Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2011 13:09
vasutmarty

XXX.XXX.155.18

Dobrý den, chtěl bych požádat o pomoc s určením pohlaví mého barnarda. Jedná se o tříletého ptáka.

22.8.2011 23:41
johan

XXX.XXX.58.30

Podle fotek se to těžko bude určovat, u mě jsem to poznal až podle odchovu. Vaše fotky jsou ze třech ročních období a pokud se jedná pokaždé o stejného jedince, tak vám moc neporadím. Na 3. a 5. bych viděl samičku a zbytek samce.....
A co ten druhý kus v pozadí?

23.8.2011 21:02
vasutmarty

XXX.XXX.155.18

Dobrý den, snad období kdy jsem fotil nehraje roli, ne :-) Všechno je samozřejmě stejný pták. Pořídili jsme nový foťák a tak jsem mohl vložit kvalitnější foto a něco ze starších fotek. Druhý pták mě nezajímá, to je tutový samec. Ale barnard na fotkách mě stále překvapuje. Dřív jsem ho považoval za samici, čemuž napovídá zevnějšek, ale letos se u něj dostavilo takové chování, které se podobá spíše samci. Zatím jsem se k testům na pohlaví neodhodlal, tak bych chtěl prozatím slyšet vaše názory.

23.8.2011 23:11
johan

XXX.XXX.58.30

vasutmarty napsal(a):
Dobrý den, snad období kdy jsem fotil nehraje roli, ne :-) Všechno je samozřejmě stejný pták. Pořídili jsme nový foťák a tak jsem mohl vložit kvalitnější foto a něco ze starších fotek. Druhý pták mě nezajímá, to je tutový samec. Ale barnard na fotkách mě stále překvapuje. Dřív jsem ho považoval za samici, čemuž napovídá zevnějšek, ale letos se u něj dostavilo takové chování, které se podobá spíše samci. Zatím jsem se k testům na pohlaví neodhodlal, tak bych chtěl prozatím slyšet vaše názory.

Moje samička je stejná jako samec, jen má užší kořen zobáku a hlavu trochu do hněda. Ten rozdíl je vidět po celý rok, ale vždy s různou intenzitou a samozřejmě na tom má vliv i osvit slunce a na sněhu je ta barva zase jiná. A jak už jsem psal, to že mám pár, jsem poznal až podle odchovu. Tak držím palce.

3.9.2011 20:23
vasutmarty

XXX.XXX.150.38

Dobrý den, nemohli byste prosím vložit fotky vašich chovných popř. 100% párů? Chtěl bych je porovnat a udělat si obrázek. Díky

4.9.2011 09:36
vojto

XXX.XXX.109.90

vasutmarty napsal(a):
Dobrý den, nemohli byste prosím vložit fotky vašich chovných popř. 100% párů? Chtěl bych je porovnat a udělat si obrázek. Díky

Dobrý deň. Foto 4 je istý samec.

5.9.2011 20:18
vasutmarty

XXX.XXX.150.38

Dneska jsem ještě nafotil barnarda, tak sem ještě vložím pár fotek.

5.9.2011 20:23
vasutmarty

XXX.XXX.150.38

ještě druhý kus pro přirovnání. Škoda, že má pár červených pírek na hlavě. Jinak je to pěkný kousek.

25.3.2012 19:49
vasutmarty

XXX.XXX.150.38

Zdravím, před nedávnem jsem tu vkládal fotky pro identifikaci pohlaví mého barnarda. Nyní jsem si nechal udělat test DNA a výsledek už znám. Jedná se o samici. Nyní ve 4 letech začala hrabat v budce. ..můžete si tedy zkontrolovat své tipy. Martin

Přidejte reakci

Přidat smajlík