Mystique007

XXX.XXX.103.250
Ahoj, potřeboval bych poradit, mám asi 7mes. andulky Bogei a Pepika dnes 4.11 jsem andulky pustil poprve z klece byli venku asi 10min a samicka poletovala po pokoji, ale pak nahle vystartovala proti oknu a dostla ranu a ma kolem jedne dirky v ozobi krev, né že by tekla ale jen to ma kolem dirky od Krve.
Mohlo se ji něco stát nebo se to spaví. děkuji za odpovědi.
Dobrý den, Byly na okně záclony nebo aspoň žaluzie? Jestli ne tak to je velká chyba, kterou čtu tady na fóru čím dál častěji. Pták mohl dostat otřes mozku (pokud se kymácí a padá z bidla tak ho asi má). Na 100% bych navštívil veterináře ať to je co to je, krvácení múže mít mnoho příčin.
Mystique007

XXX.XXX.103.250
Prave že narazila do skla, už je v kleci a na bidýlku se nekymáci drží rovnováhu, jen ted oba chtějí spát, asi je to létání vysílilo.
Veterinář je daleko asi 60km a auto nemam. Vydrží to papušek?
Nechá se i hladit atd.... a i klove dříve taky klovala....
Dobrý den, zkontrolujte jestli třeba nekrvácí do hlavy, jestli nemá kolem zobáku pod kůži krev, když ne a je zatím dobrý, mohl by to přečkat. Čas to pozradí=/. Jinak tohle opravdu nechápu, jak může lidi nenapadnout=/, stejné je to se zrcadly. Je toho čím dál více a proto to taky vždy při prodeji říkám jako první věc, bohužel řeknete to jednomu a druhý to udělá=/. Snad Vám to přežije a bude zase ok, hodně štěstí
To je dobre. Zrejme nemá krvnú zrazeninu z úrazu a treba ju len sledovať, ponúknuť jej to čo má najradšej napr. klas senegalského prosa a nechať ju v kľude. Do gritu by som primiešal rozdrvený B- komplex pre nervovú sústavu a do pitnej vody pridal Promotor L. Zaschnutú krv z ozobia neutierať a nechytať ju do ruky. Môže ešte mať pri dotyku zobáka bolesť.
vmakovicky
napsal(a):
To je dobre. Zrejme nemá krvnú zrazeninu z úrazu a treba ju len sledovať, ponúknuť jej to čo má najradšej napr. klas senegalského prosa a nechať ju v kľude. Do gritu by som primiešal rozdrvený B- komplex pre nervovú sústavu a do pitnej vody pridal Promotor L. Zaschnutú krv z ozobia neutierať a nechytať ju do ruky. Môže ešte mať pri dotyku zobáka bolesť.
Děkuji určitě přimíchám. Jiank už mi ji z ruky i hrušku. :-)
Posilam i fotky jak chudinka dopadla mou vinou. Už jsem se jí omluvil.......
mystique007
napsal(a):
..
mystique007
napsal(a):
..
Zdravím,takováto"zranění"u Andulek,a ptáků obecně nejsou nijak vážná,stávají se běžně i ve volné přírodě,a ptačí organismus je na to zařízen!Hojení probíhá velmi rychle,a zůstává většinou bez následků!Pozor však na prudší údery do hlavy při nárazu do neviditelné překážky,zejména skla,kde velmi často,zvláště u nezkušených mláďat,může dojít ke krevnímu výronu do mozku,což bohužel končí většinou tragicky!K.
mystique007
napsal(a):
To jsem rád, že to zatím dopadlo dobře. Vidím že jste se poučil a dal tam záclonu :) A mimochodem ten blesk taky zrovna ptákům nesvědčí.