Povaha papoušků-vlastní zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2011 22:22
rensin

XXX.XXX.215.182

Dobrý den,
vždy se mi líbil Žako, Amazoňan, prostě větší papoušci. Chtěla bych si pořídit domů jednoho jako "mazlíka" :). Zatím mám zkušenosti s korelami a andulkami. Chtěla bych tímto poprosit chovatelé všech větších druhů papoušků, jestli by mohli tady rozepsat vlastní názory a zkušenosti s povahou jimi chovaných papoušků. Mám tím na mysli, hlučnost, přátelnost, zda mají někdy tendenci k agresivitě, jejich schnopností napodobovat zvuky a slova, prostě vše možné :). Děkuji:-)

20.9.2011 18:05
klarq

XXX.XXX.161.78

jsou to ptáci kteří když se od raného mládí vychovávají jako mazlíci může se stát že když odjedete na dovolenou bude agresivní a hlučný:-( jinak je to bezproblémový pták:-)

20.9.2011 18:24
vojto

XXX.XXX.109.90

rensin napsal(a):
Dobrý den,
vždy se mi líbil Žako, Amazoňan, prostě větší papoušci. Chtěla bych si pořídit domů jednoho jako "mazlíka" :). Zatím mám zkušenosti s korelami a andulkami. Chtěla bych tímto poprosit chovatelé všech větších druhů papoušků, jestli by mohli tady rozepsat vlastní názory a zkušenosti s povahou jimi chovaných papoušků. Mám tím na mysli, hlučnost, přátelnost, zda mají někdy tendenci k agresivitě, jejich schnopností napodobovat zvuky a slova, prostě vše možné :). Děkuji:-)

Všetko záleží na vtákovi. Každý jeden je osobnosť, každý je iný, to čo platí u jedného u druhého môže byť pravý opak. Amazoňani sú vo všeobecnosti oveľa hlučnejší ako africkí papagáji. V mojom chove patria medzi najtichšie papagáje Konžské.:-)

21.9.2011 11:24
standa_h

XXX.XXX.154.56

Není to úplně ono, ale malý základ nebo vodítko by to mohlo být:

http://new.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/jak-ochocit-domaciho-mazlicka/5536/

Chce to číst a hledat. Vypsat povahu jednoho papouška je víc než jen na příspěvek do diskuse, tak aby to mělo nějaký význam - aby Vám to dalo podstatné informace. Navíc jak už je zde napsáno, povahy každého kusu se mohou dost odlišovat, proto by informace o jednom konkrétním papouškovi mohla být dost zavádějící.

Podobně jako Vy, vybírám mazlíka a zatím je můj favorit již zmíněný P.konžský. Není tolik hlučný, agresivní jako amazoňan a oproti žakovi zase tolik náchylný na změny a nemívá takové "výkyvy" či problémové chování. Tolik alespoň teorie :-) , zkušenosti s ním zatím nemám.

21.9.2011 14:41
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím,řekl bych,že vybírat nutno mezi druhy,které elementárně oplývají vstřícnou a nenásilnou povahou vůči lidem!I mezi nimy se mohou vyskytovat agresívnější jedinci,obecně pak mezi samci v období dospívání,chcete-li puberty,a pak každým rokem v jarním období,kdy na ně přichází rozmnožovací pudy,a protože Vás ochočený papoušek většinou bere jako druha sobě rovného,bude si dovolovat!K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík