Přiletěl k nám kakadu!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2011 20:43
kathey

XXX.XXX.218.1

Dobrý večer, včera někdy kolem 5 hodiny večer k nám (areál s koňmi a další zvěří, Fryšava) přiletěl kakadu inka. Zabydlel se na vysokém stromě. Dnes se motal takřka celý den kolem stáje (máme slepičky a husy, tak ho to k nim táhne), jedl jejich krmení, takže tuším, že když ví, že tu má jídlo, tak zůstane i nadále....ale...nevíme, jak ho chytit, člověka se nebojí, ale drží si odstup. Můžeme se přiblížit tak na 3, maximálně na 2 metry. Posedává na plotě, na ohradě, i šmatlá po zemi. Přes noc jsou teploty kolem nuly, papouch je i přes den načepýřený...očividně mu není úplně hej, ale nevíme, jak ho chytit.

Zítra má přijet známý, který papoušky chová a pokusí se ho nějak odchytit. A tak...za optání nic nedám, víc hlav víc ví... Jak na to? Máte nějaké zkušenosti, rady... sem s nimi. Venku nemá šanci přežít, zima se blíží...

21.10.2011 23:43
saluki

XXX.XXX.6.82

Nejlépe se ptáci odchytávají v noci, kdy jsou takřka bezbranní, protože prakticky nevidí. Pokud nenocuje na vysokém stromě, ideální je ho v noci sundat.

22.10.2011 07:59
docid

XXX.XXX.172.5

Nasypat mu krmení, naučit ho tam a pak ho chytnout pod sito nabo nachystat jinou klec. Odchyt v noci je nanic. Chytali jsme za mlada vrabce v noci s baterou a nic moc. Navíc při nedařilém lovu pták vzlétne a může někam narazit.

22.10.2011 08:01
agap54

XXX.XXX.65.154

Kolem poledne ho polijte vodou z hadice musíte hodně aby byl zmáčený promočený nemůže uletět.Mám to vyzkoušeno jsem chovatel. Napište jak to dopadlo

22.10.2011 08:57
jajina.k

XXX.XXX.48.123

agap54 napsal(a):
Kolem poledne ho polijte vodou z hadice musíte hodně aby byl zmáčený promočený nemůže uletět.Mám to vyzkoušeno jsem chovatel. Napište jak to dopadlo

v tomto období bych to nezkoušela,jak prochladne,tak by to pro něj rozhodně nebylo dobré. A kdyby se ani pak odchyt nezdařil,vlastně by ho tak zabili.

22.10.2011 09:27
kathey

XXX.XXX.218.1

Takže odchyt potmě nepůjde, jelikož jak se začne ztmívat, uletí na nějaký vysoký strom v okolí a to ještě pěkně vysoko. Dneska ho zkusíme odchytit na krmení, sice tam zobe něco naší drůbeži, ale myslím, že spíš jen neumře hlady než aby se toho nějak zvlášť najedl...takže doufám, že když mu tam donesu slunečnici a spol, že by to mohlo vyjít.

S tou vodou se docela bojím, i v poledne tu máme kolem 5-8 stupňů a ve chvíli kdy by se mu podařilo uletět napůl zmáčenýmu, tak by to byl asi průser (v noci tu dnes bylo kolem -2 stupňů).

Určitě pište dál, moc děkuji. Je mi papoucha líto a fakt nestojím o to, aby nám tam umrzl...kdyby pitomec aspoň věděl že mu nechceme ublížit, ale pomoct.

22.10.2011 09:33
fylip

XXX.XXX.80.34

Dobrý den,

Pokud bude mít zatím dostatek potravy, tak bych se nebal, že umrzne. Inky jsou otužilí papoušci, samozřejmě ale záleží na tom, v jakých teplotních podmínkách byl chovaný. Kdysi jsem viděl fotky, kde Švýcarský chovatel choval pod Alpama Inky celý rok venku, spolu s kakadu růžovými. Osobně by mě zajímalo, komu uletí papoušek v takové cenové relaci, zvlášť, že se o tom nikde nic neobjevilo, pokud to teda není jen vtip a nebo si zadavatel nespletl druh, i když stát se může všechno, mi taky letos na jaře uletěla samice senegalce a to i přes to, že jsem si dával pozor.

22.10.2011 09:51
kathey

XXX.XXX.218.1

Inku opravdu poznám :) Dneska si tam vezmu foťák a klidně ho vyfotím. Fakt netuším s čím jiným bych si to mohla splést, protože ta chocholka je dost nezaměnitelná. Volala jsem to hned první den na policii, jestli jim to někdo nehlásil...na městské o ničem nevěděli, ochotně volali i na kraj, ale ani tam nic. Pokud vás napadá kam jinam bych to mohla ohlásit, tak sem s tím. Taky mi bylo divné, že se po něm asi nikdo moc neshání....i když bůhví odkud přiletěl. Kroužek na nohou má.

Akorát bych se ráda vyhnula tomu, aby se nám tu začalo ochomýtat sto zaručených majitelů se snahou odchytit si vidinu slušného balíku peněz. (tím upozorňuji, že tu máme 4 dospělé hlídací NO, jednoho maliňáka a kousavého voříška... :D)

22.10.2011 11:13
fylip

XXX.XXX.80.34

Myslím, že vzhledem k CITESU by si ho nikdo nemohl jen tak nechat, bylo by to téměř stejné, jako pašovaný papoušek. Dále mě napadá, že se k němu nikdo nehlásí proto, že na něho nemá papíry, i když má papoušek kroužek, tak může být odchytový a kroužek může být půlený, nejsem si ale jistý, jestli je Kakadu Inka v CITES A, můžete někdo napsat, jak to je?

22.10.2011 12:47
jajina.k

XXX.XXX.48.123

kathey napsal(a):
Inku opravdu poznám :) Dneska si tam vezmu foťák a klidně ho vyfotím. Fakt netuším s čím jiným bych si to mohla splést, protože ta chocholka je dost nezaměnitelná. Volala jsem to hned první den na policii, jestli jim to někdo nehlásil...na městské o ničem nevěděli, ochotně volali i na kraj, ale ani tam nic. Pokud vás napadá kam jinam bych to mohla ohlásit, tak sem s tím. Taky mi bylo divné, že se po něm asi nikdo moc neshání....i když bůhví odkud přiletěl. Kroužek na nohou má.

Akorát bych se ráda vyhnula tomu, aby se nám tu začalo ochomýtat sto zaručených majitelů se snahou odchytit si vidinu slušného balíku peněz. (tím upozorňuji, že tu máme 4 dospělé hlídací NO, jednoho maliňáka a kousavého voříška... :D)

Určitě to napište do inzerce sem na ifaunu,tu zná dobře každý chovatel a taky do inzerce sem: http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie.html to je taky docela rozšířené mezi chovateli. Jinak co jsem zaslechla,hodně se ztráty zvířat hlásí u veterinářů(kdyby někdo nalezence donesl).
Ale aby si ho tam nepřišel odchytit nějaký "nemajitel". Nechte si předem ukázat doklady,nebo nadiktovat číslo kroužku a pak srovnejte,jinak bych to asi hlásila.

22.10.2011 18:04
12jirka12

XXX.XXX.218.161

tk jak to dopadlo ??

22.10.2011 20:59
romika

XXX.XXX.116.252

fylip napsal(a):
Myslím, že vzhledem k CITESU by si ho nikdo nemohl jen tak nechat, bylo by to téměř stejné, jako pašovaný papoušek. Dále mě napadá, že se k němu nikdo nehlásí proto, že na něho nemá papíry, i když má papoušek kroužek, tak může být odchytový a kroužek může být půlený, nejsem si ale jistý, jestli je Kakadu Inka v CITES A, můžete někdo napsat, jak to je?

Ano Kakadu Inka je cites A. To že by to byl pašovaný papoušek kdyby neměl doklady ano máte pravdu majitel se o něj nepřihlásí. Pokud je legalní nebiojte se on se ¨někdo přihlásí možná smajlíkprotože ti zkušení sem nechodí.

22.10.2011 21:30
olda1

XXX.XXX.144.78

romika napsal(a):
Ano Kakadu Inka je cites A. To že by to byl pašovaný papoušek kdyby neměl doklady ano máte pravdu majitel se o něj nepřihlásí. Pokud je legalní nebiojte se on se ¨někdo přihlásí možná smajlíkprotože ti zkušení sem nechodí.

Pokud dobře vím, tak kakadu inka neni v citesu A.

22.10.2011 22:27
tanap

XXX.XXX.227.47

olda1 napsal(a):
Pokud dobře vím, tak kakadu inka neni v citesu A.

inki nepatria do citesu A. Najlepšie ho chytítekeď použijete ako návnadu slnečnicu,bedničku na ovocie podoprete palicov a na tú priviažete špagát.Keď kakadu príde pod bedničku žrát slnečnicu potiahnete špagát.smajlík

23.10.2011 13:09
brno

XXX.XXX.113.236

tanap napsal(a):
inki nepatria do citesu A. Najlepšie ho chytítekeď použijete ako návnadu slnečnicu,bedničku na ovocie podoprete palicov a na tú priviažete špagát.Keď kakadu príde pod bedničku žrát slnečnicu potiahnete špagát.smajlík

Také tak odchytávám. Ať se zadaří

Miros55

31.10.2011 09:11
Miros55

XXX.XXX.95.18

Tak jak to dopadlo?

5.11.2011 14:50
kathey

XXX.XXX.52.63

Všem děkuji za rady.

A jak to dopadlo...no...nijak :( Druhý den byl viděn jenom jak přeléta kolem, další den byl slyšet, jak řve, ale nikde jsme ho neviděli a pak už ani to. Asi tušil, že se mu chystáme jeho nabytou svobodu zase ukrást a šel o dům dál (v lepším případě).

Přidejte reakci

Přidat smajlík