Dobrý den, nakoupil jsem pár kusů letošních, údajně přírodních tyrkysáků...opravdu jsou přírodní? děkuji za odpovědi, popř vkládejte foto svých přírodních...
A takové jsem choval já. Jenom bych upozornil, nezatracujte ty kusy, které mají oranžovou skvrnu mezi nohama. Tu mají i papoušci v přírodě.
hrabosek
napsal(a):
pořídil jsem 14 letošních kusů......8 má čistě žlutá bříška a zbylých 6 s oranžovými náznaky na břiše chci prodat...vy byste si je nechal všechny?
Určitě bych ponechal i ty, které mají jak říkáte náznaky oranžového peří na břiše. Stávalo se mi, že u mláďat pár peříček bylo ale po přepeření bylo bříško žluté. Nemáte vyplněný profil, odkud jste?
Na fotce je mládě focené v přírodě, které má taky náznak oranžové. Nevím ale jak to bude tady vidět.
No bohužel ta fotka mláděte tady nejde zvětšit tak jak v originále takže je prd vidět. Nicméně přidám ještě jednu dospělou samici. Ta je taky focená v přírodě a fotograf píše, že hlavně u starších ptáku je takové zbarvení břicha normální.
Dobrý den,přírodní neofémy tyrkysové chovám asi 40 roků,asi ve třetím roce jim začne oranžovět břížko a čím starší tak je to více do červena.Proto bych nechal do chovu i ty s načervenalým břichem,pokud je možno dát do páru ze žlutým břichem a červené zase spolu. Ale pokud neznáte původ ptáků tak se budete divit jaké Vám budou dávat mladé,většina ptáků na něco štěpí.Mě se stalo po dokoupení nové samičky,že se oběvila vždy v hnízdě jedna straka a červenobřichá,sameček byl můj na nic nemohl štěpit,protože jsem měl jen přírodní.
S pozdravem Mirek.
našinec
napsal(a):
Dobrý den,přírodní neofémy tyrkysové chovám asi 40 roků,asi ve třetím roce jim začne oranžovět břížko a čím starší tak je to více do červena.Proto bych nechal do chovu i ty s načervenalým břichem,pokud je možno dát do páru ze žlutým břichem a červené zase spolu. Ale pokud neznáte původ ptáků tak se budete divit jaké Vám budou dávat mladé,většina ptáků na něco štěpí.Mě se stalo po dokoupení nové samičky,že se oběvila vždy v hnízdě jedna straka a červenobřichá,sameček byl můj na nic nemohl štěpit,protože jsem měl jen přírodní.
S pozdravem Mirek.
dobrý den...původ ptáků jsem si zapsal, u většiny jsem viděl i rodiče - všichni přírodní chci jen tak 3-4 páry, takže mých 8 jedinců s čistě žlutými břichy(4 samci, 4 samice) mi budou snad stačit...zbylých 6 asi prodám...
pokud se nemýlím tak na prvních 4 byli samé samičky /pokud nebyly zrcátka na křídlech/ jen na 5 fotu snad ta levá neoféma by mohla být sameček. mam zatím jen jeden pár přírodních a letos první dvě snůšky a sameček byl hned žlutý až ke krku. jinak odpověd ty neofemy co jsou na fotech by mohli být všechny přírodní. pokud se mi podaří vyfotit mladé tak je sem dám
peso63
napsal(a):
pokud se nemýlím tak na prvních 4 byli samé samičky /pokud nebyly zrcátka na křídlech/ jen na 5 fotu snad ta levá neoféma by mohla být sameček. mam zatím jen jeden pár přírodních a letos první dvě snůšky a sameček byl hned žlutý až ke krku. jinak odpověd ty neofemy co jsou na fotech by mohli být všechny přírodní. pokud se mi podaří vyfotit mladé tak je sem dám
soustředil jsem se na to, abych vyfotil bříška...a vyfotil jsem samé samice....některé jsou i na více fotkách....jinak mám k nim 4 samce, kteří se bohužel očividně vyhýbali záběru
našinec
napsal(a):
S pozdravem Mirek.
Dobrý den, prosím pana Mirka zda by mi nezaslal kontakt. Měl bych zájem o přírodní tyrkysáky. Děkuji Škvor... vencaskv@seznam.cz 606 530 041
pivomil

XXX.XXX.50.196
Venca Škvor
napsal(a):
Dobrý den, prosím pana Mirka zda by mi nezaslal kontakt. Měl bych zájem o přírodní tyrkysáky. Děkuji Škvor... vencaskv@seznam.cz 606 530 041
to same, vladon@box.cz diky
Venca Škvor
napsal(a):
Dobrý den,bohužel letos mladé ještě nemám,první hnízda vajíčka byla neoplodněna.Nasedli znovu tak uvidíme. S pozdravem Mirek.
a další o 14 dní mladší z druhého hnízda , byli moc živý tak jsem je odchytil do přenosky