Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2011 21:04
kukuk

XXX.XXX.16.80

mohli byste sem prosím někdo dát fotku krmného pultu přidělaného do dřevěné konstrukce ? Díky. Ještě jsem se chtěl zeptat, zda li se nemůže stát, když bych ho měl ve vekovní voliéře, aby mi k němu primrzl papoušek, který by se třeba za mírného mrazu koupal.

25.11.2011 14:04
vrana

XXX.XXX.221.138

dobrý den ,krmné pulty máme i ve venkovních voliérách 2 roky a ještě se nám nestalo ,že by k němu přimrzl papoušek.

25.11.2011 20:56
ros

XXX.XXX.59.2

kukuk napsal(a):
mohli byste sem prosím někdo dát fotku krmného pultu přidělaného do dřevěné konstrukce ? Díky. Ještě jsem se chtěl zeptat, zda li se nemůže stát, když bych ho měl ve vekovní voliéře, aby mi k němu primrzl papoušek, který by se třeba za mírného mrazu koupal.

Dobrý den. Pokud budete mít krmné pulty na přímém mrazu, je to možné, dá se říci, že je to jisté. Pokud ale budete mít tyto pulty v záletu kde nebude nebude možnost vytvoření námrazy jako na nechráněném pletivu, pak se vám to nestane ani když vám v misce zamrzne voda. Je to vyzkoušeno.

29.6.2012 11:00
mikyventer

XXX.XXX.76.16

ros napsal(a):
Dobrý den. Pokud budete mít krmné pulty na přímém mrazu, je to možné, dá se říci, že je to jisté. Pokud ale budete mít tyto pulty v záletu kde nebude nebude možnost vytvoření námrazy jako na nechráněném pletivu, pak se vám to nestane ani když vám v misce zamrzne voda. Je to vyzkoušeno.

Dobrý den tyto pulty se mi líbí mám ale jednu výhradu není nebezpečí že se papoušek zachytí o ohnutý plech třeba za kroužek nebo nožku ? Připadá mi to nebezpečné. Miky

30.6.2012 16:26
ros

XXX.XXX.59.9

Dobrý den. Zatím jsem nezaznamenal případ, že by se to někomu stalo.

30.6.2012 18:00
lutino

XXX.XXX.242.58

mikyventer napsal(a):
Dobrý den tyto pulty se mi líbí mám ale jednu výhradu není nebezpečí že se papoušek zachytí o ohnutý plech třeba za kroužek nebo nožku ? Připadá mi to nebezpečné. Miky

Za kroužek se mi sice nechytili, ale moji žaci si o ně několikrát rozřezali nohy a to i když jsem se snažil okraj zabrousit. Ohnutý plech na okraji je špatné řešení. Tento druh otočného pultu, který je zde vyobrazený umístěný bez nějakého doplňujícího bidla se dá použít tak pro lehčí druhy ptáků. Když dáte před něj bidlo, tak ho zase neotočíte. Třeba ale našel někdo nějaké doplňující řešení a budeme-li mít štěstí, dá sem foto.

30.6.2012 18:33
mikyventer

XXX.XXX.76.16

lutino napsal(a):
Za kroužek se mi sice nechytili, ale moji žaci si o ně několikrát rozřezali nohy a to i když jsem se snažil okraj zabrousit. Ohnutý plech na okraji je špatné řešení. Tento druh otočného pultu, který je zde vyobrazený umístěný bez nějakého doplňujícího bidla se dá použít tak pro lehčí druhy ptáků. Když dáte před něj bidlo, tak ho zase neotočíte. Třeba ale našel někdo nějaké doplňující řešení a budeme-li mít štěstí, dá sem foto.

Právě to jsem měl na mysli pořezání nebo tak něco připadá mi to nebezpečné bratr má misky v jednotlivých kroužcích pod misky a před nima bidlo a nemá problém jak budu u něho vyfotím. Já se rozhoduji jak to udělat ale chci pod misky umístit ještě šuplík at mi nepadá veškerý nepořádek na zem ale do toho šuplíku. Miky

1.7.2012 00:21
lutino

XXX.XXX.224.222

mikyventer napsal(a):
Právě to jsem měl na mysli pořezání nebo tak něco připadá mi to nebezpečné bratr má misky v jednotlivých kroužcích pod misky a před nima bidlo a nemá problém jak budu u něho vyfotím. Já se rozhoduji jak to udělat ale chci pod misky umístit ještě šuplík at mi nepadá veškerý nepořádek na zem ale do toho šuplíku. Miky

Umístit pod otočný pult šuplík by neměl být problém, ovšem vyřešit nějaké bidlo na kterém by i těžší ptáci mohli při krmení sedět a zachovat přitom funkci otáčení pultu, aby se nemusela otevírat dvířka, je horší. Nemá někdo nějaké šikovné řešení?

1.7.2012 09:10
arčí88

XXX.XXX.69.43

zdravím. sice nemám kupované krmné pulty ale má udělané u půltů bidla. sice mně to chvilku trvalo to vymyslet ale myslím si že se to podařilo

1.7.2012 23:03
arčí88

XXX.XXX.69.43

v případě zájmu o fota a info tak sem napište zde email a pak pošlu fotku protože mně sem nejdou ¨vložit fotky

2.7.2012 06:25
zbirka

XXX.XXX.67.14

arčí88 napsal(a):
v případě zájmu o fota a info tak sem napište zde email a pak pošlu fotku protože mně sem nejdou ¨vložit fotky

pošlite mi na mail dakujem: zbirka12@gmail.com

2.7.2012 16:26
docid

XXX.XXX.172.5

lutino napsal(a):
Umístit pod otočný pult šuplík by neměl být problém, ovšem vyřešit nějaké bidlo na kterém by i těžší ptáci mohli při krmení sedět a zachovat přitom funkci otáčení pultu, aby se nemusela otevírat dvířka, je horší. Nemá někdo nějaké šikovné řešení?

Bydlo přece nemusí být na pultu, ale před pultem 2 cm nad miskama aby pult při otáčení nedrhnul. Jednoduše z jedné strany pletiva na druhou tak, jak se dává.

2.7.2012 20:42
cone

XXX.XXX.67.3

šuplíky na zbytky krmení jsem neinstaloval letos, jen mě mrzí ta práce s předělávkou, měly být šuplíky konstrouvány souběžně s montáží pultů. jinak to opravdu ušetří dost času s úklidem a papoušci jsou v době hnízdění úklidem míň rušeni

2.7.2012 20:44
cone

XXX.XXX.67.3

pohled zevnitř - foto trochu zkresluje, šuplík přesahuje otočný krmný pult o 10 cm

11.2.2013 22:19
kapra

XXX.XXX.213.0

Dobrý den,můžu požádat o foto krmného otočného pultu?
dĕkuji

12.2.2013 06:58
arnold

XXX.XXX.25.28

arčí88 napsal(a):
foto 1

Zdravím,
velmi jednoduché a praktické řešení. smajlík Umístění bidla je také ok, ale tento způsob nebude vhodný pro velké a střední papoušky. Misky nejsou zajištěny proti vytažení papouškem.
Takto uchycené misky mi v pohodě penant vytahoval.

12.2.2013 18:45
arčí88

XXX.XXX.158.34

arnold napsal(a):
Zdravím,
velmi jednoduché a praktické řešení. smajlík Umístění bidla je také ok, ale tento způsob nebude vhodný pro velké a střední papoušky. Misky nejsou zajištěny proti vytažení papouškem.
Takto uchycené misky mi v pohodě penant vytahoval.

to vás zklamu. mám to takto udělané už 3 roky a spokojenost, sem tam že je vyhozená miska to je většinou do který dávám ovoce, zeleninu a ptáky mám žaky, aratingy, alex velký a čínský, červenokřídlý a penanti. ale přkvapivě to není u žaků ale u alex čínských.

12.2.2013 19:16
autratajan

XXX.XXX.223.235

cone napsal(a):
pohled zevnitř - foto trochu zkresluje, šuplík přesahuje otočný krmný pult o 10 cm

Jó,tak tohle je hodně šikovný..........

13.2.2013 05:35
arnold

XXX.XXX.25.28

arčí88 napsal(a):
to vás zklamu. mám to takto udělané už 3 roky a spokojenost, sem tam že je vyhozená miska to je většinou do který dávám ovoce, zeleninu a ptáky mám žaky, aratingy, alex velký a čínský, červenokřídlý a penanti. ale přkvapivě to není u žaků ale u alex čínských.

Zdravím,
nebojte, nejsem zklamaný. Jen píšu to, s čím mám problémy sám. Věřte tomu, že každý pták je jiný, u vás je vše ok, u někoho jiného je problém....

13.2.2013 05:35
arnold

XXX.XXX.25.28

arčí88 napsal(a):

Zdravím,
nebojte, nejsem zklamaný. Jen píšu to, s čím mám problémy sám. Věřte to, že každý pták je jiný, u vás je vše ok, u někoho jiného je problém....

17.2.2013 21:31
odrovice

XXX.XXX.120.95

Dobrý den. Já jsem to vyřešil takto.

18.2.2013 11:31
pepa13

XXX.XXX.142.1

cone napsal(a):

Mám podobné řešení jako Vy a jsem s ním spokojen . Zachytí naprostou vetšinu odpadu z krmení . Chtěl bych se zeptat ale na něco jiného . Mám samce králováka s kterým bojuji už od pořízení . Ihned se naučil všechny misky vyhazovat a to i misku s vodou ať je třeba naplněná i po okraj . Tomu jsem sice zamezil slabou kulatinou těsně nad miskami , on ale ihned změnil taktiku . Vše krmení je do půl hodiny vyházeno z misky a přes pletivo se k němu se samicí nedostanou . Zkoušel jsem krmit častěji během dne po troškách . Z časových důvodů jsem to vydržel tak měsíc . Vše se ale hned vrátí do starých kolejí - když chci třeba přeskočit na podávání zrní jednou za dva tři dny ( psal o tom kdysi p. Strnad ) . Nebo nepravidelné krmení - žádný výsledek . Máte někdo s tímto podobné zkušenosti - případně jak by jste postupovali . Zvažuji , že odstraním pletivo nad šuplíkem , aby měli přístup k vyházeným zbytkům .

19.2.2013 21:19
kouřak

XXX.XXX.245.73

Dejte mu plechové krmítko pro kuřata,je to sice asi pro Králováky nedůstojné,ale nic nevyhází
Mám ho pro křepelky a berou z něho i Limčáci,žádný problémsmajlík

20.2.2013 20:39
imkas100

XXX.XXX.187.31

21.2.2013 20:29
vasutmarty

XXX.XXX.92.42

Nevím jak je Váš sameček královského zarputilý, ale můj barnard také dřív vyhazoval zrní z misky. Krmil jsem v klasické nerezové závěsné, jak se dá sehnat na burze. Teď jsem zkusil dát větší kameninovou misku, dvojmiska pro králíky, a nyní je všechno krmení využito. Zkuste to také a třeba zkusit ještě větší průměr. Třeba to pomůže.

1.3.2013 18:54
izopek

XXX.XXX.78.157

Zdravím všechny chovatele,taky si dovolím přidat nějakou fotku.

14.7.2014 06:24
mitchll

XXX.XXX.23.240

Dobrý den, sháním otočné pulty s čistícím šuplíkem do venkovní voliéry pro Alexan. velké. Poradíte, kde koupit. Děkuji smajlík

14.7.2014 07:40
ros

XXX.XXX.212.101

mitchll napsal(a):
Dobrý den, sháním otočné pulty s čistícím šuplíkem do venkovní voliéry pro Alexan. velké. Poradíte, kde koupit. Děkuji smajlík

Dobrý den. Tady máte několik fotek krmných pultů s výsuvnýma miskama.

14.7.2014 18:53
mitchll

XXX.XXX.23.240

krásné pulty a dobrý systém určitě o vaší nabídce popřemýšlím. Nemáte náhodou i ten výsuvný čistící šuplík. O kterém se vede diskuze viz výše?

14.7.2014 18:54
mitchll

XXX.XXX.23.240

chtěl bych to nainstalovat najednou a nedodělávat po troškách tak právě jsem sháněl jestli to někdo nemá nebo neumí vyrobit

14.7.2014 18:57
trampkrbec

XXX.XXX.189.221

cone napsal(a):

Hezkýsmajlík

14.7.2014 19:00
mitchll

XXX.XXX.23.240

ano hezký, v tom smyslu jsem to myslel. Pořád na to koukám :)

14.7.2014 19:00
trampkrbec

XXX.XXX.189.221

odrovice napsal(a):
Dobrý den. Já jsem to vyřešil takto.

To je hezky ale už musíte vstupovat asi do volieri

14.7.2014 19:06
trampkrbec

XXX.XXX.189.221

Mateto hezky ale asi už musite vlest do volieri

14.7.2014 19:10
mitchll

XXX.XXX.23.240

kdybych měl výsuvné misky, které bych vysouval ven, tak hned pod nimi mohl být čistící šuplík, který by se vysouval taktéž ven. Záleží pak jen na jeho velikosti šuplíku cca 10/15 až 20 cm. občas do voliéry by se stejně muselo.

smajlík

16.7.2014 17:35
mitchll

XXX.XXX.23.240

Dobrý den,
měl bych zájem o krmný pult s vysouvácími miskami za 650kč.Jak a kde to u vas mohu objednat.Michal mail: kuca.m@seznam.cz

24.7.2014 22:14
spokojenypapousek

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,

já Vám mohu nabídnout otočné pulty a pulty na principu šuplíku.

Na otočné pulty se můžete podívat na www.spokojenypapousek.cz

Fotky pultu na principu šuplíku Vám mohu zaslat e-mailem.

Hezký den.

1.2.2015 18:54
martin.z.vranova

XXX.XXX.214.130

daktari napsal(a):
také řešení...

Dobrý dali by ste mi kontakt na výrobcu ?

1.2.2015 19:48
martin.z.vranova

XXX.XXX.214.130

A.

1.2.2015 19:49
martin.z.vranova

XXX.XXX.214.130

daktari napsal(a):
Www.vojtechpp.cz.

Och ďakujem chcem sa opýtať aka by bola cena tých 3 krmitok 16x17 cm ? A či by sa nedalo to na nejaké uzamykanie pretože to chcem požit vonku...

1.2.2015 20:03
aymy

XXX.XXX.32.3

daktari napsal(a):
také řešení...

Ty jsou super, tušit dřív, brala bych tyto.
Nakonec jsem to vyřešila tak jak je na obrázcích. V případě mazla, to tvarované bidlo vcelku jde. Chápu však, že velkochovatele hygiena asi moc neoslní. Do misek jsem zboku udělala důlčíky a s vyhazováním je klid. Žel bohu však každý výrobce má jiné tvary i průměry misek, takže dokoupené ze zveráku se stejným průměrem nepasují a pult se nedá otáčet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík