Dobrý den, chtěl bych požádat o pomoc s určením pohlaví mého barnarda. Jedná se o tříletého ptáka.
Dobrý den, snad období kdy jsem fotil nehraje roli, ne Všechno je samozřejmě stejný pták. Pořídili jsme nový foťák a tak jsem mohl vložit kvalitnější foto a něco ze starších fotek. Druhý pták mě nezajímá, to je tutový samec. Ale barnard na fotkách mě stále překvapuje. Dřív jsem ho považoval za samici, čemuž napovídá zevnějšek, ale letos se u něj dostavilo takové chování, které se podobá spíše samci. Zatím jsem se k testům na pohlaví neodhodlal, tak bych chtěl prozatím slyšet vaše názory.
vasutmarty
napsal(a):
Dobrý den, snad období kdy jsem fotil nehraje roli, ne Všechno je samozřejmě stejný pták. Pořídili jsme nový foťák a tak jsem mohl vložit kvalitnější foto a něco ze starších fotek. Druhý pták mě nezajímá, to je tutový samec. Ale barnard na fotkách mě stále překvapuje. Dřív jsem ho považoval za samici, čemuž napovídá zevnějšek, ale letos se u něj dostavilo takové chování, které se podobá spíše samci. Zatím jsem se k testům na pohlaví neodhodlal, tak bych chtěl prozatím slyšet vaše názory.
Moje samička je stejná jako samec, jen má užší kořen zobáku a hlavu trochu do hněda. Ten rozdíl je vidět po celý rok, ale vždy s různou intenzitou a samozřejmě na tom má vliv i osvit slunce a na sněhu je ta barva zase jiná. A jak už jsem psal, to že mám pár, jsem poznal až podle odchovu. Tak držím palce.
ještě druhý kus pro přirovnání. Škoda, že má pár červených pírek na hlavě. Jinak je to pěkný kousek.