Budka v kmrné chodbě, rady a inspirace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2011 21:24
secretfranta

XXX.XXX.6.140

Dobrý den. Mám před dokončením nové voliéry a jediné nad čím pořád přemýšlím je jak vymyslet umístění budek. Respektive chci mít budky v krmné chodbě a do voliéry by čouhal jen otvor pro vstup do budky. Zajímá mě jaká máte kdo udělátka, rady a tipy jak uchytit budky v krmné chodbě, jak máte vymyšlený otvor (mám na mysli v době kdy budku sundáte, nebo jestli budku necháváte a jen zakryjete otvor pro vstup do budky apod.). Všem předem děkuji za reakce

nikolas

21.10.2011 22:24
nikolas

XXX.XXX.204.8

Jestli je to možné tak sem dejte nějaké fotky vašich voliér, moc mě to zajímá a člověk se rád inspiruje.

22.10.2011 10:43
mildaaa

XXX.XXX.96.4

já jsem to udělal jednoduše svařil sem si rám z vinklu přesně na podtavec budky k tomu navařil kulatinu která je zahnutá a to zavěsím na pletivo

23.10.2011 22:04
secretfranta

XXX.XXX.6.140

Fotky voliéry sem dám až po úplném dokončenísmajlík

30.11.2015 17:29
hyty

XXX.XXX.75.79

Chtěl bych oživit tohle tema mam před dostavěním volier a zimoviše, krmnou chodbu mam 120cm širokou a chci dat budky zevnitř chodby abych ptakum neubiral místa v zimovišti budky zavěsim pomoci uhelniku ke stropu a čela budek s otvorem přes pletivo v pletivu pouze obstřihnu vstup do budky jedná se o rosely a kralovaky mate takto řešeno umistěni budek ?děkuji

1.12.2015 13:27
jarku

XXX.XXX.179.24

hyty napsal(a):
Chtěl bych oživit tohle tema mam před dostavěním volier a zimoviše, krmnou chodbu mam 120cm širokou a chci dat budky zevnitř chodby abych ptakum neubiral místa v zimovišti budky zavěsim pomoci uhelniku ke stropu a čela budek s otvorem přes pletivo v pletivu pouze obstřihnu vstup do budky jedná se o rosely a kralovaky mate takto řešeno umistěni budek ?děkuji

Posílám foto.

1.12.2015 19:43
hyty

XXX.XXX.251.138

jarku napsal(a):
Posílám foto.

Ano takto si to představuji díky za inspirační foto

2.12.2015 11:03
smidla

XXX.XXX.14.106

Dobry den,
ja mam v planu dat budky do zaletu a do chodby se budou dat otevrit. Pod budku dam misku na piti aby do ni nepadalo smeti. Fotky budou snad jiz brzy.
S pozdravem smidla.eu.

2.12.2015 12:44
hyty

XXX.XXX.75.79

smidla napsal(a):
Dobry den,
ja mam v planu dat budky do zaletu a do chodby se budou dat otevrit. Pod budku dam misku na piti aby do ni nepadalo smeti. Fotky budou snad jiz brzy.
S pozdravem smidla.eu.

Taky dobra kombinace ja vzhledem malych zaletu dam budky do chodby ta je zas luxusně široka

3.12.2015 18:27
ladishk

XXX.XXX.0.30

Dobrý nápad.Já jsem koupil budky mají kont. otvor z boku, tak kdybych je dal zevnitř záletu na pletivo, tak budu mít vlet do boku a ne směrem do záletu. Nebude to nějak vadit při hnízdění.Díky za slušné odpovědi.

3.12.2015 18:53
alex73

XXX.XXX.17.231

Dobrý deň. Môžete zavesiť búdky na chodbu alebo dať do záletu. Závisí na tom čo budete chovať. Niektorým vtakom je lepšie dať do záletu napr. kralovak. červenokrily ktorý niekedy vlezu do búdky zvrchu.

3.12.2015 19:03
ladishk

XXX.XXX.0.30

To je jasný ale jde o ty vlety do budek, že nebudou do záletu ale bokem ke krmné chodbě. Kontrolu chci dělat zchodby.

3.12.2015 19:31
alex73

XXX.XXX.17.231

ladishk napsal(a):
To je jasný ale jde o ty vlety do budek, že nebudou do záletu ale bokem ke krmné chodbě. Kontrolu chci dělat zchodby.

Môžete mať búdky aj bokom. Keď samica alebo samec sedia na vajičkach tak by už nemali opúšťať búdku.

3.12.2015 19:54
ladishk

XXX.XXX.0.30

Děkuju.

3.12.2015 19:56
alex73

XXX.XXX.17.231

ladishk napsal(a):

Mám jednu samicu alex. maly ktorý je plachý keď vstupim na chodbu hneď opustil búdku. Dal som inakšiu búdku a odvtedy žiadne problémy. Je tam vetsia tma a cíti sa tam bezpečnejšie. Aj ja mám búdky dané na bok.

3.12.2015 20:15
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ladishk napsal(a):
Dobrý nápad.Já jsem koupil budky mají kont. otvor z boku, tak kdybych je dal zevnitř záletu na pletivo, tak budu mít vlet do boku a ne směrem do záletu. Nebude to nějak vadit při hnízdění.Díky za slušné odpovědi.

Nebude vadit nic. když vlezete dovnitř, ptáci vyletí ven, zkontrolujete a vylezete. Dělal jsem to tak 35 let. Nyní jsem starý, dovnitř lezu těžko a tak jsou budky uvnitř voliér jak byly na stěně chodby, ale otvor vzadu budky, kontrola z chodby ve stoje. Budky mohly viset i v chodbě, ale i když je chodba široká, není to estetické, když tam ční budky. Jak zde bylo napsáno, pod budkou může být voda nebo krmení, nepadá tam smetí.
Jen se divím, že koupíte budky s bočním otvorem a hodily by se Vám se zadním. Udělejte otvor vzadu, bude po problému, snad to dovedete.

3.12.2015 21:20
ladishk

XXX.XXX.0.30

Udělal jsem blbost, protože mě nenapadla ta kontrola z chodby už nejsem nejmladší a nechce se furt lézt do záletu.

4.12.2015 21:06
Ohio

XXX.XXX.11.9

ladishk napsal(a):
Udělal jsem blbost, protože mě nenapadla ta kontrola z chodby už nejsem nejmladší a nechce se furt lézt do záletu.

Když by jste chtěl mít kontrolu z chodby vzadu a nechtěl ho z boku a nechtěl předělavat kontrolní otvor tak převrtejte vletový otvor to bude snadnější.

4.12.2015 22:08
ladishk

XXX.XXX.0.30

Ohio napsal(a):
Když by jste chtěl mít kontrolu z chodby vzadu a nechtěl ho z boku a nechtěl předělavat kontrolní otvor tak převrtejte vletový otvor to bude snadnější.

Taky jsem o tom přemýšlel, ale to bych musel předělat i žebříček. Výška budek je 70 cm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík