Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2011 08:45
baloujos

XXX.XXX.77.140

Dobrý den, jen malý začátečnický dotaz. Vylítli mi korelčata, jedno je ještě v budce a korely už zase nesou. Jenže já chtěl budku ještě vyčistit, problém je, že když jim vlezu do budky, tak korela vyletí, až jsou všechna vejce po celé budce, proto se mi jí tam nechce lézt. Potom se mi minule ze sedmi vajec vylíhli jen 4korelčata, protože ostatní vejce sou zřejmě z tohoto důvodů porušená a mládě pak ve vejci "vyschne". Bude velký problém až se nová korelčata vylíhnou do nečistého prostředí a já budku vyčistim až pak?
díky

25.7.2011 12:38
našinec

XXX.XXX.159.14

Dobrý den.Vajíčka vyndejte,budku vyčistite vydesinfikujte a vystříkejte proti parazitum,dejte do budky piliny,,hobliny a vratte vajíčka.Pokud to neuděláte mám vážné obavy ,že nebude odchov žádný. S pozdravem Mirek.

25.7.2011 14:35
kodl1

XXX.XXX.215.129

našinec napsal(a):
Dobrý den.Vajíčka vyndejte,budku vyčistite vydesinfikujte a vystříkejte proti parazitum,dejte do budky piliny,,hobliny a vratte vajíčka.Pokud to neuděláte mám vážné obavy ,že nebude odchov žádný. S pozdravem Mirek.

Také se může stát, že samice na vejce v nových hoblinách vůbec nesedne.

25.7.2011 15:29
našinec

XXX.XXX.159.14

kodl1 napsal(a):
Také se může stát, že samice na vejce v nových hoblinách vůbec nesedne.

chovám ptáky zhruba 50 roků ,u korel se mi nestalo ,když začali snášet vajíčka a já jim vyčistil budku,že by na ně nesedli.Horší je nechat sedět v nevyčistěné,ze starého trusu se uvolnuje čpavek a drží se v něm cizopasníci,větčinou se mladí nevylíhnou,nebo po vylíhnutí uhynou,skušenosti z mládí.

25.7.2011 20:23
lutik

XXX.XXX.71.37

Ano korelám to můžete udělat bez problému sednou,letos jsem musel tohle udělat araraunám už měly mládata vylíhlá a také je dále krmila,dokonce mi letos tet sedly znovu.

26.7.2011 07:04
baloujos

XXX.XXX.77.140

Díky za rady všem, nemám strach z toho, že mi korely na vejce znova nesednou, jen když samici lezu do budky, tak "rozkopne" vajička po celé budce a myslím si, že je může nějak porušit, jako se to stalo minule (ze sedmi plných vajíček 3 vyschlá vejce). Prostě budku vyčistim ještě dneska, i když vystříkávat proti parazitum jí určitě nebudu (nic ve zlém).

26.7.2011 08:16
zbosace

XXX.XXX.92.194

Kedy sa Vám to stáva? Ak je stresák samec, kontrolujte budku počas sdenia samice ak opačne tak kontrolu prevedte v čase sedenia samca. Niekedy pomôže aj vyššia vrstva hoblín tvarovaná na tri krát za mokra a posypaná vrstvou suchých. Vytvarovať riadny ,,dúlek,, a pri kontrole sediaceho vtáka ,,ukecať,,.

26.7.2011 13:20
svaladone

XXX.XXX.202.221

není nutné po každém odchovu mláďat čistit budku, když je možnost tak je to samozřejmě lepší vyčistit, ale když samice brání snůšku, nelezl bych jí tam. V přírodě ptákům také nikdo nečistí dutiny v kmenech a hnízdí v nich opakovaně. Zkuste dát do okolí budky ořechové listí, které vyhání roztoče a parazity.

svaladone

XXX.XXX.202.221

není nutné po každém odchovu mláďat čistit budku, když je možnost tak je to samozřejmě lepší vyčistit, ale když samice brání snůšku, nelezl bych jí tam. V přírodě ptákům také nikdo nečistí dutiny v kmenech a hnízdí v nich opakovaně. Zkuste dát do okolí budky ořechové listí, které vyhání roztoče a parazity.

svaladone

XXX.XXX.202.221

Přidejte reakci

Přidat smajlík