fenotypom ale aj genotypom,na kombinácie s inými mutáciami bude čas potom.Chovu zdar
guttata
napsal(a):
Poslední. Fotek tohodle kousku mám asi dvacet, ze všech možných pohledů-ocas, křídla, záda, atd.
Honzíku,kdyby jsi měl lepší foto,ideální by bylo pěkně na bidle,zašli nám je. Víš alespoň kde tato černokřídlá korela slončila?Já jednou viděl podobně zbarvenou,ale trochu tmavší,ale i na křídlech,na dobrém světle byl vidět zelený nádech.Chovatel ji tenkrát,už je tomu asi 10 let,nazval zelená.Později chovatel zemřel a tento chov se ztratil.mp.
Jedinou fotku in situ mám tu první, ostatní jsou všechny možné záběry těla. U koho skončila bohužel nevím. Vzpomínám si že sem jí nabízel u nás na výstavě v BZ PřF UK toho roku, v mžiku byla pryč.
Fotky kdyžtak předám p. Nesvornému, až se uvidíme na schůzi nebo na nadcházející výstavě.
Dobrý den, zpět k tématu.Vkládám fotky mých dvou mladých 7 dní po vylétnutí z budky.Bělohlavé perlové skořicové.Co myslíte mají v Lysé nad Labem šanci?Ať se daří nashledanou
Velmi nadějný pták, myslím že na 2. Klubové výstavě bude vysoce hodnocen.
Škoda té bílé barvy na chocholce a týlu,na to jsou v barvě body dolů,ale jinak velice nadějný pták.Jistě ještě zesílí a chocholka doroste na těch požadovaných čtyř centimetrů. Hodně štěstí.Kolik že jich bylo v hnízdě? Toto bude asi holčička,co? mp.
Skoro celá rodinka pohromadě.Ještě jedna lutinka samička v budce.Mladé jsou pár dní po vylítnutí.
A ještě jadna neúplná rodinka pohromadě.Chovná samice vlevo + odchov šedé a skořicové perly. Chovný samec už zas krmí právě vylíhlá mlaďata v budce.
pnalim
napsal(a):
Škoda té bílé barvy na chocholce a týlu,na to jsou v barvě body dolů,ale jinak velice nadějný pták.Jistě ještě zesílí a chocholka doroste na těch požadovaných čtyř centimetrů. Hodně štěstí.Kolik že jich bylo v hnízdě? Toto bude asi holčička,co? mp.
Dobrý den, děkuju za pochvaly.Ta bílá barva mě tam taky mrzí.Po jaké době je mám oddělit od starých?Mám volieru 3,5 x 3 m na mladé aby se vylítaly, tak abych je tam dal včas.Mladé byly tři, byly to první mláďata od těchto rodičů.Sehnal jsem albino samičku a potřeboval bych k ní samce, když né štěpitelného, tak alespoň bělohlavého.Chtěl bych se věnovat těm skořicovým bělohlavým perlovým a albinum.Pane Nesvorný myslete na mě s nějakými mláďaty.Jinak ta chocholka už má 4 centimetry teď.Mějte se a ať se daří nashledanou
Taky přidám moje letošní, těsně po vylétnutí z hnízda - 5 bělohlavých sourozenců- skořicová straka, šedá straka, 2 perlové skořice a klasická bělohlavá.
Bělohlavé perly a červenooké albino i lutino , teprve čekají na výskok , .
Jak to někdy bývá, nechtěně složený pár , z mých loňských odchovů.( Než jsem je prodal , tak se dali dohromady.)
Máma - bělohlavá perla, táta přír. straka.
Toto není sice z letošního odchovu,je to lonská samička,odchov po ní se zatim nepovedl,letos dosáhla perlování do oranžova. To jen tak pro oživení tématu.
Dobrý den, já tvrdím, že je to samice!Protože podle mě když de o mutaci perlové lutino, tak samice má výraznou kresbu a samec je v podstatě jen lutino ikdyž je perlové lutino.Protože u šedých perlových má kresbu samice a samec je takřka šedý.Ty výrazné líce podle mě nejsou směrodatné.Podle mého názoru je to samice.Co vy na to pane Pekhart?
papy
napsal(a):
Dobrý den, já tvrdím, že je to samice!Protože podle mě když de o mutaci perlové lutino, tak samice má výraznou kresbu a samec je v podstatě jen lutino ikdyž je perlové lutino.Protože u šedých perlových má kresbu samice a samec je takřka šedý.Ty výrazné líce podle mě nejsou směrodatné.Podle mého názoru je to samice.Co vy na to pane Pekhart?
Zdravím, přikláním se k názoru Martina. Podle perlování už dospělého ptáka si taky myslím, že by to měla být samice.
kubik97
napsal(a):
no jo nedivte se že nemáte odchov když je to samec
Tak konečně rozumné názory.Tento škleb a palec dolů
patří Vám pane *kubík97*.Kdo jen trochu dělá do korel ví,přesně jak uvádí *papy*,že samec by neměl v zádech perlování,to se u samců vytrácí v 7 až 8 měsíci stáří, stejně jako u šedých perlových.Jak vidíte,už Vás nikdo ve Vašem názoru napodpořil.Podle lící a chocholky určovat pohlaví u výstavních korel je dnes nasmysl,jelikož jak uvádí standard "lícní skvrna je velká a sitě oranžová,chocholka velká min. 4 cm".
Tato samička měla již mladé,ale odchov nedopadl.Pochází z liniového chovu lutino perlových,více na www.korela-klub.cz, článek "CASTA K ÚSPĚCHU". Doporučuji k přečtení. Všem hodně úspěchů v chovu korel i Vám pane *kubík97*. mp.
Zdravím o připojuji letošní odchov a měl bych dotaz na mutaci ,SMOKEY-ASHEN FALLlOW,ví někdo podrobnější info?Děkuji
atobajus
napsal(a):
Zdravím, tak já vidím šedou perlovou straku s parádní chocholkou. Jenom teda nevím jaké chcete podrobnější info?
Ano,jedná se šědou perlostraku a asi jsem měl příspěvek zřetelneji rozdělit.Dotazuji se na info k mutaci SMOKEY neboli ASHEN FALLOW.Narazil jsem na psanou zmínku bez jakéhokoliv vyjádření.
pnalim
napsal(a):
Tak konečně rozumné názory.Tento škleb a palec dolů
patří Vám pane *kubík97*.Kdo jen trochu dělá do korel ví,přesně jak uvádí *papy*,že samec by neměl v zádech perlování,to se u samců vytrácí v 7 až 8 měsíci stáří, stejně jako u šedých perlových.Jak vidíte,už Vás nikdo ve Vašem názoru napodpořil.Podle lící a chocholky určovat pohlaví u výstavních korel je dnes nasmysl,jelikož jak uvádí standard "lícní skvrna je velká a sitě oranžová,chocholka velká min. 4 cm".
Tato samička měla již mladé,ale odchov nedopadl.Pochází z liniového chovu lutino perlových,více na www.korela-klub.cz, článek "CASTA K ÚSPĚCHU". Doporučuji k přečtení. Všem hodně úspěchů v chovu korel i Vám pane *kubík97*. mp.
já sem řekl jenom svůj názor...jo dobře tak je to samice no dobrá...já se v této mutaci moc neviznám aha tak to je asi proto že je mi pouhých 14 let a tolik poznatků zase nemám
m.b.
napsal(a):
letošní šedé a skořicové straky
Tak se ti přece povadla nějaká terčová(uprostřed),už se na ni těším,až ji uvidím ve volieře a pak na výstavě.
Tady je letošní odstav ve volieře,připravují se na výstavy.mp.
kubik97
napsal(a):
já sem řekl jenom svůj názor...jo dobře tak je to samice no dobrá...já se v této mutaci moc neviznám aha tak to je asi proto že je mi pouhých 14 let a tolik poznatků zase nemám
Proč se zapojuješ do takových diskuzí,když teprve začínáš a o chovu korel toho moc nevíš(ani memůžeš).Chovám korely více jak 30 let a stále se musím učit. Tak si pro příště vše dobře promysli a ověř. Chovu zdar a korelám zvlášť.
Dobrý den,
před nedávnem jsem se ptala na nemoderce, nikdo nevěděl, tak to zkusím tady, snad budete někdo vědět.
Jedná se o korelu bělohlavou perlovou, barva bílá s hnědými znaky, hnědé zbarvení bylo skutečně hnědé (spíš světlejší, lehce do zrzava), o jakou mutaci se jedná? Foto nemám, viděla jsem jí před lety na výstavě, hledala jsem na netu a takové zbarvení nenašla.
Podle popisu se jedná o KORELU BĚLOHLAVOU SKOŘICOVOU PERLOVOU nebo ještě lépe LEMOVANOU, která má skořicová pírka lemovaná bílou. Dříve měla svoji třídu jak perlová,tak i lemovaná korela,dnes se vše sloučilo do jedné třídy perlová a lemovaná jako by neexistuje.Ale občas se v chovech objevuje.Škoda,že nám nemůžete poslat snímek.
pnalim
napsal(a):
Podle popisu se jedná o KORELU BĚLOHLAVOU SKOŘICOVOU PERLOVOU nebo ještě lépe LEMOVANOU, která má skořicová pírka lemovaná bílou. Dříve měla svoji třídu jak perlová,tak i lemovaná korela,dnes se vše sloučilo do jedné třídy perlová a lemovaná jako by neexistuje.Ale občas se v chovech objevuje.Škoda,že nám nemůžete poslat snímek.
Děkuji za reakci. Vy náhodou nemáte foto té skořicové lemované? Nedaří se mi žádný obrázek najít, abych koukla jestli je to ona.
Dobrý večer,
jaký je osud téhle "olivové" korely nevím, ve svém prvním příspěvku i dále jsem psal, že šla brzy z domu, respektive musela. Byla to nejuřvanější korela co jsem kdy slyšel...
Nicméně u jednoho kolegy jsem zahlédl jednoho mladého samce podobného fenotypu, pozorně ho sleduju, ale jen čas ukáže, jestli mu to zůstane i do budoucna, až dvakrát třikrát přepeří...