romanka

Mám nově postavenou voliéru,která je z části dřevěná.Desky ze kterých byla tato část postavena,jsou 4 cm tlusté.Potřebovala bych vědět,jestli bych v takovéto voliéře mohla chovat papoušky senegalské.
Dekuji!
romanka
napsal(a):
Mám nově postavenou voliéru,která je z části dřevěná.Desky ze kterých byla tato část postavena,jsou 4 cm tlusté.Potřebovala bych vědět,jestli bych v takovéto voliéře mohla chovat papoušky senegalské.
Dekuji!
Obávám se, že pro senegalce nebude představovat prkno o tloušťce 4cm nějakou nepřekonatelnou překážku, jsou to zruční dřevorubci, navíc vybaveni potřebnou trpělivostí. Další argument proti dřevu jako materiálu pro stavbu voliér je praktická nedesinfikovatelnost.
s pozdravem
jirka@amazonia.cz
tomas jurecka

jirka_amaz
napsal(a):
Obávám se, že pro senegalce nebude představovat prkno o tloušťce 4cm nějakou nepřekonatelnou překážku, jsou to zruční dřevorubci, navíc vybaveni potřebnou trpělivostí. Další argument proti dřevu jako materiálu pro stavbu voliér je praktická nedesinfikovatelnost.
s pozdravem
jirka@amazonia.cz
mi jsme měli senegalce také v dřevěnné voliéře ale prkna byla ještě pobyta pletivem, teď už mají voliéru kovovou (viz. obrázek)
Tomáš Jurečka
tjurecka@seznam.cz
tomas jurecka
napsal(a):
mi jsme měli senegalce také v dřevěnné voliéře ale prkna byla ještě pobyta pletivem, teď už mají voliéru kovovou (viz. obrázek)
Tomáš Jurečka
tjurecka@seznam.cz
Jaka je minimální velikost voliéry pro tyto papoušky,kdybych je chtěl odchovávat (nebo se o to alespoň pokusit).díky
tomas jurecka
napsal(a):
Tomáš Jurečka
tjurecka@seznam.cz
Zdravím Vás.
Vážený pán Jurečka,hovorí Vám niečo porušenie autorských práv? Klietka na Vašom obrázku nieje Vaša ako uvádzate ani senegalec.Je to môj odchov v mojej klietke v ktorej mávam ručne odchované papagáje pred odstavením.Nič v zlom ale nemám rád ked sa niekto chváli cudzím perím.Ako dôkaz dávam foto.
S pozdravom Luboš
tomas jurecka

kuky
napsal(a):
Ešte jedna fotka.Senegalec prišiel o prsty pri rodičoch.
dobrý den luboši,
samozřejmě je to vaše foto to uznávám a timto se i omlouvám za jeho zveřejněni bez vašeho svoleni. byl to takovej můj pubertální úlet. Sám senegalce nechovám ale než jsem se přestěhovali tak jsem pomáhal s chovem mému dědovi který je takto choval. Takže ještě jednou příjmněte moji omluvu.
Tomás J.
botchi
napsal(a):
Zdravím Luboši! Mohl by jste mi prosím odpovědět na můj dotaz,vypadá to že se senegalci máte zkušenosti.
P.S.vaši papoušci jsou nádherní
Botchi
Ja odchovávam senegalce v klietkach rozmer 1m X 1m X 120cm.Mám takto 12.párov a s toho 8.párov odchováva.V každej klietke mám búdku s kontrolným otvorom vonku s klietky.
Doteraz som senegalce odchovával v klietkach 50cm X 50cm X 1m.Dobre sa im darilo aj tam. Búdka bola z vonkajšej strany klietky.Niekomu sa to možno bude zdať malé, ale ja som senegalca ešte vo voliere neodchoval.Hlavne odchytové.Sú strašne plaché a idú sa zabiť vo voliere.Asi tolko o mojom chove senegalcov.
Zdravím chovateľov.
Kuky
tomas jurecka
napsal(a):
dobrý den luboši,
samozřejmě je to vaše foto to uznávám a timto se i omlouvám za jeho zveřejněni bez vašeho svoleni. byl to takovej můj pubertální úlet. Sám senegalce nechovám ale než jsem se přestěhovali tak jsem pomáhal s chovem mému dědovi který je takto choval. Takže ještě jednou příjmněte moji omluvu.
Tomás J.
Pán Tomáš J.
Je to v poriadku,trochu ma to naštvalo ked som to uvidel.Ale aspom som sa zaregistroval.
S pozdravom
kuky(Luboš)
kuky
napsal(a):
Botchi
Ja odchovávam senegalce v klietkach rozmer 1m X 1m X 120cm.Mám takto 12.párov a s toho 8.párov odchováva.V každej klietke mám búdku s kontrolným otvorom vonku s klietky.
Doteraz som senegalce odchovával v klietkach 50cm X 50cm X 1m.Dobre sa im darilo aj tam. Búdka bola z vonkajšej strany klietky.Niekomu sa to možno bude zdať malé, ale ja som senegalca ešte vo voliere neodchoval.Hlavne odchytové.Sú strašne plaché a idú sa zabiť vo voliere.Asi tolko o mojom chove senegalcov.
Zdravím chovateľov.
Kuky
Dobrý den, mám takový dotaz . . . taky mám doma Senegalce, drápky si okusuje, tzn. myslím, že je vůbec nemá přerostlé, ale mom. se mě zdá, že má velice ostrý zobák. Ona si ho totiž o nic neobrušuje. Nezdá se mně, že by byl přerostlý, ale je opravdu dost do špičky, obrušují se jim uměle? Nevím jestli jsem to nezanedbala, ale zatím jsem s ní u veta nebyla. Nebyl důvod. Mom. má cca 7 let. Ještě by mě zajímalo co jim dávate za stravu nebo za vitamíny. Můj papoušek nemá tak krásné zbarvení jak ty Vaše. Navíc se hodně přepeřuje, čím ztrácí oranžovou barvu na bříšku. Podáváte jim v době přepeřování nějakou speciální stravu???
naatt
napsal(a):
Dobrý den, mám takový dotaz . . . taky mám doma Senegalce, drápky si okusuje, tzn. myslím, že je vůbec nemá přerostlé, ale mom. se mě zdá, že má velice ostrý zobák. Ona si ho totiž o nic neobrušuje. Nezdá se mně, že by byl přerostlý, ale je opravdu dost do špičky, obrušují se jim uměle? Nevím jestli jsem to nezanedbala, ale zatím jsem s ní u veta nebyla. Nebyl důvod. Mom. má cca 7 let. Ještě by mě zajímalo co jim dávate za stravu nebo za vitamíny. Můj papoušek nemá tak krásné zbarvení jak ty Vaše. Navíc se hodně přepeřuje, čím ztrácí oranžovou barvu na bříšku. Podáváte jim v době přepeřování nějakou speciální stravu???
Pokud ztrácí oranžovou barvu, tak nebude nikdy tak vybarvený jako na snímku ke kterému vznikla diskuze, protože na obrázku je červenobřichá forma versteri.
dave
napsal(a):
Můžu se jenom zeptat, rám těch klecí je postavený ze spojených profilů na sádrokarton?
Ano,je to z profilu na sadrokartón. Velmi dobre sa s tým pracuje. Takáto klietka sa dá urobiť za 3-4.hodiny(ked je všetko pripravené)Profil sa nastrihuje nožnicami na plech a ohýba podla potreby.Pletivo sa pripevní skrutkami na sadrokartón.( vid foto)
kuky
napsal(a):
Ano,je to z profilu na sadrokartón. Velmi dobre sa s tým pracuje. Takáto klietka sa dá urobiť za 3-4.hodiny(ked je všetko pripravené)Profil sa nastrihuje nožnicami na plech a ohýba podla potreby.Pletivo sa pripevní skrutkami na sadrokartón.( vid foto)
Neviem prečo je tá fotka tak nekvalitná,u mna je pekná.Možno je to zmenšením!
kuky
kuky
napsal(a):
Neviem prečo je tá fotka tak nekvalitná,u mna je pekná.Možno je to zmenšením!
kuky
Nad tímto profilem přemýšlím už delší dobu, že by to nemuselo být špatné řešení. Je to velice levné a lehké. Nemohl by jste prosím nafotit nějaké detaily spojování v rozích, krmná dvířka a pod. když už to máte vychytané? Dal by se odfotit i nějaký ten náčrtek. A jaký máte odzkoušený rozměr profilu? Fotky tady jsou velice malé, bylo by lepší je umístit na nějakou web galerii zdarma a dát sem odkaz nebo mi je pošlete na e-mail dave@a-contact. cz, já je dám na web i pro ostaní a šoupnu sem ten odkaz já. Díky moc.
dave
napsal(a):
Pokud ztrácí oranžovou barvu, tak nebude nikdy tak vybarvený jako na snímku ke kterému vznikla diskuze, protože na obrázku je červenobřichá forma versteri.
No to je mi jasné, že se z oranžové nestane červená . . . obrázek nad mým textem, ale je senegalec o kterém jsem mluvila . . .
Navíc můj papoušek je samička, tzn. ani nečekám, že bude vybarvená jao sameček . . .
kuky
napsal(a):
Botchi
Zdravím chovateľov.
Kuky
Dobry Den !
Ja piszu z Polska u mnie jest paposek senegalsky 3 par , zaky ,amazony,ary. U was w czech republik pekny ptacy ja by chatel kupit jescio 5 par na hov papousek senegalsky mozet byt z odchytu ili by u nich byt DNA ( endoskopowani) jesli u was na prodej taki ptacy ja prijedu z Polska i kupim taki 5 par. ja rozumi po czeski jeno slabo piszu. kontakt : hodowlapapug@wp.pl ili mobil 0480 506-821-436 zdravim was z Polska