Dobrý den,
měl bych na vás pár otázek na toto téma chci stavit nové voliéry a na půdě je místa dost....
takže:
1) je nutné zateplit celou půdu nebo jen místo kde budou voliéry ??
2) jaký materiál bude na stavbu konstrukce voliér nejlepší ??
3) jak je to s vlchkostí... protože na půdě bývá někdy pekelně horko.. pomohlo by třeba miska s vodou pod budkou??
4) musi se nějak ptákům přisvěcovat ?? na půdě je okno zhruba 1500x1500 mm a voliéry by sahali zhruba 3,5 m od okna..
Poprosil bych ty co už takové voliéry mají aby mi sem napsali své zkušenosti..nebo i ty co o takové variantě přemýšlí a mají další otázky tak nech sem napíší..
Můžete vložit i fotky..
Díky moc za odpovedi Lukáš
Zateplete a pořádně,hlavně kvůli přehřátí,vlhkost řeším rozprašovačem,pokut máte možnost,dobrá je větší nádrž z vodou akvarijní topítko a vzduchování,teplá voda a bublinky udělají své,bohužel na tohle prostor nemám.Tet jsem tvořil nové klece z hliníku parádní práce.Nenýtoval jsem 2000 šroubů v Brně 1000kč 4.2 na 16 tex větší hlava,pletivo bekárd,čínu nechci.
lutik
napsal(a):
Zateplete a pořádně,hlavně kvůli přehřátí,vlhkost řeším rozprašovačem,pokut máte možnost,dobrá je větší nádrž z vodou akvarijní topítko a vzduchování,teplá voda a bublinky udělají své,bohužel na tohle prostor nemám.Tet jsem tvořil nové klece z hliníku parádní práce.Nenýtoval jsem 2000 šroubů v Brně 1000kč 4.2 na 16 tex větší hlava,pletivo bekárd,čínu nechci.
To zní dobře. Taky jsem o tomto chovu přemýšlel! Můžete zde dát nějaké fotky?
Díky
Robin Hanulík
Tet fotit nemohu sedí mě 3 páry poicephalů.Mám to tak již 20 roků a líhnivost dobrá.Jedna starší
Dobry vecer,
pudni prostroy jsou dobre, pro drobotinu vyhodne, protoze byvaji sussi. I ja mam upravenou celou pudu pro ptaky. Stavebni material drevo. Drobotina ho nenici, je levne, dobre se s tnim pracuje. Klasicka stresni lat, bauhausy je maji za pusu. Jako spojovaci material vruty. Klece mam steny udelane stojky z lati a na nich nasponkovanou drevotrisku tloustky 5mm. Spodky z lamina a plastove supliky. Na predku ram v nem klasicka mrizka, ale nadstavena pletivem na vysku. Na odstav voliera, na rozdeleni pri odpocinku dve mensi volierky.
Chovam tam i australii a afriku. Fotky najdete nejake u mne na webu v galerii. Pokud mate konkretni otazky, klidne se ptejte.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Koukněte na mé webovky, jinak vše hlavně záleží co zde chcete chovat a jaké máte možnosti. www.usak.netstranky.cz
Dobrý večer skustese podívat na http://www.zebrickyptaci.jsemin.cz/Foto-galerie.html tam možná najdete inspiraci.
Chovu zdar Makyňa