Dobrý den. Co se dá chovat v menší voliérce 130 x 120 x 80 ( v x š h)?
Do téhla malé bych chtěla nějaké malé ptáčky-zebřička,amadina,andulka,aymarka........
Jen nevím po kolika párech daný druh a jestli by snesl teploty-od jara do podzimu venku,zima doma v nevytápěné místnosti cca 7 stupňů. Voliérka nemá zálet,ale je krytá ze tří stran,pletivo zepředu a okénko z pletiva z jedné boční strany.
Budky bych řešila zvenku. Děkuji .
jurosik
napsal(a):
Dobrý den. Ja by som odporučil presne to čo ste napísala,hlavne aymarky je velmi dobrý typ. Amadinky by som vybral trocha odolnejšie ,vzhladom na vami udanú teplotu v zime. Do takejto voliery ba som ale, viac ako tri páry nedával. Nech sa darí.
Děkuji moc za radu. Na jaře se bude stavět velká voliéra,ale mám k dispozici tuhle a doma chovám zebřičky v kleci,tak si myslím,že by jim bylo líp v daném období venku ve větší voliérce. Asi dokoupím ještě jeden pár zebřiček a k nim snad jeden aymarek,nebo duhových andulek-ty se mi moc líbí. Ty amadinky radši ne,četla jsem,že i v zimě potřebují tepleji a to bych asi nemohla zajistit,protože třeba když jsou velké mrazy,tak teplota v té místnosti klesá i na pět stupňů.
Akorát nevím zda se uvedenédruhy snesou,ale zkusím to a když ne,oddělím je.
kelim
napsal(a):
Tak to řešíme to samé i velikost klece sedí. Já si jedu zítra do Týniště pro pár andul a pár zebřiček. Od jare do podzimu budou venku v altánu a na zimu i s klecí do chodby kde je kolem 10 C
A myslíte,že se snesou andulky se zebřičkama při hnízdění? nebude to problém? Mimo hnízdění se snesou v pohodě,ale při tom hnízdění se právě docela bojím. Jak to popřípadě budete řešit s budkama-každému druhu na jinou stranu,nebo jednomu výš,druhému níž?? To vážně nevím
jajina.k
napsal(a):
A myslíte,že se snesou andulky se zebřičkama při hnízdění? nebude to problém? Mimo hnízdění se snesou v pohodě,ale při tom hnízdění se právě docela bojím. Jak to popřípadě budete řešit s budkama-každému druhu na jinou stranu,nebo jednomu výš,druhému níž?? To vážně nevím
Dobrý den ,ty andulky ze zebřičkama bych vyloučil jinak to bude pěkná mela až bude peří lítat.
jena74
napsal(a):
Dobrý den ,ty andulky ze zebřičkama bych vyloučil jinak to bude pěkná mela až bude peří lítat.
Taky si to myslím,asi by to nedělalo dobrotu. Některým chovatelům se sice hnízdění ve společných voliérách daří,ale takováhle voliérka je na takové pokusy malá,takže buď zebry,nebo andule,možná aymarky. Porozhlédnu se u chovatelů a na burze co se mi bude zamlouvat
jajina.k
napsal(a):
Taky si to myslím,asi by to nedělalo dobrotu. Některým chovatelům se sice hnízdění ve společných voliérách daří,ale takováhle voliérka je na takové pokusy malá,takže buď zebry,nebo andule,možná aymarky. Porozhlédnu se u chovatelů a na burze co se mi bude zamlouvat
Měl jsem pohromadě rýžovníky a zebřičky a v době hnízdění zebřiček jsem pány ve fraku musel oddělit protože vznikají pěkné šervátky.