Dobrý den.
Zajímam se o chov drobotiny hlavně o mutace zebřiček mám jich doma 20 páru v různych mutacícha a taky mám polovinu postavových.Tak bych se vás chtěl zeptat na to co by se stalo zkřížením čenolícé X čistě bíle zebřičky, mám totiž takový sen že bych vyšlechtil bílou černolícou zebřičku, tak bych se ctěl zeptat nějakeho machra na genetiku jestli by to šlo???
Dobrý den, žádný odbornák na genetiku nejsem, ale pouhý nadšenec do zeber- více na zebrickyptaci.jsemin.cz (moje internetové stránky, připravuji knížku o zebřičkách a další..)
a proto mohu říct, že z Vámi navrhovaného spojení bílé černolící nedocílíte. Pokud tak toužíte po světlých černolících, tak možná půjde o mramorové nebo isabelové černolící. Z fotky jde vidět že chováte černolící a vousaté, tak základ máte. Napište mi, potom Vám mohu poslat i nějaké fotky a případně diagram křížení.
Chovu zdar Makyňa
Dobrý den takové zebry jsou i v ČR a nemusíte jezdit daleko.
Takové a ještě lepší fotky budou v připravované knize.
Chovu zdar Makyňa
Mramorová černolécí černoprsá není úplně perfektní. Pokud dotoho nakřížíte vousatou tak bude .....
Něco takového chce zadavatel vyšlechtit
Chovu zdar Makyňa
mak
napsal(a):
Chovu zdar Makyňa
Neříkám, že nejsou . Zebřičky už nechovám ale určitě se na knihu těším a určitě ji přidám do mé chovatelské knihovny
. Chovu zdar Květoš Sýkora
Dobrý den pane Pekhart, toho strakáče již mám, pokud to je vítěz z Plzně a účastník Lysé 2010. Letos se mi podařilo nafotit šedé straky prvotřídní kvality.
Těší se na další spolupráci páni vystavovatelé.
Zatím chovu zdar Makyňa
Uživatel s deaktivovaným účtem

rosta_benes
napsal(a):
Dobrý den.
Zajímam se o chov drobotiny hlavně o mutace zebřiček mám jich doma 20 páru v různych mutacícha a taky mám polovinu postavových.Tak bych se vás chtěl zeptat na to co by se stalo zkřížením čenolícé X čistě bíle zebřičky, mám totiž takový sen že bych vyšlechtil bílou černolícou zebřičku, tak bych se ctěl zeptat nějakeho machra na genetiku jestli by to šlo???
Zdravím,
protože mutace bílá má potlačenu veškerou kresbu(líce,boky..) nelze bílou černolící vyšlechtit.
Nejblíže k tvému snu je černolící mramorová.
Chovu zdar.
www.zebricky-klub.cz
pnalim
napsal(a):
Černolící šedá straka i takové se u nás již najdou.
Letošní jejich odchov,právě dopeřuje.
A co říkáte na tyto zebřičky??? Taky nekvalitní foto! Je to od Syed Ovais Bilgrami! Není to právě zmiňovaná bílá černolící?
Robin Hanulík
mak
napsal(a):
Chovu zdar Makyňa
Dobrý den, pane Makyňa máte nějaké zebry na prodej?Mám nějaký materiál od pana Pekharta a Arnolta.Letos se mi povedl i slušný odchov strak a phaeo, ale potřebuji novou krev.Díky Nashle
Dobrý den
bohužel zatím takové krasavce nechovám, ale připravuji se. Fotky jsem pořídil u J.Porteše z Hoštejna, který se zabývá "červenýma" toje rudoprsá vousaatá černoprsá skořicová a straky ná jen pro radost- škoda že nevystavuje. K takovým krasavců došel tvrdou selekcí, jiný recept není. Jinak Vám musím pochválit ty straky jsou parádní a doufám že je vystavíte. Pozdravujte p. Pekharta.
Zatím chovu zdar Makyňa
kanula95
napsal(a):
A co říkáte na tyto zebřičky??? Taky nekvalitní foto! Je to od Syed Ovais Bilgrami! Není to právě zmiňovaná bílá černolící?
Robin Hanulík
Ano, sú na pohlad ale sko píše pan Milan sú to čiernolíce mramorové a bielu farbu majú len na zrkadielku od zobáka po očnú čárku, samozrejme ak nie sú straky, ale to by sa u mramorových poznalo asi velmi ťažko.
A ještě něco pro barvičkáře zebřiček. I takové černé se najdou v našich chovech.
Dobrý den p. Pekhart jesti se nemílím tak je samec EUMO a samice šedá černolící- pokud se Vám povedou mladé tak budou krásní "černoučci". Těším se na výstavu v Dašicích a věřím že tam vezmete takové krasavce, abyh je mohl nafotit.
Zatím chovu zdar Makyňa
PS:moje stránky jsou www.zebrickyptaci.jsemin.cz
pnalim
napsal(a):
Skořicová černoprsá,podle neznačené červené kresby na prsou se mi zdá,že bude štěpit na oranžovoprsé.
Dobrý den podle mě je to ještě phaeo, protože když se podíváte na ocas tak lemování je podélné a křídla jsou také lemovaná.Podle mého je to skořicová černoprsá phaeo.Co vy na to?
Tyto "černoušky" černoprsé černolící vousaté šedé jsem vyfotil na klubovce v Dašicích 09.
Makyňa
Tuto "červenou" oranžovoprsá černoprsá vousatá skořicová je focena v Dašicích 09
Makyňa
papy
napsal(a):
Dobrý den podle mě je to ještě phaeo, protože když se podíváte na ocas tak lemování je podélné a křídla jsou také lemovaná.Podle mého je to skořicová černoprsá phaeo.Co vy na to?
Martine, co já vím, tak "primárně" phaeo = černoprsá isabela (tzn. skořicová černoprsá isabela). Základní barva je laicky řečeno béžová se znaky černoprsých v oranžové barvě.
Tady vidím jasně skořicovou. Tudíž v tom není isabela si troufám tvrdit, a proto ne phaeo.
Název jaký navrhuješ mi přijde "nesmyslný", protože phaeo už v sobě černoprsou má, skořicovou de facto taky (je ze skořicové-hnědé řady), ale je tam ještě ta isabela.
Rozhodně má ten samec znaky černoprsých = ocas, líce, chybí slzná čárka, trošku i boky. Nemá je ale vysloveně podélné, spíše něco mezi. No a o hrudníku bych taky přímo nemluvil jako o "černoprsém".
Můj názor je že je to prostý skořicový černorpsý, ovšem nestandardní.
Měl jsem podobné dva samce, jen s tím rozdílem, že prsa byla více do červena a ocas měl klasické pruhování. Potom když se pořádně "ukázali" je Hans Harting, posuzovatel, posoudil 89 body jako skořicové rudoprsé. Tento případ to myslím není, ale k té rudoprsosti bych se taky tak trochu přilonil. Nebýt ocasu dost možná víc než k té černoprsé, ale ocas + ostatní znaky spíš hovoří ve prospěch černoprsých.
Toť můj názor.
Honza
papy
napsal(a):
Dobrý den, na přiložené fotce(kvalitní si skovávám do knížky) to moc vidět nejde, ale v křídlech má červené lemování. Toto je černoprsá rudoprsá skořicová. V předchozích obrázcích je max. štěpák.
Chovu zdar Makyňa
bartrand
napsal(a):
Nemáte někdo kontakt na chovatele těch černých zebřiček, jak jsou na fotce od pnalim?
Kontakt je v profilu,ale pokud máte zájem o odchov,tak se zatím nic nepovedlo. S minulou samičkou 2 mladé normální barvy,teť má novou(viz.foto) tak uvidíme,něco tam připravují.Můžete mě kontaktovat tel.je 604711302.mp.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím všechny.Koukám, že jste pěkně ,,zdivočelí ".Tak to je dobře.Jsem na vás zvědav, jestli se také ukážete v Dašicích.
mak
napsal(a):
Dobrý den, na přiložené fotce(kvalitní si skovávám do knížky) to moc vidět nejde, ale v křídlech má červené lemování. Toto je černoprsá rudoprsá skořicová. V předchozích obrázcích je max. štěpák.
Chovu zdar Makyňa
Dobry den ja bych se chtel zeptat jestli natech vystavach jsou i zlutozobe zebricky a jestli neznate nejakeho chovatele zhanim samicku dekuji za odpoved Majernik
mak
napsal(a):
Dobrý den
bohužel zatím takové krasavce nechovám, ale připravuji se. Fotky jsem pořídil u J.Porteše z Hoštejna, který se zabývá "červenýma" toje rudoprsá vousaatá černoprsá skořicová a straky ná jen pro radost- škoda že nevystavuje. K takovým krasavců došel tvrdou selekcí, jiný recept není. Jinak Vám musím pochválit ty straky jsou parádní a doufám že je vystavíte. Pozdravujte p. Pekharta.
Zatím chovu zdar Makyňa
Dobrý den, rád bych vystavoval, ale nejsem členem klubu Zebřičkářů.Nebo je výstva otevřená?Pan Pekhart říkal, že když pojedu do Lysé s korelama, tak už tam mám vzít i zebry.Rád bych sehnal nový materiál a podíval se na nějakou výstavu.Kdy bude výstava v Dašicích?Děkuju nashledanou
papy
napsal(a):
Dobrý den, rád bych vystavoval, ale nejsem členem klubu Zebřičkářů.Nebo je výstva otevřená?Pan Pekhart říkal, že když pojedu do Lysé s korelama, tak už tam mám vzít i zebry.Rád bych sehnal nový materiál a podíval se na nějakou výstavu.Kdy bude výstava v Dašicích?Děkuju nashledanou
Č.1