Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2011 12:08
papouch

XXX.XXX.130.49

Dobrý den chci se zeptat jaký máte názor na ceny odchovaných ptáků u nás v ČR. Pánové již jste se zamysleli, pardon také dámy jsou mezi námi chovateli nad cenami Vašich odchovanců, kolik jste tomu dali péče a peněz aby jste odchovali třeba rozelu a pak ji prodáte např. za 350Kč a nebo ji dáte do výkupu za směšnou cenu. Jděte si koupit takového ptáka do Holandska nebo Belgie nemluvím o Německu tam jsou ceny dá se říci stabilní a nepodléhají módě a tlaku výkupáků.Vždyť se nám smějí všichni za kolik prodáváme. Nakonec jedete nakoupit do zahraničí a zjistíte, že kupujete ptáka z česka za dvojnásobnou cenu nebo i více. Děkuji za Vaše příspěvky.smajlík

17.8.2011 13:42
lavacca

XXX.XXX.1.3

Zapomínáte na tu důležitou věc, že obchod není jen o nabídce, ale i poptávce. Takže chovatel sice může nabízet odchov za vyšší cenu, ale otázkou zda je taky prodá. :-| A když neprodá, tak co? stejně je dá do výkupu. Pokud dá nižší cenu, tak se chytnou soukromníci, kde kolikrát mají papouška jen jako "mazla" a má se tam fajn. A kteří by za vyšší cenu prostě nekoupili.

Suma sumárum - člověk musí být realista. Navíc,srovnáváte české chovatele se zahraničními, ale zapomínáte na fakt, že v zahraničí mají ve většině případů vyšší platy, takže je to vlastně v porovnání s našimi cenami a našimi platy vychází jako u nás.

nikolas

17.8.2011 23:51
nikolas

XXX.XXX.204.8

lavacca napsal(a):
Zapomínáte na tu důležitou věc, že obchod není jen o nabídce, ale i poptávce. Takže chovatel sice může nabízet odchov za vyšší cenu, ale otázkou zda je taky prodá. :-| A když neprodá, tak co? stejně je dá do výkupu. Pokud dá nižší cenu, tak se chytnou soukromníci, kde kolikrát mají papouška jen jako "mazla" a má se tam fajn. A kteří by za vyšší cenu prostě nekoupili.

Suma sumárum - člověk musí být realista. Navíc,srovnáváte české chovatele se zahraničními, ale zapomínáte na fakt, že v zahraničí mají ve většině případů vyšší platy, takže je to vlastně v porovnání s našimi cenami a našimi platy vychází jako u nás.

S tímto příspěvkem jde jen 100% souhlasit a není co dodat.

18.8.2011 17:41
koptom

XXX.XXX.166.111

Nezlobte se na mě,ale děláte si to sami.
Jdete s cenami zbytečně dolů a pak u piva brbláte,že jsou ceny moc nízko a že si skoro nevyděláte ani na krmení.
Proč kazíte ceny??
Já prostě nedám Žaka pod 16000 kč a vždycky všechny prodám.
A všechny na mazlíky a lidi si za kvalitu rádi zaplatí.
Není to o tom,že chci na lidech vydělávat a bohatnout,ale je to o tom,že nehodlám za 3 roky dávat Žaky po 5000 kč.
Držte si ceny a nenahrávejte těm,co na Vás bohatnou.smajlík
Nedávno mi jeden "chovatel" vyprávěl o tom,jak koupil 2 dokrmené Žaky po 11000 kč a obratem(během 2 dnů) je prodal za 15000 kč.
Vždyť se Vám ti poláci,slováci a ukrajinci smějou , jak jste blbí,že jim to tak levně dáte.
Važte si svých odchovů....pokud jsou pěkné,silné a ideálně testované.
Držte si svoji cenu a uvidíte,že se propad ceny zastaví.
Hlupák,co prodá o třetinu levněji prodá dříve než Vy,ale nebojte, na Vašeho odchovance taky dojde a pak máte víc kaček na kvalitnější krmení nebo vylepšení volier.:-)

19.8.2011 10:36
sahulalukas

XXX.XXX.197.146

koptom napsal(a):
Jdete s cenami zbytečně dolů a pak u piva brbláte,že jsou ceny moc nízko a že si skoro nevyděláte ani na krmení.
Proč kazíte ceny??
Není to o tom,že chci na lidech vydělávat a bohatnout,ale je to o tom,že nehodlám za 3 roky dávat Žaky po 5000 kč.
Nedávno mi jeden "chovatel" vyprávěl o tom,jak koupil 2 dokrmené Žaky po 11000 kč a obratem(během 2 dnů) je prodal za 15000 kč.
Vždyť se Vám ti poláci,slováci a ukrajinci smějou , jak jste blbí,že jim to tak levně dáte.
Hlupák,co prodá o třetinu levněji prodá dříve než Vy,ale nebojte, na Vašeho odchovance taky dojde a pak máte víc kaček na kvalitnější krmení nebo vylepšení volier.:-)

Samozřejmě máte pravdu ale pokud si budeme stát striktně na cenách tak to můžeme mít odchovy doma i rok dva protože když někdo bude nabízet rozelu pestrou za 1000 korun tak jí neprodá protože každý jí koupí od jiného chovatele za 500. A mít doma x odchovů a ládovat to zrním v dnešní době aniž by si na něj ptáci vydělali, pak se divíme že mizí velké chovy a každý má doma 2 - 3 páry papooušků. Chovu zdar L. Sahula

19.8.2011 13:00
bsp

XXX.XXX.70.51

papouch napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jaký máte názor na ceny odchovaných ptáků u nás v ČR. Pánové již jste se zamysleli, pardon také dámy jsou mezi námi chovateli nad cenami Vašich odchovanců, kolik jste tomu dali péče a peněz aby jste odchovali třeba rozelu a pak ji prodáte např. za 350Kč a nebo ji dáte do výkupu za směšnou cenu. Jděte si koupit takového ptáka do Holandska nebo Belgie nemluvím o Německu tam jsou ceny dá se říci stabilní a nepodléhají módě a tlaku výkupáků.Vždyť se nám smějí všichni za kolik prodáváme. Nakonec jedete nakoupit do zahraničí a zjistíte, že kupujete ptáka z česka za dvojnásobnou cenu nebo i více. Děkuji za Vaše příspěvky.smajlík

Ceny pochopitelně určuje nabídka a poptávka, ale i kvalita. Je li poptávka (výkupy), která nehledí na kvalitu, objeví se množitelé a tuto poptávku uspokojí - a kvalita cenám odpovídá!!!
Je-li poptávka naplněna, není zájem a my tady pláčeme. Řada z nás nabízí 100% kvalitu. Ptám se, z čeho že tato kvalita vychází, kdo ji takto ohodnotil. Pochopitelně sám chovatel!!! Bohužel chybí objektivní srovnání - výstavy, třeba i na té místní úrovni. Těch pár větších výstav to nezachrání. Z našeho chovatelského snažení se vytrácí snaha o odchov kvalitních jedinců, kterými se třeba chceme i pochlubit (sportovní chovatelství), ale převažuje čistě ekonomický důvod. Nebudeme si nalhávat, že chov barevných mutací např. penantů mnohdy připomínal známé "letadlo". Hrát si na kvalitu může fungovat jen tam, jde kvalitu srovnáváme. Pak se i ceny podstatně liší i uvnitř jednoho plemene (poštovní holubi, psi, koně, ale i výstavní andulky). Považujeme se za národ chovatelů, ale je tomu opravdu tak nebo je opravdových chovatelů pouze hrstka? Pavelsmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2011 13:50

koptom napsal(a):
Proč kazíte ceny??

Musím vám trošku oponovat,protože já prodám i za levnější cenu.Pokud se chci něčeho zbavit,uvolnit třeba místo,nebo koupit jiné ptáky,prodám tedy odchov velmi levně a rychle.Naco budu držet ptáky,které si nechci nechat.Proto občas dám velmi nízkou cenu a hned to je pryč.Nečekám na mamon.At si každý prodá,za co chce.Mimochodem žaka za 16 bych nebral.Dají se pořídit o 4tis. levněji a myslím že ve skvělé kvalitě.Záleží na tom,jak moc asi kupujícího který nemá moc přehled zbulíkujete.Chovu zdar.

19.8.2011 15:50
hicks

XXX.XXX.183.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musím vám trošku oponovat,protože já prodám i za levnější cenu.Pokud se chci něčeho zbavit,uvolnit třeba místo,nebo koupit jiné ptáky,prodám tedy odchov velmi levně a rychle.Naco budu držet ptáky,které si nechci nechat.Proto občas dám velmi nízkou cenu a hned to je pryč.Nečekám na mamon.At si každý prodá,za co chce.Mimochodem žaka za 16 bych nebral.Dají se pořídit o 4tis. levněji a myslím že ve skvělé kvalitě.Záleží na tom,jak moc asi kupujícího který nemá moc přehled zbulíkujete.Chovu zdar.

Nechtěl jsem se zapojovat, protože ceny jsou každého věc a je to hodně citlivé téma. Jinak k té ceně žaků za 16 tisíc jak píšete, že je seženete i o 4 tisíce levněji, tak vám povím, že se dají i u nás sehnat o 4 tisíce ještě dráž.. Ano divte se nebo ne. Je to na chovateli, jak dlouho chce prodávat a jak dlouho může ptáky držet doma, ale stejně vždy nakonec prodá. Co se týká podezřele nízkých cen, tak bývám velmi obezřetný. Jedná se o ptáky odchované ze sklepa? Z malých, nebo velkých voliér? Ano somozřejmě někteří se lépe odchovávají v kubíkových klecích, ale nic nemění na tom, že by odchovy měl chovatel umísťovat do prostorných voliér, někde venku na dešti či na slunku. Toto vše ovlivňuje cenu.

Pokud se bavíme o dokrmovaných ptácích? Jak moc jsou ochočeni? Od kolikátého dne jsou dokrmování? Jakou metodou jsou dokrmování (sondou, lžičkou?) Jak moc je prodávající chovatel ochotný vám poradit? Ano toto i další faktory ovlivňují ceny ale vždy ja na každém jakou si určí cenu a na kupujícím za jakou cenu nakoupí.

19.8.2011 20:16
koptom

XXX.XXX.166.111

No, nikdy mi nezůstal Žako více jak do 100 dní.
Dokrmováni jsou od velmi útlého věku(většinou 10 dnů),absolutně krotcí a mazliví.
Samozřejmostí je pro mě chovatelský servis pro budoucího majitele před prodejem,po prodeji a kdykoliv v budoucnu.
A světe div se, lidi si to poví a dokonce už volají i sami bez inzerátu, že dostali doporučení od jiného spokojeného člověka.
Samozřejmě,že když to budu mrskat jak na běžícím pásu,tak to asi takhle vypadat nebude.
A pán nade mnou měl naprostou pravdu....ano,dají se koupit žakové za 12 000,ale dokonce i za 21 000 kč !!!!
Je jen každého věc, za kolik prodává.
Pokud se dotyčný pán potřebuje svých odchovů "ZBAVIT" , jak tu psal, tak to je mi ho líto.
Já tuto potřebu nemám.
Prodám za solidní cenu a snažím se do dobrých rukou.
Pak nemusím kňučet,že ceny padají.
Chovu zdar a dobrým chovatelům zvlášť!!!:-)

20.8.2011 15:22

Zdravím,tím zbavit jsem myslel prostě prodat.Mám 10párů a 11 voliér,mladé prostě musím prodat,není víc místa.Nechtěl jsem se vás dotknout,ale i velmi pěkní žakové se dají pořídit opravdu levně.Nejsem množitel a ptáky ani nedokrmuji,pokud to je možné.Většinou jdou do chovu.Také nebrečím nad dnešními cenami,chov mám jako koníčka,peníze vydělávám v práci a i z těch 10párů co mám si sami vydělají na krmivo.Do výkupu jsem nedal ani brko,ale dám je na inzerci o dost levněji než bývají.Tak si můžou i méně movití chovatelé pořídit pěkného ptáka a mít radost,já zase můžu svým papouchům přilepšit,vystavět větší voliery a zimoviště atd..A o to přece jde.Mít koníčka.Chovu zdar

20.8.2011 20:12
fedak

XXX.XXX.146.75

Přesně tak, má to být koníček !!! A kdo drží ceny vysoko tak ať si drží doma i odchovy a pak se uvidí jestli půjde s cenou dolů nebo bude mít voliéry nebo miniaturní klece na množení plné ! A pak bude ještě frajeřit že prodal nejdráž.

26.8.2011 21:15
papouch

XXX.XXX.130.49

Jak tak koukám mezi námi chovateli je více množitelů jak chovatelů, každý by si mněl rozmyslet kolik a čeho je schopen odchovat aby mohl svým odchovům zajistit kvalitní prostředí na jejich zdárný vývoj. Jen se podívejte někdy pořádně po burzách co se tam prodává a v jakém stavu a kondici. Od některých chovatelů bych nekoupil ani vrabce když se podívám v čem přivezou ptáky na burzu. Přepravky jsou znečistěné ne za dobu přepravy ale nejsou umyté co byly vyrobeny to je taky námět na zamyšlení. Kulturou chovu to začíná a cenami to končí.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík