Vážení přátelé,dejte si pozor na svoje osobní věci!Hlásí rozhlas pravidelně na ptačí burze v Týništi.Když slyším toto hlášení,hned kontroluji,zda mám zapnutou kapsu s mobilem i tu,v které mám peněženku a osobní doklady.Již jsem slyšel od dvou přátel,že byli okradeni na ptačí burze.Jeden v Kladně přišel o osm tisíc korun s tím,že ho okradl vysoký mladý muž a ukradený obnos předal jinému muži,který s tím okamžitě zmizel.V minulém roce na jaře v Týništi opět okradl vysoký mladý muž otce mého kamaráda,s kterým se pravidelně scházím v Týništi na burze.Jeho syn viděl přes půl haly jak mu onen muž zezadu přes rameno z neuzavřené kapsy tahá větší obnos peněz.Minulou neděli jsem v Týništi přišel na řadu já.Procházel jsem přeplněnou halou,když mě předešel vysoký štíhlý mladý muž v nenápadném hnědém oblečení s kšiltovkou na hlavě.Pod pravou rukou měl malou přenosku na papoušky.Tou se na mě v tlačenici namáčkl nad náprsní kapsu,levou rukou rozepnul zip a snažil se mě dvakrát vycuknout peněženku z kapsy.To se mu však nepovedlo.Pootočil se na mě,omluvil se a rychlým krokem se mi ztratil v davu,poněvadž já se dvěmi francouzkými holemi jsem mu nestačil.Dnes jsem to byl já,příšte to může být někdo z vás!Zapnutá kapsa pod bundou pro kapsáře není žádná překážka...