Co do menší venkovní voliérky(klece)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2011 20:16
jajina.k

XXX.XXX.48.123

Dobrý den. Co se dá chovat v menší voliérce 130 x 120 x 80 ( v x š h)?
Do téhla malé bych chtěla nějaké malé ptáčky-zebřička,amadina,andulka,aymarka........
Jen nevím po kolika párech daný druh a jestli by snesl teploty-od jara do podzimu venku,zima doma v nevytápěné místnosti cca 7 stupňů. Voliérka nemá zálet,ale je krytá ze tří stran,pletivo zepředu a okénko z pletiva z jedné boční strany.
Budky bych řešila zvenku. Děkuji .

21.10.2011 20:52
jurosik

XXX.XXX.111.58

Dobrý den. Ja by som odporučil presne to čo ste napísala,hlavne aymarky je velmi dobrý typ. Amadinky by som vybral trocha odolnejšie ,vzhladom na vami udanú teplotu v zime. Do takejto voliery ba som ale, viac ako tri páry nedával. Nech sa darí.

22.10.2011 05:27
kelim

XXX.XXX.38.137

Tak to řešíme to samé i velikost klece sedí. Já si jedu zítra do Týniště pro pár andul a pár zebřiček. Od jare do podzimu budou venku v altánu a na zimu i s klecí do chodby kde je kolem 10 C:-)

22.10.2011 09:02
jajina.k

XXX.XXX.48.123

jurosik napsal(a):
Dobrý den. Ja by som odporučil presne to čo ste napísala,hlavne aymarky je velmi dobrý typ. Amadinky by som vybral trocha odolnejšie ,vzhladom na vami udanú teplotu v zime. Do takejto voliery ba som ale, viac ako tri páry nedával. Nech sa darí.

Děkuji moc za radu. Na jaře se bude stavět velká voliéra,ale mám k dispozici tuhle a doma chovám zebřičky v kleci,tak si myslím,že by jim bylo líp v daném období venku ve větší voliérce. Asi dokoupím ještě jeden pár zebřiček a k nim snad jeden aymarek,nebo duhových andulek-ty se mi moc líbí. Ty amadinky radši ne,četla jsem,že i v zimě potřebují tepleji a to bych asi nemohla zajistit,protože třeba když jsou velké mrazy,tak teplota v té místnosti klesá i na pět stupňů.
Akorát nevím zda se uvedenédruhy snesou,ale zkusím to a když ne,oddělím je.

22.10.2011 09:21
jajina.k

XXX.XXX.48.123

kelim napsal(a):
Tak to řešíme to samé i velikost klece sedí. Já si jedu zítra do Týniště pro pár andul a pár zebřiček. Od jare do podzimu budou venku v altánu a na zimu i s klecí do chodby kde je kolem 10 C:-)

A myslíte,že se snesou andulky se zebřičkama při hnízdění? nebude to problém? Mimo hnízdění se snesou v pohodě,ale při tom hnízdění se právě docela bojím. Jak to popřípadě budete řešit s budkama-každému druhu na jinou stranu,nebo jednomu výš,druhému níž?? To vážně nevím smajlík

22.10.2011 10:21
jena74

XXX.XXX.142.29

jajina.k napsal(a):
A myslíte,že se snesou andulky se zebřičkama při hnízdění? nebude to problém? Mimo hnízdění se snesou v pohodě,ale při tom hnízdění se právě docela bojím. Jak to popřípadě budete řešit s budkama-každému druhu na jinou stranu,nebo jednomu výš,druhému níž?? To vážně nevím smajlík

Dobrý den ,ty andulky ze zebřičkama bych vyloučil jinak to bude pěkná mela až bude peří lítat:-).

22.10.2011 12:40
jajina.k

XXX.XXX.48.123

jena74 napsal(a):
Dobrý den ,ty andulky ze zebřičkama bych vyloučil jinak to bude pěkná mela až bude peří lítat:-).

Taky si to myslím,asi by to nedělalo dobrotu. Některým chovatelům se sice hnízdění ve společných voliérách daří,ale takováhle voliérka je na takové pokusy malá,takže buď zebry,nebo andule,možná aymarky. Porozhlédnu se u chovatelů a na burze co se mi bude zamlouvat:-)

22.10.2011 15:42
jena74

XXX.XXX.142.29

jajina.k napsal(a):
Taky si to myslím,asi by to nedělalo dobrotu. Některým chovatelům se sice hnízdění ve společných voliérách daří,ale takováhle voliérka je na takové pokusy malá,takže buď zebry,nebo andule,možná aymarky. Porozhlédnu se u chovatelů a na burze co se mi bude zamlouvat:-)

Měl jsem pohromadě rýžovníky a zebřičky a v době hnízdění zebřiček jsem pány ve frakusmajlík musel oddělit protože vznikají pěkné šervátky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík