Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim,poradi mi nekdo konkretni typ el. topidla ktere co nejvic topi a co nejmin zere?Mam dva el.primotopy (topne spyraly s vetrackem) a spotreba je 2000w-hruza.Nemam tam ani komin,ani plyn,takze zbyva jen el,nebo i jina moznost?Diky za rady a tipy.
Tak to je asi nehorší a nejnebezpečnější způsob přitápění. Pokud se na rozžhavené spirály dostane prach, peří a nebo něco podobného, může dojít k požáru. Jestli chcete přitápět a nemáte jinou možnost než elektřinu, tak bych doporučil olejový radiátor. Výkon dle uvážení a "nesežere" vás jako ten přímotop.
nikolas

XXX.XXX.204.8
Já jsem od topení elektřinou v zimovišti ustoupil z důvodu vysokých nákladů. I když to byla dost fuška tak jsem přes dvůr vykopal 8 m dlouhou rýhu na trubky, přes základ jsem se dostal k nejbližšímu radiátoru a topení mě teď vyjde doslova na pár korun protože topím dřevem které si sám dělám v lese.
A pokud nemáte jinou možnost tak bych také doporučil olejový radiátor.
Mam v siestich volierach el.kurenie,prikurujem hlavne amazonanom kubanskym kde udrziavam teplotu cca +5-10 st.a priamotopy mam 500W s termostatom a vykurovaci priestor je 2x2x1m a v pohode to slape,este to mam nastavene aj cez spinacie hodiny,takze pri terajsich teplotach cca - 5-8 st. to ide 15 min za dve hodky.
johan
napsal(a):
Tak to je asi nehorší a nejnebezpečnější způsob přitápění. Pokud se na rozžhavené spirály dostane prach, peří a nebo něco podobného, může dojít k požáru. Jestli chcete přitápět a nemáte jinou možnost než elektřinu, tak bych doporučil olejový radiátor. Výkon dle uvážení a "nesežere" vás jako ten přímotop.
Zdravím, váš názor je pochopitelný jen v případě, že se živíte prodejem olejových radiátorů. Jinak ale olejový radiátor má samozřejmě nižší účinnost než přímotop, protože ji snižuje zpoždění ohřevu. Rozdíl je ale nepatrný. Z hlediska bezpečnosti nevidím topné el. odporové těleso v hořlavém oleji jako zázrak bezpečnosti. Řekl bych, že pokud vyslovíte slovo olejový radiátor před hasičem, tak se mu hned hrůzou zježí chlupy.

Mohl by ještě někdo napsat své zkušenosti s používáním olejových radiátorů? Včera jsem také vyměnila elektrický přímotop za olejový radiátor. Mám to jen na noční proud ,a u elektrického přímotopu mi vadilo, že trochu hučí a při sepnutí v noci, kdy je naprosté ticho to může ptáky vyplašit. Navíc olejový radiátor nevíří prach, kterého je od ptáků také dost. Když je to v uzavřených prostorách v zimě, kdy se větrá každý den jen chvíli, tak jakékoli foukání mi přišlo špatné. Hrozí nějaká rizika, pokud je radiátor v prostoru, dostatečně daleko od stěn a všech hořlavých materiálů? V návodu k použití je napsáno, že by se neměl nechat zapnutý bez dozoru, to mě dost vyděsilo, ale to platí asi i pro přímotopy, tak nevím....
saroun
napsal(a):
Zdravím, váš názor je pochopitelný jen v případě, že se živíte prodejem olejových radiátorů. Jinak ale olejový radiátor má samozřejmě nižší účinnost než přímotop, protože ji snižuje zpoždění ohřevu. Rozdíl je ale nepatrný. Z hlediska bezpečnosti nevidím topné el. odporové těleso v hořlavém oleji jako zázrak bezpečnosti. Řekl bych, že pokud vyslovíte slovo olejový radiátor před hasičem, tak se mu hned hrůzou zježí chlupy.
Priteľu, zrejme máte na mysli ol. radiátory, ktoré sa používali ešte za bývalého režimu. Dnes sú úplne iné. Ja osobne používam ol. radiátor Hyunday a som s ním max. spokojný a spotreba elektriny je polovicu menšia, ako keď som používal vykurovacie teleso s ventilátorom a špirálou.
saroun
napsal(a):
Omlouvám se, ale po přečtení Vašeho příspěvku, musím konstatovat, že v tomto ohledu jste minimálně 20 let zaspal. Zkuste si něco nastudovat a pak přehodnotit názory. Jinak ale olejový radiátor má samozřejmě nižší účinnost než přímotop, protože ji snižuje zpoždění ohřevu. Nechci Vás tu poučovat, ale opravdu jste mne pobavil.
Já osobně používám přímotop bez ventilátoru,tak že naprosto v tichosti a nevíří prach samo že je třeba dodržet určité bezpečnostní opatření,ale to je snad u všech elektrospotřebičů.Mám ho napojený přes termostat s pokojovým čidlem a supr spokojenost.Důležité je mít dobře zaizolovanou místnost ,jinak pojede v kuse a budete topit pánu bohu do oken

bukoroza
napsal(a):
Já osobně používám přímotop bez ventilátoru,tak že naprosto v tichosti a nevíří prach samo že je třeba dodržet určité bezpečnostní opatření,ale to je snad u všech elektrospotřebičů.Mám ho napojený přes termostat s pokojovým čidlem a supr spokojenost.Důležité je mít dobře zaizolovanou místnost ,jinak pojede v kuse a budete topit pánu bohu do oken
Diky za nazory na el.primotopy a olej.radiatory,ale v jedne zahradni restauraci jsem sedel pod nejakou infralampou,ci co to bylo a protoze uz bylo ten vecer chladno,tak to meli zapnute a prezto ze to bylo tak 3 metry vysoko,tak to topilo fakt dost.Bohuzel jsem se nezeptal obsluhy co to je,ani kolik to ma spotrebu,jelikoz by to asi stejne nevedela.Mate s timto nekdo zkusenost?Je to stejne jako byvaly v koupelnach v panelacich,nebo uz maji vetsi vykon a mensi spotrebu?A jeste dotaz-co takovy prenosny fukar na plynovou bombu (videl jsem to v OBI)-je to vhodne k ptakum,kdyz to asi zere kyslik a take to ma asi nejake spaliny??
nikolas

XXX.XXX.204.8
Kdysi jsem se tady ptal na topení v kamnech na propan butan a nebylo mi to doporučeno protože se v místnosti spotřebovává kyslík. Takže s tím vaším topením to bude to samé.
johan
napsal(a):
Omlouvám se, ale po přečtení Vašeho příspěvku, musím konstatovat, že v tomto ohledu jste minimálně 20 let zaspal. Zkuste si něco nastudovat a pak přehodnotit názory. Jinak ale olejový radiátor má samozřejmě nižší účinnost než přímotop, protože ji snižuje zpoždění ohřevu. Nechci Vás tu poučovat, ale opravdu jste mne pobavil.
Zdravím, je hezké, že jsem vás pobavil, jen doufám, že to není poznámkou o nepatrně nižší účinnosti. Myslím, že jak před dvaceti lety, tak i v současnosti platí stejné fyzikální zákony, týkající se příkonu, výkonu, vodivosti, odporu a s tím související účinnosti, potažmo tepelných ztrát. Doporučoval bych nestřílet od boku. Pokud se týká samotného olejového radiátoru, tak jeho princip se léty nemění. Pořád je na principu odporového topného tělesa v olejové lázni, byť s dokonalejší termoregulací a dokonalejším jištěním a tím i bezpečnější. v praxi selhává jak termoregulace, tak i jištění a potom jsou tu zkušennosti a statistika.