Dobrý den všem,
chtěl bych poprosit chovatele kteří mají doma udělané voliery z CD profilů, jestli by je nemohli vyfotit a ukázat nám je. Já sem se totiž pustil do takové stavby a co nevidět budu dávat dohromady samotnou konstrukci a hledám ještě nějakou inspiraci, zajímají mě taky Vaše provedení spojů, dveří z profilů atd. Zárověň chci poprosit všechny chovatele co mi doporučí na mezistěny samozřejmě v poměru cena/kvalita. Jestli mám použít cetris, OSB, lexan, nebo jen třeba palubky, nebo kdo máte jaké zkušenosti, Taky mě zajímá jaké máte vychytávky na krmné otočné pulty aby Vám vyloupané zbytky nepadali na zem apod. Vím, že debaty na takové téma už jsou, procházel jsem je, ale přesto si myslím, že chovatelů co používají CD profil pro výrobu voliér je víc a proto doufám, že se zase dočkáme nějakých nových fotek, poznatků atd. Nutno podotknout, že moje chystané voliery jsou pouze venkovní bez záletů pro austrálii. Všem za reakci předem děkuji.
Franta
No a tu konstrukci profilů máte po jak velkých polích? Viděl jsem třeba že někdo dělal pole 2x1m já budu dělat všude 1x1m aby to bylo pevnější, taky jsem viděl že někdo ty profily dvojil, jako že dával dva do sebe, tak že mu vznikl uvnitř volný prostor, což mi příjde zbytečné a hlavně jednou taková spotřeba těch profilů, Kdyžtak přidejte nějakou fotku, ať se mrknem.
Také jsem již o tom uvažoval, ale zatím zůstavám u dřeva ( chovám většinou autrálii ) ale tady je odkaz toto téma se již tady probíralo : https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/720662/re-udelejte-si-snadne-voliery-ze-sadrokartonarskych-profilu-ud-profilu
Děkuji za odkaz, tuto diskuzi už mám taky pročtenou, no já chovám převážně austrálii a voliéry co sem dělal do teď mám taky ze dřeva, ale chtěl jsem vybudovat něco většího a taky aby to bylo trochu na oko a cenově dostupné, proto jsem se rozhodl pro profily, ty sem viděl u svého bratrance, ten z nich má udělané vnitřní prostory a je spokojen, ale já to budu mít samostatně stojící pouze venku bez záletů.
No já to mám 3x1,2 pro žaky. S těmi výstuhu to nakonec jde... Jestliže máte rozměry menší určitě to bude ještě lepší, určitě doporučuji zdvojit. Kdybych se teď měl rozhodovat znovu, upřednostil bych železo, profily jsou na oko hezké, ale železo je fortelnější a podle mě to vyjde cenově nastejno...
Z.
Dobry vecer,
mohl by nekdo napsat i typ profilu? CD, UD, VD. Treba CD profily se mi jevi velmi pevne, oproti tomu VDcka jsou takove krehke.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Dobrý večer,
si myslím, že jedno z kterých profilů, já to dělal z UD, které jsem spojil. Pevné to je, až na to ukotvení, takže se tam musí dát výstuhy. Můj názor na to je, že funkčně to jde, na oko je to hezké, ale je s tím spojováním + ty kotvy, si myslím, zbytečně mnoho práce - železné kostry jsou pevnější a podle mě i rychlejší...
Z.
Já mám nachystané CD profily, spojovat je budu texama, já myslím že pokud budu dělat křížem krážem pole o velikosti 1x1m tak že to bude pevné, navíc chci použít na část něco do mezistěn, takže to taky určitě pomůže voliéru zpevnit. A cenově si nemyslím že by byl třeba jekl levnější. Já nakoupil 200m profilů za 2866,- tzn. metr profilu za 14,33 za to jekl nekoupíte a dvojit ten profil nebudu, myslím že je to zbytečné. Až to dodělám, určitě přidám foto, už mi zbývá nahodit jen přilehlou zeď aby to trochu vypadalo a můžu začít se samotnou konstrukcí. Spíš poradtě co do těch mezistěn? Cetris, palubky, OSB nebo co kdo dáváte? Nebo bych snad mezistěny dělat ani nemusel? Chovám zatím takovou tu klasiku nádherné, roseli, kouřáky... postupně chci ale přecházet na větší (červenokřídlé,králováky atd.)
A ještě abych nezapoměl, UD profily jsou menší než CD jestli se nepletu, mohu poprosit o Vámi použitý rozměr? Já mám ty CD 4m dlouhé, 6cm široké a 3cm na bocích. Něco skoro jako na obrázku
nikolas

XXX.XXX.204.8
utrzeny_ze_retezu
napsal(a):
Dobrý večer,
si myslím, že jedno z kterých profilů, já to dělal z UD, které jsem spojil. Pevné to je, až na to ukotvení, takže se tam musí dát výstuhy. Můj názor na to je, že funkčně to jde, na oko je to hezké, ale je s tím spojováním + ty kotvy, si myslím, zbytečně mnoho práce - železné kostry jsou pevnější a podle mě i rychlejší...
Z.
Musím s vámi souhlasit i nesouhlasit. Viděl jsem voliéry z CD profilů, ale mě hezké nepřipadají, je to prostě neuzavřený profil a budí to dojem něčeho nedodělaného. A souhlasím s vámi v tom, že bytelná železná kostra je podle mě to nejlepší. Ale tady asi hraje důležitou roli cena. Já budu rekonstruovat venkovní výlety a mám nakoupený jekl 30x30 a metr mě stál 52 kč.
Já to z CD a UD profilů taky dělal a vždycky jsem dal do protivky stejný profil ,je to pevnější a hezčí.