Papoušek zpěvavý-dotaz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2011 09:56
effka

XXX.XXX.143.205

Zdravím. Máme doma asi 4 až 5 letou samičkku papouška zpěvavého Julču. Julču mám ochočenou každý den jí pouštím z klece, sedí mi na rameni, ozobává vlasy, jíme spolu prostě je super. Ale asi jen na ženský:) Chceme jí pořídit nějákho společníka. Je nutné aby to byl taky papoušek zpěvavý nebo se zkamarádí i s jiným ptákem (korelou, andulkou.....) A samce nebo samičku? Mláďata nechceme. A mohli by být spolu v jedné kleci nebo musí mít každý svou? Nevím jestli Julča by někoho nového snesla. Trvalo jí dost dlouho než si zvykla na nás. Předem děkuji

11.8.2011 10:46
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den, pokud nechcete mladý tak pořiďte stejné pohlaví nebo jiný druh paouška. S ním by hnízdit neměla chtít. S andulkou i korelou by se měla snést. Pokud se bojíte že by nového ptáčka napadala, tak raději pořiďte klec druhou. Případně může být druhý papoušek ručně dokrmený, potom by se měli skamarádit rychleji.
Já mám teď mláďata andulek(3 zelené) ale samice je oškubala tak jsou v kleci a tam je samice krmí. Mláďata si každý den bereme do rukou, takže jsou již mírně ochočená. Nejstršímu je 28 dní a začínají se snažit zobat proso v klasech. Pokud byste měli zájem tak mi můžete napsat na meil: Bedakiki@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík