Zdravím. Mám prosbu na zkušené chovatele. Od svých asi 15 let mám v plánu si postavit nějaké pěkné voliery. Dneska je mi 56 a již čtyři roky bydlím na statku, kde je docela dost prostorů. Jsou tu staré maštale a různé kolny, a i místo u stodoly chráněné od západu. Rád bych udělal asi 4-5- volier pro ptáky o maximální velikosti rosel a minimální zebřička. Proto prosím o radu, jaké pletivo a zda je to od této firmy dobré. Nepotřebuji žádný luxus, ale rád bych aby to bylo slušný a pro to osazenstvo vyhovující. Jaká teda velikost ok a síla drátu. Děkuji za slušné odpovědi. St. Toman
david333
napsal(a):
Pro toto ptactvo používám pletivo o síle drátu 2mm a velikost ok 16x16mm
Zdravím. Díky za odpověď. Ty zebřičky 16 x 16 neprolezou? Ta síla drátu 2 mm. to je zapotřebí pro rosely? Já zatím co jsem měl voliery, tak jsem tam měl to " obyčejné "králičí pletivo. S tím bodovaným nemám zkušenost a proto sháním informace. Děkuji za ještě nějakou radu samo slušnou. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Díky za odpověď. Ty zebřičky 16 x 16 neprolezou? Ta síla drátu 2 mm. to je zapotřebí pro rosely? Já zatím co jsem měl voliery, tak jsem tam měl to " obyčejné "králičí pletivo. S tím bodovaným nemám zkušenost a proto sháním informace. Děkuji za ještě nějakou radu samo slušnou. Zdraví St. Toman
dobrý den zebřičky určitě neprolezou,a síla drátu pro papoušky velikosti rosely uplně postačí 1 mm.
Bodované pletivo je určitě lepší a lépe vypadá,a má větší životnost,a lépe se s ním pracuje.Králičí moc dlouho nevydrží
Pletivo 2mm je zbytečně moc silné, leda, že by se vám v budoucnu zachtělo chovat papoušky, třeba velikosti alexandrů čínských či amazoňanů. Pro rosely pestré postačí pletivo o síle 1,2 mm s oky 16/16. Ale nevím jestli se takové vyrábí, je to jen příklad. A okem 16/16 vám proleze myš, tak snad oko 12/12, to už by neměl být problém. Ale zase čím menší oka, tím horší pohled skrz pletivo - vhodné natřít matným nátěrem.