kukuk
napsal(a):
mohli byste sem prosím někdo dát fotku krmného pultu přidělaného do dřevěné konstrukce ? Díky. Ještě jsem se chtěl zeptat, zda li se nemůže stát, když bych ho měl ve vekovní voliéře, aby mi k němu primrzl papoušek, který by se třeba za mírného mrazu koupal.
Dobrý den. Pokud budete mít krmné pulty na přímém mrazu, je to možné, dá se říci, že je to jisté. Pokud ale budete mít tyto pulty v záletu kde nebude nebude možnost vytvoření námrazy jako na nechráněném pletivu, pak se vám to nestane ani když vám v misce zamrzne voda. Je to vyzkoušeno.
ros
napsal(a):
Dobrý den. Pokud budete mít krmné pulty na přímém mrazu, je to možné, dá se říci, že je to jisté. Pokud ale budete mít tyto pulty v záletu kde nebude nebude možnost vytvoření námrazy jako na nechráněném pletivu, pak se vám to nestane ani když vám v misce zamrzne voda. Je to vyzkoušeno.
Dobrý den tyto pulty se mi líbí mám ale jednu výhradu není nebezpečí že se papoušek zachytí o ohnutý plech třeba za kroužek nebo nožku ? Připadá mi to nebezpečné. Miky
mikyventer
napsal(a):
Dobrý den tyto pulty se mi líbí mám ale jednu výhradu není nebezpečí že se papoušek zachytí o ohnutý plech třeba za kroužek nebo nožku ? Připadá mi to nebezpečné. Miky
Za kroužek se mi sice nechytili, ale moji žaci si o ně několikrát rozřezali nohy a to i když jsem se snažil okraj zabrousit. Ohnutý plech na okraji je špatné řešení. Tento druh otočného pultu, který je zde vyobrazený umístěný bez nějakého doplňujícího bidla se dá použít tak pro lehčí druhy ptáků. Když dáte před něj bidlo, tak ho zase neotočíte. Třeba ale našel někdo nějaké doplňující řešení a budeme-li mít štěstí, dá sem foto.
lutino
napsal(a):
Za kroužek se mi sice nechytili, ale moji žaci si o ně několikrát rozřezali nohy a to i když jsem se snažil okraj zabrousit. Ohnutý plech na okraji je špatné řešení. Tento druh otočného pultu, který je zde vyobrazený umístěný bez nějakého doplňujícího bidla se dá použít tak pro lehčí druhy ptáků. Když dáte před něj bidlo, tak ho zase neotočíte. Třeba ale našel někdo nějaké doplňující řešení a budeme-li mít štěstí, dá sem foto.
Právě to jsem měl na mysli pořezání nebo tak něco připadá mi to nebezpečné bratr má misky v jednotlivých kroužcích pod misky a před nima bidlo a nemá problém jak budu u něho vyfotím. Já se rozhoduji jak to udělat ale chci pod misky umístit ještě šuplík at mi nepadá veškerý nepořádek na zem ale do toho šuplíku. Miky
mikyventer
napsal(a):
Právě to jsem měl na mysli pořezání nebo tak něco připadá mi to nebezpečné bratr má misky v jednotlivých kroužcích pod misky a před nima bidlo a nemá problém jak budu u něho vyfotím. Já se rozhoduji jak to udělat ale chci pod misky umístit ještě šuplík at mi nepadá veškerý nepořádek na zem ale do toho šuplíku. Miky
Umístit pod otočný pult šuplík by neměl být problém, ovšem vyřešit nějaké bidlo na kterém by i těžší ptáci mohli při krmení sedět a zachovat přitom funkci otáčení pultu, aby se nemusela otevírat dvířka, je horší. Nemá někdo nějaké šikovné řešení?
lutino
napsal(a):
Umístit pod otočný pult šuplík by neměl být problém, ovšem vyřešit nějaké bidlo na kterém by i těžší ptáci mohli při krmení sedět a zachovat přitom funkci otáčení pultu, aby se nemusela otevírat dvířka, je horší. Nemá někdo nějaké šikovné řešení?
Bydlo přece nemusí být na pultu, ale před pultem 2 cm nad miskama aby pult při otáčení nedrhnul. Jednoduše z jedné strany pletiva na druhou tak, jak se dává.
šuplíky na zbytky krmení jsem neinstaloval letos, jen mě mrzí ta práce s předělávkou, měly být šuplíky konstrouvány souběžně s montáží pultů. jinak to opravdu ušetří dost času s úklidem a papoušci jsou v době hnízdění úklidem míň rušeni
pohled zevnitř - foto trochu zkresluje, šuplík přesahuje otočný krmný pult o 10 cm
arnold
napsal(a):
Zdravím,
velmi jednoduché a praktické řešení. Umístění bidla je také ok, ale tento způsob nebude vhodný pro velké a střední papoušky. Misky nejsou zajištěny proti vytažení papouškem.
Takto uchycené misky mi v pohodě penant vytahoval.
to vás zklamu. mám to takto udělané už 3 roky a spokojenost, sem tam že je vyhozená miska to je většinou do který dávám ovoce, zeleninu a ptáky mám žaky, aratingy, alex velký a čínský, červenokřídlý a penanti. ale přkvapivě to není u žaků ale u alex čínských.
arčí88
napsal(a):
to vás zklamu. mám to takto udělané už 3 roky a spokojenost, sem tam že je vyhozená miska to je většinou do který dávám ovoce, zeleninu a ptáky mám žaky, aratingy, alex velký a čínský, červenokřídlý a penanti. ale přkvapivě to není u žaků ale u alex čínských.
Zdravím,
nebojte, nejsem zklamaný. Jen píšu to, s čím mám problémy sám. Věřte tomu, že každý pták je jiný, u vás je vše ok, u někoho jiného je problém....
arčí88
napsal(a):
Zdravím,
nebojte, nejsem zklamaný. Jen píšu to, s čím mám problémy sám. Věřte to, že každý pták je jiný, u vás je vše ok, u někoho jiného je problém....
cone
napsal(a):
pohled zevnitř - foto trochu zkresluje, šuplík přesahuje otočný krmný pult o 10 cm
Mám podobné řešení jako Vy a jsem s ním spokojen . Zachytí naprostou vetšinu odpadu z krmení . Chtěl bych se zeptat ale na něco jiného . Mám samce králováka s kterým bojuji už od pořízení . Ihned se naučil všechny misky vyhazovat a to i misku s vodou ať je třeba naplněná i po okraj . Tomu jsem sice zamezil slabou kulatinou těsně nad miskami , on ale ihned změnil taktiku . Vše krmení je do půl hodiny vyházeno z misky a přes pletivo se k němu se samicí nedostanou . Zkoušel jsem krmit častěji během dne po troškách . Z časových důvodů jsem to vydržel tak měsíc . Vše se ale hned vrátí do starých kolejí - když chci třeba přeskočit na podávání zrní jednou za dva tři dny ( psal o tom kdysi p. Strnad ) . Nebo nepravidelné krmení - žádný výsledek . Máte někdo s tímto podobné zkušenosti - případně jak by jste postupovali . Zvažuji , že odstraním pletivo nad šuplíkem , aby měli přístup k vyházeným zbytkům .
Nevím jak je Váš sameček královského zarputilý, ale můj barnard také dřív vyhazoval zrní z misky. Krmil jsem v klasické nerezové závěsné, jak se dá sehnat na burze. Teď jsem zkusil dát větší kameninovou misku, dvojmiska pro králíky, a nyní je všechno krmení využito. Zkuste to také a třeba zkusit ještě větší průměr. Třeba to pomůže.
mitchll
napsal(a):
Dobrý den, sháním otočné pulty s čistícím šuplíkem do venkovní voliéry pro Alexan. velké. Poradíte, kde koupit. Děkuji
Dobrý den. Tady máte několik fotek krmných pultů s výsuvnýma miskama.
Dobrý den,
já Vám mohu nabídnout otočné pulty a pulty na principu šuplíku.
Na otočné pulty se můžete podívat na www.spokojenypapousek.cz
Fotky pultu na principu šuplíku Vám mohu zaslat e-mailem.
Hezký den.
daktari
napsal(a):
také řešení...
Ty jsou super, tušit dřív, brala bych tyto.
Nakonec jsem to vyřešila tak jak je na obrázcích. V případě mazla, to tvarované bidlo vcelku jde. Chápu však, že velkochovatele hygiena asi moc neoslní. Do misek jsem zboku udělala důlčíky a s vyhazováním je klid. Žel bohu však každý výrobce má jiné tvary i průměry misek, takže dokoupené ze zveráku se stejným průměrem nepasují a pult se nedá otáčet.