Dobrý den. Mám před dokončením nové voliéry a jediné nad čím pořád přemýšlím je jak vymyslet umístění budek. Respektive chci mít budky v krmné chodbě a do voliéry by čouhal jen otvor pro vstup do budky. Zajímá mě jaká máte kdo udělátka, rady a tipy jak uchytit budky v krmné chodbě, jak máte vymyšlený otvor (mám na mysli v době kdy budku sundáte, nebo jestli budku necháváte a jen zakryjete otvor pro vstup do budky apod.). Všem předem děkuji za reakce
nikolas

XXX.XXX.204.8
Jestli je to možné tak sem dejte nějaké fotky vašich voliér, moc mě to zajímá a člověk se rád inspiruje.
Chtěl bych oživit tohle tema mam před dostavěním volier a zimoviše, krmnou chodbu mam 120cm širokou a chci dat budky zevnitř chodby abych ptakum neubiral místa v zimovišti budky zavěsim pomoci uhelniku ke stropu a čela budek s otvorem přes pletivo v pletivu pouze obstřihnu vstup do budky jedná se o rosely a kralovaky mate takto řešeno umistěni budek ?děkuji
hyty
napsal(a):
Chtěl bych oživit tohle tema mam před dostavěním volier a zimoviše, krmnou chodbu mam 120cm širokou a chci dat budky zevnitř chodby abych ptakum neubiral místa v zimovišti budky zavěsim pomoci uhelniku ke stropu a čela budek s otvorem přes pletivo v pletivu pouze obstřihnu vstup do budky jedná se o rosely a kralovaky mate takto řešeno umistěni budek ?děkuji
Posílám foto.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
ja mam v planu dat budky do zaletu a do chodby se budou dat otevrit. Pod budku dam misku na piti aby do ni nepadalo smeti. Fotky budou snad jiz brzy.
S pozdravem smidla.eu.
Taky dobra kombinace ja vzhledem malych zaletu dam budky do chodby ta je zas luxusně široka
ladishk
napsal(a):
To je jasný ale jde o ty vlety do budek, že nebudou do záletu ale bokem ke krmné chodbě. Kontrolu chci dělat zchodby.
Mám jednu samicu alex. maly ktorý je plachý keď vstupim na chodbu hneď opustil búdku. Dal som inakšiu búdku a odvtedy žiadne problémy. Je tam vetsia tma a cíti sa tam bezpečnejšie. Aj ja mám búdky dané na bok.
ladishk
napsal(a):
Dobrý nápad.Já jsem koupil budky mají kont. otvor z boku, tak kdybych je dal zevnitř záletu na pletivo, tak budu mít vlet do boku a ne směrem do záletu. Nebude to nějak vadit při hnízdění.Díky za slušné odpovědi.
Nebude vadit nic. když vlezete dovnitř, ptáci vyletí ven, zkontrolujete a vylezete. Dělal jsem to tak 35 let. Nyní jsem starý, dovnitř lezu těžko a tak jsou budky uvnitř voliér jak byly na stěně chodby, ale otvor vzadu budky, kontrola z chodby ve stoje. Budky mohly viset i v chodbě, ale i když je chodba široká, není to estetické, když tam ční budky. Jak zde bylo napsáno, pod budkou může být voda nebo krmení, nepadá tam smetí.
Jen se divím, že koupíte budky s bočním otvorem a hodily by se Vám se zadním. Udělejte otvor vzadu, bude po problému, snad to dovedete.