Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ashen

11.10.2011 15:02
Ashen

XXX.XXX.181.214

Dobrý den, mám dotaz jak postupovat. Koupili jsme si žaka u kterého se prokázalo PBFD i když jsme ho kupovali se všema testama kde bylo potvrzeno že je negativní bouhžel po 10 dnech po koupi u něho začali být příznaky a po nových testech které jsme nechávali dělat ve třech různých laboratořích se prokázalo že je pozitivní. Zatím nám stále žije a je mu podáváná léčba snažíme se mu pomoci on za to nemůže. Ale problém je v tom že nevíme jak máme pokračovat co se týče reklamace a vrácení peněz. Od chovatele od kterého jsme našeho žaka koupili tak nám svojí část peněz vrátil ale od druhého chovatele od kterého pochází vajíčka nám svojí druhou část vrátit nechce ani pod radami prvního chovatele že na peníze máme nárok. Ohání se tím že pokud nám vrátí peníze chce ptáka zpátky což nechápeme když by si mohl nakazit celý jeho chov. Našeho žaka dát nechceme i když nevíme jak dlouho bude žít oplácí nám naší péči kterou se mu snažíme dopřát. Prosím jak postupovat. Děkuji za jakýkoli rady

11.10.2011 18:30
zdenek123

XXX.XXX.91.53

Zdravim,čim ho lečite??ja podavam IMUNOGLUKAN 15kapek denně ..muj žako ma 4roky

11.10.2011 18:33
zdenek123

XXX.XXX.91.53

v unoru jedu znovu na testy,pak se uvidi,????smajlík

11.10.2011 19:19
tazuza

XXX.XXX.68.110

Ashen napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz jak postupovat. Koupili jsme si žaka u kterého se prokázalo PBFD i když jsme ho kupovali se všema testama kde bylo potvrzeno že je negativní bouhžel po 10 dnech po koupi u něho začali být příznaky a po nových testech které jsme nechávali dělat ve třech různých laboratořích se prokázalo že je pozitivní. Zatím nám stále žije a je mu podáváná léčba snažíme se mu pomoci on za to nemůže. Ale problém je v tom že nevíme jak máme pokračovat co se týče reklamace a vrácení peněz. Od chovatele od kterého jsme našeho žaka koupili tak nám svojí část peněz vrátil ale od druhého chovatele od kterého pochází vajíčka nám svojí druhou část vrátit nechce ani pod radami prvního chovatele že na peníze máme nárok. Ohání se tím že pokud nám vrátí peníze chce ptáka zpátky což nechápeme když by si mohl nakazit celý jeho chov. Našeho žaka dát nechceme i když nevíme jak dlouho bude žít oplácí nám naší péči kterou se mu snažíme dopřát. Prosím jak postupovat. Děkuji za jakýkoli rady

Já tomu moc nerozumím. Druhý chovatel od někoho koupil vajíčka, dal je do inkubátoru, narodil se Žako a ten Vám byl prodán? J8 tedy nevím, možná se mýlím, ale k nákaze dochází a ž po vylíhnutí, když rodiče krmí. Takže nemohl se nakazit až u druhého chovatele?

12.10.2011 10:46
ashen

XXX.XXX.181.214

Dobrý den našemu žakovi jsou 3 a půl měsíce. Taktéž mu podáváme imunoglukan a jestě jsou mu podáváná antibiotika injekcema a interferon. Přeji hodně štěstí u testu.

12.10.2011 13:47
ashen

XXX.XXX.181.214

je to trošku složité. Ten chovatel co jsou od něho vajíčka je líhnul a měsíc dokrmoval pak je předal druhému chovateli který je prodává a dokrmuje. Podle veterinářky to mají už od vajíčka což znamená od rodičů. Když jsme si ho pořizovali celý rok jsme se snažili na něho připravit. Pročítali jsme různé rady a články a proto jsme koupili žaka se všema testama a s kroužkem cites aby jsme nemuseli řešit takovéhle problémy. Bohužel se nám nepoštěstilo. Žaka se nám snaží veterinářka zachránit a doufáme že se to podaří nechceme o něho přijít.

12.10.2011 16:16
tazuza

XXX.XXX.80.182

ashen napsal(a):
je to trošku složité. Ten chovatel co jsou od něho vajíčka je líhnul a měsíc dokrmoval pak je předal druhému chovateli který je prodává a dokrmuje. Podle veterinářky to mají už od vajíčka což znamená od rodičů. Když jsme si ho pořizovali celý rok jsme se snažili na něho připravit. Pročítali jsme různé rady a články a proto jsme koupili žaka se všema testama a s kroužkem cites aby jsme nemuseli řešit takovéhle problémy. Bohužel se nám nepoštěstilo. Žaka se nám snaží veterinářka zachránit a doufáme že se to podaří nechceme o něho přijít.

To je mi opravdu líto.Teď to nemá cenu řešit, ale já thle dokrmovače nemám moc ráda. No nic, snad se Vám nějak povede nemoc alespoň zastavit. Držím palce.

12.10.2011 17:12
ashen

XXX.XXX.181.214

Děkujeme moc si přejeme aby se nám ho podařilo zachránit. Co se týká peněz ty jsme vůbec řešit nechtěli ale druhý chovatel nám poslal ihned svojí část peněz a velice nám hodně pomáhal.Prý je máme dát na léčbu a chtěl to i po prvním chovateli aby nám vyplatil zbývající část ale ten to odmítá i když přijal fakt že žaci tohoto vrhu jsou všichni nemocný jeden už dokonce bez jakýkoliv příznaků zemřel. První u koho se prokázalo že má PBFD byl náš žako a ikdyž vypadá nejhůře tak jako jediný bojuje. Naschle

12.10.2011 20:48
tazuza

XXX.XXX.87.48

ashen napsal(a):
Děkujeme moc si přejeme aby se nám ho podařilo zachránit. Co se týká peněz ty jsme vůbec řešit nechtěli ale druhý chovatel nám poslal ihned svojí část peněz a velice nám hodně pomáhal.Prý je máme dát na léčbu a chtěl to i po prvním chovateli aby nám vyplatil zbývající část ale ten to odmítá i když přijal fakt že žaci tohoto vrhu jsou všichni nemocný jeden už dokonce bez jakýkoliv příznaků zemřel. První u koho se prokázalo že má PBFD byl náš žako a ikdyž vypadá nejhůře tak jako jediný bojuje. Naschle

Moc vám přeju, aby se to podařilo, ale spíše byste se měli smířit s tím, že se to nepodaří! Přesto Hodně štěstí.

12.10.2011 21:59
pepin

XXX.XXX.98.137

Je to nemilé ,ale tady je přímý důkaz toho,že je potřeba nakupovat papoušky pouze u chovatele který Vám ukáže chovatelské zařízení kde už na první pohled poznáte jak chovatel řistupuje celkově k chovu a chovnému zařízení a ne u dokrmovačů jak se zde mnohokrát probíralo...co je platné ,že má papoušek testy negativní ano muže mít,ale stačí když dokrmovač doveze z jedné strany republiky žaky které koupil za nízkou cenu nebo koupí mládata někde na smluveném místě nekde na parkoviši nebo doveze korelu nebo mnicha z druhé strany andulku atd. a tak zanese mezi mládata virus...samozřejmě potom se snaží za každou cenu mládata prodat...mě se dokonce jeden dokrmovač dokonce tímhle problémem chlubil...smajlík

12.10.2011 22:14
koptom

XXX.XXX.166.111

Pardón,
ale píšete tu nesmysly.
Ono o koze a Vy o voze.
Ono tu nejde o to,že ten člověk dokrmuje.
Jde o to, že test byl negativní a najednou je pozitivní.smajlík
Buďto došlo k nákaze až po udělání testu nebo byl zfalšovaný.
Ono ten dotyčný sice mohl zanést nákazu od jiných papoušků,ale také si ji mohl domů donést klidně po návštěvě burzy.
Navíc se zachoval solidně a ihned vrátil peníze.
Tak to asi taková svi** nebude !!smajlík
A ukázka chovatelského zařízení v dnešní době???
Kde to žijete??
Cizí lidi, byť i potencionální zájemce o koupi chovatelským zařízením neprovádím.
Ať už kvůli možnosti zavlečení nějakého viru a nebo i proto, že toho člověka neznáte a on se za kupce může jen vydávat a v noci Vám přijde vykrást celý chov !!!!smajlík
A ono jsou chovatelé,co mají pěkné voliery a neviditelné viry se u nich hemží,kde se dá.
Takže podle čeho chcete soudit.kdo je a kdo není dobrý chovatel.smajlík
Spousta chovatelů Žaky ráda prodá na dokrmení,protože nechtějí a nebo nemají čas dokrmovat sami a Žakové leckdy špatně krmí.
Většina chovatelů je tedy ráda, že má komu mladé prodat.
Zadavateli držím pevně palce, snad se povede Žakouše zachránit !!!!:-)

12.10.2011 22:34
tazuza

XXX.XXX.87.48

koptom napsal(a):
Pardón,
ale píšete tu nesmysly.
Ono o koze a Vy o voze.
Ono ten dotyčný sice mohl zanést nákazu od jiných papoušků,ale také si ji mohl domů donést klidně po návštěvě burzy.
Kde to žijete??
Cizí lidi, byť i potencionální zájemce o koupi chovatelským zařízením neprovádím.
Ať už kvůli možnosti zavlečení nějakého viru a nebo i proto, že toho člověka neznáte a on se za kupce může jen vydávat a v noci Vám přijde vykrást celý chov !!!!smajlík
A ono jsou chovatelé,co mají pěkné voliery a neviditelné viry se u nich hemží,kde se dá.
Spousta chovatelů Žaky ráda prodá na dokrmení,protože nechtějí a nebo nemají čas dokrmovat sami a Žakové leckdy špatně krmí.

OK, ale proč tedy první chovatel dokrmoval měsíc a pak prodal překupníkovi? Vždyť přeci právě první měsíc je nejhorší, na to čas měl? Prostě mi to celé nějak neštymuje. Co se týče negativity. Pokud došlo k nakažení až po testech, tak to muselo být až u druhého chovatele, nebo se klidně mohlo stát, že test byl negativní, ale přitom mohl být papoušek pozitivní, a ukázalo by se to až při druhém testu za cca 90 dní. Ale pokud byl deklarován negativní test u všech mláďat v hnízdě a všichni jsou pozitivní, tak to neni možné. Jediná možnost tedy zbývá, a to že byl zfalšován. Pro zadavatele - opravdu přeji hodně štěstí!

12.10.2011 22:40
pepin

XXX.XXX.98.137

koptom napsal(a):
Pardón,
ale píšete tu nesmysly.
Ono o koze a Vy o voze.
Kde to žijete??

Ano peníze vrátil,ale koupil ale takových už koupil X od chovatele který je bordelář a higiena mu nic neříká..navíc je to choroba které se dobře daří v přehuštěném množství papoušku ruzných druhů...Lidi kterí přijedou na koupi papouška tak poznáte na dálku protože přijede s nimi babička dědeček a pomalu celá rodina a s ještě vonící novotou přenoskou...Chovatelé kteří mají nově vybudované zařízení a v něm chovné páry ve stokách tisíc korun si nemužou žádný vir dovolitsmajlíkA to že někteří chovatelé prodají žaky na dokrmení tak to ve vyjímečných případech a už v žádném případě ,že se žako špatně dokrmuje je vidět,že jste asi nikdy žádného žaka nedokrmoval....a je vidět ,že toho moc o nemoci nevíte protože zachránit nakaženého jedince virem PBFD je nad lidské síly...

12.10.2011 23:04
koptom

XXX.XXX.166.111

Ale jo,
své odchovy dokrmuji běžně. Buďte v klidu pokud jde o moji odbornou znalost a zkušenosti !!!:-):-)smajlík
Plácáte tu nesmysly.
Nepsal jsem o tom,že je to těžké,ale o tom,že spousta chovatelů to nechce dělat nebo na to nemá čas.
Alespoň POŘÁDNĚ ČTĚTE PANE CHYTRÝ PEPÍNO.
A záchrana pozitivního kusu není nemožná, na fakultě v Brně se to už podařilo.
Asi nemáte dost informací.
Nesmí se na papouškovi šetřit a DLOUHODOBĚ se musí podávat Imunoglukan.
Dobré je také sluníčko, čerstvý vzduch a velmi kvalitní péče.
A pokud si myslíte,že chovatel,který má drahé ptáky nemá viry,tak si v tom přesvědčení žijte.
Oni totiž tito zbohatlíci moc neřeší,když jim něco umře.
Maj prachů dost,tak to frknou do popelnice a jdou koupit nové.
Ten,kdo se chovu usilovně věnuje a nové kusy kupuje jen z odchovů si dává lepší pozor,jelikož si váží každého nového přírůstku !!!!
Asi Vás kdysi nějaký ten překupník pěkně naštval nebo mu závidíte jeho výdělek,ale vemte to z druhé strany.
On jde opravdu do rizika,že doveze nakaženého ptáka a umře mu X kusů mláďat.
On zas až tak skvělý biznis nebude:-(.

12.10.2011 23:17
tazuza

XXX.XXX.87.48

koptom napsal(a):
Ale jo,
své odchovy dokrmuji běžně. Buďte v klidu pokud jde o moji odbornou znalost a zkušenosti !!!:-):-)smajlík
Plácáte tu nesmysly.
Nepsal jsem o tom,že je to těžké,ale o tom,že spousta chovatelů to nechce dělat nebo na to nemá čas.
A pokud si myslíte,že chovatel,který má drahé ptáky nemá viry,tak si v tom přesvědčení žijte.
Ten,kdo se chovu usilovně věnuje a nové kusy kupuje jen z odchovů si dává lepší pozor,jelikož si váží každého nového přírůstku !!!!
Asi Vás kdysi nějaký ten překupník pěkně naštval nebo mu závidíte jeho výdělek,ale vemte to z druhé strany.

Nezlobte se na mě, ale chovatel, který prodá měsíční žaky překupníkovi u mě není chovatel. A že se na fakultě v Brně podařilo zachránit pozitivního papouška. Co tím myslíte zachránit? Jako vyléčit? No , osobně znám taky jednu slečnu, která je HIV pozitivní a ještě žije. Zadavateli doporučuji, aby to tady nečetl, protože i zázraky se dějí a naděje umírá poslední!

12.10.2011 23:27
koptom

XXX.XXX.166.111

Já mu ale přeci naději neberu...naopak, jsem ji zadavateli dal.
A Vy buďte rád,jestli tu slečnu neznáte až tak moc osobně:-)

12.10.2011 23:32
tazuza

XXX.XXX.87.48

koptom napsal(a):
Já mu ale přeci naději neberu...naopak, jsem ji zadavateli dal.
A Vy buďte rád,jestli tu slečnu neznáte až tak moc osobně:-)

To jsme se špatně pochopili. Já mu tu naději právě moc nedávám.

13.10.2011 01:16
ashen

XXX.XXX.181.214

Prosím proč se tu hádáte. Založila jsem toto téma pro radu jaké mám práva pokud jsem koupila nemocného papouška. Peníze mě tolik nezajímají ale chovatel který nám vyplatil svojí část peněz se jen snaží dostat druhou část i od toho druhého. Mají to takhle na půl. Psát jméno nebudu ale tento chovatel má dosti velké jméno.
Co se týká uzdravení našeho žaka děkuji za podporu a věřte že už se podařilo zachránit hodně papoušků. Jenom to člověk který doma nemá touto nemocí nakaženého ptáka o tom neví. Nechci si číst že tu našemu žakovi nedáváte šanci na to jsem tento článek nezakládala. Prosila jsem o radu práva při reklamaci. A pokud se nám ho nepodaří zachránit alespoň jsme se o to pokusili. Děkuji

13.10.2011 07:20
koptom

XXX.XXX.166.111

A jsme u toho....chovatel velkého jména.
Zřejmě vím, koho tím myslíte. Pokud je to ten dotyčný,koho myslím,tak to není tak dlouho,co prodal Aru s dilatací žaludku.
Během několika dnů umřela a také prý ochotně vrátil peníze.
Myslím si ale, že pokud je to zkušený chovatel,tak dilatačku v tak pokročilém stádiu by měl poznat.

Pokud jde o Vaše téma, tak naprosto chápu,proč jste ho založila a omlouvám se,že jsem se nechal strhnout a pánovi, co tu plácal nesmysly se to snažil vysvětlit.

Osobně si myslím,že je moc fajn,že se ho snažíte zachránit a naděje umírá poslední.

Pokud jde o reklamaci,požádal bych pokud máte nějakého známého právníka,ať mu pošle dopis, ve kterém požádá o navrácení celé částky s tím,že pokud tak do určitého termínu neučiní, bude to požadováno soudně a navíc ho oznámíte na Státní veterinární správu za úmyslné šíření nemoci.

Podle zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a změněn některých souvisejících předpisů je chovatel povinen
§ 4:
a) sledovat zdravotní stav zvířat, v odůvodněných případech jim včas
poskytnout první pomoc a požádat o odbornou veterinární pomoc,
b) bránit vzniku a šíření nákaz a jiných onemocnění zvířat a plnit
povinnosti stanovené tímto zákonem nebo na jeho základě k zdolávání těchto
nákaz nebo jiných onemocnění zvířat,

Snad Vám tohle pomůže, držím palce :-)

13.10.2011 09:16
ashen

XXX.XXX.181.214

Děkuji moc za radu hodně nám pomohlasmajlík. Snad to vše dobře dopadne. A přeně jak píšete naděje umírá poslední.

13.10.2011 10:29
tazuza

XXX.XXX.253.222

koptom napsal(a):
A jsme u toho....chovatel velkého jména.
Zřejmě vím, koho tím myslíte. Pokud je to ten dotyčný,koho myslím,tak to není tak dlouho,co prodal Aru s dilatací žaludku.
Během několika dnů umřela a také prý ochotně vrátil peníze.
Myslím si ale, že pokud je to zkušený chovatel,tak dilatačku v tak pokročilém stádiu by měl poznat.

Pokud jde o Vaše téma, tak naprosto chápu,proč jste ho založila a omlouvám se,že jsem se nechal strhnout a pánovi, co tu plácal nesmysly se to snažil vysvětlit.

Osobně si myslím,že je moc fajn,že se ho snažíte zachránit a naděje umírá poslední.

Pokud jde o reklamaci,požádal bych pokud máte nějakého známého právníka,ať mu pošle dopis, ve kterém požádá o navrácení celé částky s tím,že pokud tak do určitého termínu neučiní, bude to požadováno soudně a navíc ho oznámíte na Státní veterinární správu za úmyslné šíření nemoci.

Podle zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a změněn některých souvisejících předpisů je chovatel povinen
§ 4:
a) sledovat zdravotní stav zvířat, v odůvodněných případech jim včas
poskytnout první pomoc a požádat o odbornou veterinární pomoc,
b) bránit vzniku a šíření nákaz a jiných onemocnění zvířat a plnit
povinnosti stanovené tímto zákonem nebo na jeho základě k zdolávání těchto
nákaz nebo jiných onemocnění zvířat,

Snad Vám tohle pomůže, držím palce :-)

Státní veterinární správa nic řešit nebude. Upozornila jsem ji na "chovatelku", která evidentně prodává andulky s BFD a mníšky s BFD nebo PBFD a bůchví jaké další nemocné papoušky. Odepsali mi, že je třeba podat trestní oznámení, ale výsledek je velmi nejistý, jelikož se nedá prokázat úmysl. Pokud někdo chce, dám sem odpověď.

13.10.2011 12:53
pepin

XXX.XXX.98.137

koptom napsal(a):
Ale jo,
Plácáte tu nesmysly.

Jasně zato vy máte znalostí dostatek IMUNOGLUKAN je to samé jako když budete podávat té slečně HIV pozitivní denně čerstvé ovoce a zeleninua nebo šumivé tablety s vitamínem C...IMUNOGLUKAN je doplněk stravy zejména pro malé děti,není vubec nic zvláštního a už vubec to není lék !!! který by papouška vyléčil je to jakási kapka naděje v moři...je to sirup který koupíte v kdejaké lékarně...sluníčko ho taky nezachrání to budtě bez obav,sluníčko možná neměla ta pára žaků deset let která snesla ty vajíčka a vubec na tom nechce sedět...a překupníci mě štvou né z výdělku který je vlastně jediné co je na dokrmování zajímá levně někde koupit a draze prodat zajímá je pouze zisk a nic víc...navíc to z většinny nejsou vubec chovatelé a ani nikdy nebyli jejich chovatelským majetkem je pár kýblů od primalexu a bedna od bot kde mají papoušky..ale to ,že dělají ostatním chovatelům ostudu a jsou to paraziti na jejich bedrech...mě žádný překupník nenaštval osobně protože na každéího takového bych pustil svoje dva NO papoušky si dokrmuju sám a i sám prodávám a věřte že jejich počet je už ve stovkách...dál se nemám s Váma očem bavit naschle...Tipuji Vás na starého páprdu v károvaných pantoflíchsmajlíka kárované košili...

13.10.2011 14:27
tazuza

XXX.XXX.103.118

pepin napsal(a):
Jasně zato vy máte znalostí dostatek IMUNOGLUKAN je to samé jako když budete podávat té slečně HIV pozitivní denně čerstvé ovoce a zeleninua nebo šumivé tablety s vitamínem C...IMUNOGLUKAN je doplněk stravy zejména pro malé děti,není vubec nic zvláštního a už vubec to není lék !!! který by papouška vyléčil je to jakási kapka naděje v moři...je to sirup který koupíte v kdejaké lékarně...sluníčko ho taky nezachrání to budtě bez obav,sluníčko možná neměla ta pára žaků deset let která snesla ty vajíčka a vubec na tom nechce sedět...a překupníci mě štvou né z výdělku který je vlastně jediné co je na dokrmování zajímá levně někde koupit a draze prodat zajímá je pouze zisk a nic víc...navíc to z většinny nejsou vubec chovatelé a ani nikdy nebyli jejich chovatelským majetkem je pár kýblů od primalexu a bedna od bot kde mají papoušky..ale to ,že dělají ostatním chovatelům ostudu a jsou to paraziti na jejich bedrech...mě žádný překupník nenaštval osobně protože na každéího takového bych pustil svoje dva NO papoušky si dokrmuju sám a i sám prodávám a věřte že jejich počet je už ve stovkách...dál se nemám s Váma očem bavit naschle...Tipuji Vás na starého páprdu v károvaných pantoflíchsmajlíka kárované košili...

SOuhlasím.
Výdělek překupníků je to poslední, co by mě zajímalo. ALe rozšíření PBFD, o BFD ani nemluvím, mě vyloženě děsí.
A jak se někteří chóvají k dokrmovaným papouškům chovají , stejně tak. Viděla jsem papouška, který ještě v roce, když viděl stříkačku se sondou, tak se rozklepal, jak ratlík. Překupníkům bych proto nedala mláďata ani náhodou!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2011 07:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ashen napsal(a):

Dobrý den,
mám jeden dotaz.Má kromě toho opeření ještě nějaké jiné příznaky výše zmiňované nemoci?
Myslím např.menší životaschopnost,hubnutí,průjem apod.
Děkuji.

19.10.2011 08:56
tazuza

XXX.XXX.253.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
mám jeden dotaz.Má kromě toho opeření ještě nějaké jiné příznaky výše zmiňované nemoci?
Děkuji.

Dobrý den,
může, ale nemusí, být viditelná deformace nebo nějaké změny na zobáku. Ale není to podmínkou. Nakažený papoušek může onemocnět jakoukoli nemoci, a ta pro něho může být následně smrtelná. Jeho imunita je tototiž tak snížená, že podlehne nějaké druhotné infekci. Takže všechno, co jste napsal(a) v poslední větě může být reálné.

19.10.2011 10:01
ashen

XXX.XXX.181.214

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

Dobrý den, záleží na druhu papouška. Nám výrazně zhubnul ted opět začíná nabírat. Průjem nemá ani neměl. Chvilku nám odmítal jídlo. Také nám přišel týden malátný, ale bylo to v době kdy mu nejvíce padala peří.
Co se týká jiných příznaků je to např. deformace zobáku, přerůstání drápků, jiná barevnost peříček na místě kde nemají být.
Náš žako po podávání imunoglukanu a interferonu se výrazně zlepšil. Pokud si nejste jistí zdravím Vašeho papouška ihned navštivte veterináře. Nemá cenu na nic čekat.
Naschledanou

19.10.2011 10:44
usak

XXX.XXX.211.120

Dobrý den, zákoná lhůta na reklamaci živých tvorů je 6 týdnů, a musí se prokázat zavinění prodávajícího což ve vašem případě není problém. Pak máte nárok na vrácení celé částky a zaplacení výloh na léčení a dalších s tím spojených. Problém s dvěma chovateli. První chovatel pokud ptáky prodal, překupníkovi který vydělává na dokrmování a následném prodeji s marží nemá s vámi nic společného. Jelikož reklamaci měl možnost uplatnit překupník za stejných podmínek jaké máte vy. Naopak on doložil doklady o bezúhonosti ptáka a tím i bezproblémové jednání majitele před ním. Nakazit se tady mohl pták právě u něj během dokrmování z kontaktu s jinými chovanci. Nárok na chovateli a překupníkovi by vám vznikl tehdy pokud by chovatel za úplatu nechal svá mládata dokrmit, to znamená, že by za dokrmení mládat zaplatil určitou částku , ale nadále by zůstal jejich majitelem a ten kdo mladé dokrmil by pouze zprostředkoval prodej. Pak by jste mohli i právně vymáhat celou částku na chovateli, tedy majiteli ptáka. Jednání dokrmovače by tedy bylo nad očekávání velice slušné, protože on dostal zaplaceno za svou práci a pokud ptáky nemohl nijak nakazit u sebe doma má na honorář nárok a veškerou další zodpovědnost přebírá majitel. Další věc je, že pokud dostanete nazpět peníze je logické, že musíte vrátit zboží.
Základ je ovšem kdo byl majitel při prodeji, chovatel, překupník nebo oba. Tady je, ale bohužel velice dobře vidět jak jsou celé testy prokazatelné a k čemu vlastně jsou. Nejvíc se jimi ohání a zakládají si na nich právě překupníci.

19.10.2011 12:40
ashen

XXX.XXX.181.214

usak napsal(a):
Dobrý den, zákoná lhůta na reklamaci živých tvorů je 6 týdnů, a musí se prokázat zavinění prodávajícího což ve vašem případě není problém. Pak máte nárok na vrácení celé částky a zaplacení výloh na léčení a dalších s tím spojených. Problém s dvěma chovateli. První chovatel pokud ptáky prodal, překupníkovi který vydělává na dokrmování a následném prodeji s marží nemá s vámi nic společného. Jelikož reklamaci měl možnost uplatnit překupník za stejných podmínek jaké máte vy. Naopak on doložil doklady o bezúhonosti ptáka a tím i bezproblémové jednání majitele před ním. Nakazit se tady mohl pták právě u něj během dokrmování z kontaktu s jinými chovanci. Nárok na chovateli a překupníkovi by vám vznikl tehdy pokud by chovatel za úplatu nechal svá mládata dokrmit, to znamená, že by za dokrmení mládat zaplatil určitou částku , ale nadále by zůstal jejich majitelem a ten kdo mladé dokrmil by pouze zprostředkoval prodej. Pak by jste mohli i právně vymáhat celou částku na chovateli, tedy majiteli ptáka. Jednání dokrmovače by tedy bylo nad očekávání velice slušné, protože on dostal zaplaceno za svou práci a pokud ptáky nemohl nijak nakazit u sebe doma má na honorář nárok a veškerou další zodpovědnost přebírá majitel. Další věc je, že pokud dostanete nazpět peníze je logické, že musíte vrátit zboží.
Základ je ovšem kdo byl majitel při prodeji, chovatel, překupník nebo oba. Tady je, ale bohužel velice dobře vidět jak jsou celé testy prokazatelné a k čemu vlastně jsou. Nejvíc se jimi ohání a zakládají si na nich právě překupníci.

Dobrý den, mockrát děkuji za právnickou radu jistě hodne pomůže.

19.10.2011 12:42
tazuza

XXX.XXX.253.222

usak napsal(a):

Super odpověď!

19.10.2011 13:55
usak

XXX.XXX.211.120

Další věc je také vymahatelnost práva v naší republice. Takže musí být jasné kdo byl majitel při prodeji, kdo inkasoval (měl zisk). Když koupíte ve zverimexu tak tam i reklamujete a nezajímá vás kde zboží vzali, odpovědnost nese obchod. Určitě bych prvně jednal s prodejcem a pokusil se rozumě dohodnout. Pokud to nejde oslovil bych nějakého právníka, dodal všechny podklady a zjistil možnosti. Něco to stát bude, ale nemělo by to být nic likvidačního. Pokud se rozhodnete jít občanskoprávní cestou určitě je to na dlouho a bude to stát další nemalé peníze. Tady je dobré si také zjistit jak je na tom člověk na kterém budete nárokovat svou pohledávku a jakým způsobem to lze provést. Někdy může stačit jen hrozba exekuce a vše se velice rychle vyřeší. Taky se ovšem může stát, že se jedná o sociálně slabého jedince a ten vám bude splácet po pár korunách měsíčně nebo co několik měsíců a máte smůlu, protože se splácet snaží, ale nemůže. Toho klidně můžete vidět v bouráku za půl mega a bydlet ve vile, ale když on nic nemá.
Ohledně nemocí v chovu, každý měl nebo má a ani o tom neví. Jsou nákazy co nejdou nijak preventivně zjistit leda z histologie tkání mrtvého jedince. Projeví se jednou za čas úmrtím jednoho kusu a ten nemusí ani vykazovat žádné známky nemoci. Úmrtí v chovu je zcela běžná věc pokud jsou jinak všichni ptáci v poho. Ruku na srdce kdo z nás posílá každý uhynulý kus na pitvu a zjištění příčiny úmrtí. O PBFD jsem už také mnoho četl a jediné na co jsem přišel je, že pořádně neví co to je a jak se léčí. Jednou jsou testy pozitivní pak zase negativní a nikdo neví jakou to má příčinu. Přitom léčba není nijak převratná, hlavně vitamíny. Také mne zaráží co se dá všechno zjistit z pár kapek krve na DNA. Já když jdu na testy krve tak mi ji vemou tolik co mají v sobě snad tři ptáci do kupy.
Samozřejmě přeji aby vše dobře dopadlo a doporučuji vše řešit z MVDr Tukačem

26.10.2011 19:08
usak

XXX.XXX.211.120

Dobrý den, zajímalo by mne jak to dopadlo.

27.10.2011 14:40
tinnoc

XXX.XXX.1.105

ashen napsal(a):

Prepáčte prosím, ale ja som túto kúpu nepochopil. Vy ste kúpili Žaka a platili ste dvom ľuďom za neho?
Lebo ak nie, tak Vám mal peniaze vrátiť ten, od ktorého ste papagája kúpili. Vy z neho robíte dobráka, ktorý Vám vrátil nie celú časť peňazí. On nech si to rieši s tým, od ktorého nakupuje a nie tým zaťažuje Vás.
Alebo ste to mali takto nešťastne zakotvené v zmluve?

Podľa mňa ste mu mali okamžite vrátiť Žaka a žiadať vrátenie celej sumy + zverejniť sem jeho meno, inak sa takýchto šíriteľov vírusu nikdy nezbavíme.

27.10.2011 15:23
arnold

XXX.XXX.112.7

zdenek123 napsal(a):
Zdravim,čim ho lečite??ja podavam IMUNOGLUKAN 15kapek denně ..muj žako ma 4roky

Dobrý den,
trošku odbočím, může se takto špatným opeřením projevovat i jiná nemoc? Může takto vypadat i oškubaný papoušek? Nebo se může jednat i o roztoče v peří? Děkuji za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík