NEdávno jsem tu měl diskuzi jestli voliéry z hliníku x železa. Nakonec jsou z jeklu 20*20/2mm. Nátěr barvou Eternal. PLetivo z venku je 16*16/1,5mm - pletené a mezistěny jsou 16*16/1,2 svařované. Přední strana natřena taky načerno zkrz viditelnost. Voliéry jsou dočastně na paletách. Na rok bych chtěl udělat další 4 a k nim i zálety. Co na ně říkáte?
Ondra.b
napsal(a):
NEdávno jsem tu měl diskuzi jestli voliéry z hliníku x železa. Nakonec jsou z jeklu 20*20/2mm. Nátěr barvou Eternal. PLetivo z venku je 16*16/1,5mm - pletené a mezistěny jsou 16*16/1,2 svařované. Přední strana natřena taky načerno zkrz viditelnost. Voliéry jsou dočastně na paletách. Na rok bych chtěl udělat další 4 a k nim i zálety. Co na ně říkáte?
Dobry den,
voliery opravdu krasne.Ja osobne jsem si vybral vyrobu z hlinikovych jeklu a spoje s plastovych spojek a nemuzu nic jen chvalit.Vyroba rychla,vypada to nadherne aspon myslim,nemusi se natirat a hlavne je to levnejsi.Ikdyz z kovem pracuji kazdy den vubec neni problem udelat volieru z kovu vybral jsem si hlinik a jsem opravdu spokojeny.I lide co si ke mne jdou kupovat ptaky se ptaji co me to delalo za firmu
,ale opravdu nic na tom neni,ale ted jsem trosku odbocil mate to moc pekne az budete mit hotovo tak dejte fotku at se muzem kochat
.Ja bych mozna prece jen nedelal dvere pres celou sirku boxu,ale to je muj nazor
.Jeste jednou mate to moc pekne.
Rosta
Ondra.b
napsal(a):
Dobry den,
voliery opravdu krasne.Ja osobne jsem si vybral vyrobu z hlinikovych jeklu a spoje s plastovych spojek a nemuzu nic jen chvalit.Vyroba rychla,vypada to nadherne aspon myslim,nemusi se natirat a hlavne je to levnejsi.Ikdyz z kovem pracuji kazdy den vubec neni problem udelat volieru z kovu vybral jsem si hlinik a jsem opravdu spokojeny.I lide co si ke mne jdou kupovat ptaky se ptaji co me to delalo za firmu
,ale opravdu nic na tom neni,ale ted jsem trosku odbocil mate to moc pekne az budete mit hotovo tak dejte fotku at se muzem kochat
.Ja bych mozna prece jen nedelal dvere pres celou sirku boxu,ale to je muj nazor
.Jeste jednou mate to moc pekne.
Rosta
Voliéry jsou hezké, v čem spatřuji nedostatek, tak ve spodních příčkách. Až budete za rok dělat základy, budete je buďto muset udělat i pod těmito příčkami, nebo je tam nedělat, příčky ale pak budou ve vzduchu. V obou případech to bude komplikovat údržbu při zametání či mytí dna. Osobně jsem to řešil tak, že jsem příčky dole nedělal, boky voliér kotvil k základům (vždy po cca 1 metru). Díky tomu je zajištěna tuhost konstrukce i bez příček.
S pozdravem
Mréca
Díky za pochavlu. NEvím jestli hliník vyjde levnějš. Zkusím si to přes zimu rozpočítat a na jaře bych viděl. Nějak jsem nevěřil těm plastovým spojkám co to udělá za pár let. Co se týká šířky dveří tak jsou udělány na 1m kvuli dobrému přístupu. Jak jsem psal na rok bych chtěl vnitřní zálety tak ty dvířka budou sloužit jen na čištění venkovních voliér a ptáci budou v tom případě vevnitř. Ty příčky vespodu jsou tam zkrz tu tuhost, jakmile budou voliéry na základu tak jak píšete příčky uřežu a voliéry ukotvím k základu. Teď tam musí být aby to drželo. Více jsem psal na nemoderce v tématu hliníková x železná voliéra.
Zbylo trochu hliníku z venkovních voliér, tak vyšlo i na voliérku vnitřní. Ať mají kde mladí létat. Ještě chybí nějaké to bidlo a pořádné misky. Ptáky jsme nastěhovali včera. Někdo zde řešil plastovné spojky. Vypadá to se spojkama lépe, ale pro jistotu ještě zpevněno L profilem.