Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2011 16:36
luke05

XXX.XXX.182.2

Zdravím. Rád bych slyšel vaše názory na to, co byste dali na dno voliéry o rozměru 2.5 x 2.5 (m) ?? Jestli jen křepelky nebo tak. Já nějakou představu mám, ale rád bych slyšel vaše názory.

3.10.2011 20:48
Gekys

XXX.XXX.72.221

Zdravím, já mám na podobném prostoru (2x2m) párek křepelek čínských a už mi tu i odchovali, mám je od jara.

5.10.2011 19:30
luke05

XXX.XXX.182.2

Díky. Jen mě zaráží, že už by tam nikdo nic jiného nedal. Podotýkám, že jde o přírodní dno, které bude zatravněno...

6.10.2011 09:33
veska

XXX.XXX.71.26

Zkuste křepelky. Já mám v jedné voliéře s párem korel a párem andul hedvábničky. Přivezli jme je v červnu malinké a nechtěli dát ke starším slepicím. Zatím všechno v pohodě, ale na jaře půjdou na zahradu.

3.11.2011 20:25
pajaxy

XXX.XXX.212.118

Dobrý den,

zaujalo mne, že tam máte víc párů pohromadě, nebo aspoň kohoutků, to tak chováte pořád?? A nejsou mezi nima nějaké šarvátky??

3.11.2011 21:06
Gekys

XXX.XXX.72.221

Dobrý den, to je chovný pár 1,1 s odchovem 3,1, no neprali se, jenže než slepička zasedla tak jsem měl ve voliéře celkem pěkný trávník, ale jak zasedla tak jsem měl strach zalévat abych nezničil vejce -> trávník uschl, a když kuřata vyrostla tak jsem vedle domu vykopával pařez a nasbíral jsem si kolem něj spoustu drnů a ty jsem tam pečlivě naskládal, ale nepočítal jsem s tím že mladí kohoutci začnou být agresivní na otce, ten chudák vylétával na budky korel 150 cm vysoko když před nimi utíkal tak jsem je musel rozdělit, do té doby bylo všecko v pořádku.
JT

5.11.2011 11:01
pajaxy

XXX.XXX.212.118

Dobrý den, diky za informace. Mám totiž problém s odstavem, pokud dám k sobě mladé od různých párů, tak se napadají, řeším to různými úkryty atd.

5.11.2011 13:05
Gekys

XXX.XXX.31.217

Dobrý de, nemáte zač, já mám pouze jeden pár, ale napadají se vám i když dáte zvlášť kohoutky a slepičky? Myslím si že kdyby byla možnost aby se neviděli ani neslyšeli tak by to mohlo být bez potyček.
JT

6.11.2011 10:41
svaladone

XXX.XXX.180.2

četl jsem vaši obavu o kropení trávníku při odchovu křepelek. Mohu vás ubezpečit, že se nemáte čeho bát, já sice kropím jen občas, ale moje křepelky, přesto, že mají možnost zahnízdit ve dvou krytých částech voliéry si stejně vyberou místo na hnízdo na místě kde na ně prší a to je vydatnější než zálivka. V přírodě také musí uchránit své hnízdo před deštěm. Ještě se mi nestalo, že by hnízdili tam kde jim přichystám nějaké krytí, naopak udělají si hnízdo např hned vedle dvířek, které otevírám několikrát denně a jen kontrolují co nesu dobrého. Ať se daří.smajlík

6.11.2011 14:46
Gekys

XXX.XXX.72.221

Děkuji za radu, tak doufám že na jaře zasednou a budu to tam opatrně zalívat, teď už jsou stejnak doma:-)

Jen ještě přidám takovou raritu, kuře se nestihlo vylíhnout a já jsem ho pak při kontrole vajec, poté co slepička odešla s čerstvě vylíhlými mladými z hnízda omylem omylem zabil, vejce mi spadlo a našel jsem v něm tohle -- 2 zobáky, 3 oči. Veterinářka mi řekla že je to prostě genetická mutace která vznikla při rýhování vajíčka a občas se to stane no.
JT

6.11.2011 19:22
docid

XXX.XXX.172.5

To je tedy pořádná rarita. Vzpoměl jsem si na dvouhlavé želvy. Ani by mě nevadilo kdyby mi něco takového běhalo ve volierce:-) a kdo řiká že ne, at si vzpomene na mutace.

6.11.2011 19:54
Gekys

XXX.XXX.72.221

Tak barevná mutace a tohle je něco trošku jiného, ale taky si budu příště dávat větší pozor, abych zase neudělal takovou chybu, ale stejnak nevím jestli by takové mládě vůbec přežilo a kdyby tak jaký by ten život byl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík