horooo
napsal(a):
poradí někdo
Nedivte se, že nikdo neradí. Já osobně už jsem to vzdal radit tady u korel ohledně pohlaví. Opakuje se to tady stále dokola.
Na Vašich fotkách je vidět dvě letošní nepřepeřená mláďáta.
Pokud chcete chovat papoušky tak si kupte literaturu, předplaťte si odborný časopis, studujte na netu, navštivte výstavu nebo burzu kde dáte řeč s chovateli apod.
Takhle nějak fungovalo získávání informací a zkušeností a snad by i mělo fungovat dále.
Opravdu bude problém určit pohlaví u korel.Ve většině případů se jedná o různé barevné mutace,nikoliv přírodní zbarvení...Já osobně mám v chovu 5 pár korel a pohlaví sem určoval až po přepeření a chování každého jedince.Stejnou korelu v barvě lutino sem kupoval od zkušeného chovatele jako samce,který prej už prozpěvoval...Na jaře dalšího roku se mu ovšem začala dvořit jiná korela samec a já zjistil,že mám lutino samici.Tato pára letos odchovala už 3 hnízda...Zkuste počkat do přepeření a uvidíte,co opravdu máte a pak už jen dopárovat...
Lukáš.B

XXX.XXX.49.13
Lutino, vypadá na samce. Přírodní samice.
horooo
napsal(a):
je to pára předem děkuji.
ta šeda mě připada na samici 40% a ta bilá nevím na moji fotce je samec Pepik :-D
horooo
napsal(a):
Jina fotka 1z leva samec šedý samice šedá a pak lutino samice
ty jsou pěkny až to bude na zahradě hotovo pak budu shanět přirodni korely moje představa 4 pary (přirodnich)
korela Pepík učil litat červenky ( nebo jak se jmenujou ) a ted litaji po zahradě