tak tady jsou moje zbrusu nové , jsou určené pro korely a ještě stále na nich pracuji
Jedna menší a nepraktická, ale v době své největší slávy vypadala dobře. A je dřevěná.
Dřevěné zálety kombinované voliéry. Poté byl zhotoven ještě výlet z trubek a dokončena výletová okna. S tímto typem voliéry jsem naprosto spokojen. Letošní zimu jsem i zateplil pro přijatelnější klima.
Aktuální foto. Hrany výletových oken sice nejsou vidět, ale už jsou mírně zkosené některými papoušky. To je jedna z nevýhod dřeva. Ale s tím se musí při stavbě počítat, popřípadě nechat hrany olištovat.
Ahoj, když bylo venku asi -15, tak bylo uvnitř asi -5°C (+-). Víc jak 7 pod nulou, tam snad přes zimu nebylo. Ještě budu muset dodělat výletová okna. Na ty už se nedostalo. Do nich už pujde jen 3cm polystyren a těsnění, snad to ptáci nechají tak. Jinak celá voliéra je zateplena 8cm vatou a dveře PS 3cm. Někdo si asi řekne, proč zateplovat voliéru pro austrálii, ale já si myslím, že přijatelnější podmínky jim jistě přispějí ke zdraví. Ani už tak nepromrzá voda v misce. Vodu jim sice dávám denně, ale než příjdu, tak si led probijí a napijí se.
Tyto jsem stavěl loni na jaře a letos jsem se ještě napojil na tyto a přistavuji dalších 7 m. Tyto jsou půdorysem 5 x 5 zálet je 1m a 1m je obslužná chodba a výlety jsou 3m
Uživatel s deaktivovaným účtem

mikyventer
napsal(a):
Ahoj voliéry se mi líbí ale z fotek jsem si všiml že tam nejsou vnitřní zálety tak mám otázku proč jsou tam ty velké desky vepředu když papoušci za ně zaletí tak je nevidíš zdá se mi to divné ale samozřejmě je to tvoje věc. Miky
ty desky jsou v zadní části boxu a jsou tam z více důvodů: 1) hlavně zabránění průvanu 2) vytváření stínu 3) zabránění ptákům vidět si navzájem do budek a rušit se při hnízdění.............už jsem to takto měl na starých voliérách a jsem s tím spokojen,
a že pták zaletí vůbec ničemu nevadí, protože z čela vidíte uplně všechno. radek
radek00021
napsal(a):
ty desky jsou v zadní části boxu a jsou tam z více důvodů: 1) hlavně zabránění průvanu 2) vytváření stínu 3) zabránění ptákům vidět si navzájem do budek a rušit se při hnízdění.............už jsem to takto měl na starých voliérách a jsem s tím spokojen,
a že pták zaletí vůbec ničemu nevadí, protože z čela vidíte uplně všechno. radek
pardon, nějak jsem přehlédl, že se dotaz týká někoho jiného
mikyventer
napsal(a):
Ahoj voliéry se mi líbí ale z fotek jsem si všiml že tam nejsou vnitřní zálety tak mám otázku proč jsou tam ty velké desky vepředu když papoušci za ně zaletí tak je nevidíš zdá se mi to divné ale samozřejmě je to tvoje věc. Miky
Ty desky tam jsou kvůli průvanu.Nevím jestli je to tak dobře začínám,ale zatím se to osvědčilo.