Dobry den,
moji agaci sa rozhodli prvykrat zahniezdit. Budka je rozdelena uhloprieckovo na dve casti. Do jednej naniesli prutie a postavili hniezdo. Ta druha je jemne vystlana zvyskami kory. Problem je v tom, ze prve vajko zniesli do jednej a druhe do opacnej strany. Mate skusenosti s podobnym pripadom- mam im dopomoct vajko premiestnit, alebo sa o to postaraju sami?
Dakujem za odpovede vopred
Fotka je v zlej kvalite, lebo som ju narychlo robil mobilom.
Skoro to vypadá, jako když to vejce, co je mimo hnízdní důlek, je porušené. Možná, že ho odstranili schválně, aby neznečistilo hnízdo. Jestli je porušené, odstraňte ho, ať nevyteče, je-li bez známek poškození, můžete ho přidat k tomu jednomu - to nemůže vadit. U první snůšky se to může stát.
barty7
napsal(a):
Este jedna zjavne banalna otazka... Dufam, ze si ju nebudem vycitat. Aby som to spravne pochopil- ktore mam dat na ktoru stranu? Mne logicky vychadza, ze to, co je napravo dam do prutia nalavo. Nie? Lebo sa mi zdalo, ze ste to mysleli opacne...
Ale ne, udělal jste to správně. Bavili jsme se o tom znečištěném vejci - že buďto odstranit /je-li poškozené/ nebo přemístit. A hlavně jim do té boudy často nelezte, ať má samice klid. Nakouknout je nejlepší, když je samice mimo boudu.
Zdravim vsetkych,
tak nakoniec ste mali pravdu s tym poskodenym vajickom. Ono na vrchu bola spinka, ale zospodu bolo poskodene. Dnes zniesla dalsie vajicko do tej plytkej pravej casti, tak som uz nechal tie zvysne v nej. Necham ich uz na pokoji a budem cakat. Dufam, ze sa tymto uz nic nestane a vsetko pojde ako ma a z vajicok aj nieco bude...
Dobry vecer vsetkym,
tak uz sa z dvoch vyjicok vyklubali mali krasavci, zvedavi na svet . Pozajtra by sa mal dostat von aj posledny. Som velmi rad, lebo je to moj prvy odchov. Kupil som u nas na burze uz aj kruzky na novy rok. Chcel by som si nechat od Vas poradit, v ktorom dni zacat drobcov kruzkovat, aby kruzky nepadali. Je to velkost 4.5.
Prikladam trocha nekvalitnu foto prveho drobca, ktoreho som cvakol, ked sa samica bola nakrmit.
Takze nakoniec zostali len dvaja . Treti, na ktoreho som sa tesil asi najviac, sa bohuzial nevyliahol .Musim sa uspokojit s tym, ze je to nad moje ocakavania, nakolko samica bola este mlada a znaska bola v zime. Obaja budu zeleni, stepaci na modru. Dufam, ze samicka nebude mat problemy s krmenim- zatial to tak nevyzera a drobci rastu ako z vody.... Rodicom davam okrem klasickeho krmiva aj vajecnu zmes, drvenu piskotu a nadrobene jablko. Nakolko je to moj prvy odchov, rad sa pochvalim a vlozim nejake fotky, ked podrastu.
Pekny vecer vsetkym
Zdravim vsetkych,
takze kruzkovanie prebehlo v poriadku, i ked som sa riadne natrapil (foto). Kruzkoval som v 10 dnoch, mladsi mal 8. Tomu vacsiemu som uz skoro kruzok nenatiahol. Este den a uz by sa mi to nepodarilo. Rodicia ich krmia- a to riadne.
Dnes som sa pokusil zacat dokrmovat.
video z dokrmovania:
http://www.youtube.com/watch?v=7pNMXB3npUM&context=C3b8ca22ADOEgsToPDskLjXATfBpHodcE0vE6yA9Ne
Jestli snesla jen 2 vejce a už další ne, tak buďto "tušila", že budou čisté a nebylo by to to pravé ořechové, nebo měla hodně předložených větví a vejce "zastlala" nebo měla moc dobrého žrádla /hlavně míchanice/ a usoudila, že má dost sil na snešení větší násady. Klid, za chvíli snese další snůšku. Ovšem jsou-li ta 2 vejce zastlaná a tím pádem studená, odstraňte je, aby se nepoškodila a neudělala tam v boudě paseku.
Souhlas s předchozími příspěvky. Nedávno jsem měl tento pár - mladou samici se starším samcem. Samice dělala úplně to stejné - zastlávala vejce. Když tento samec uhynul, dal jsem jí šanci a koupil nového, jeden rok starého samce. A vloni bylo po problémech, snesla 5 vajec, žádné nezahrabávala a vylíhlo se 5 agoušů.
Tak a je to tu. Nasiel som vajicko po dlhsom case. Zrejme si samicka potrebovala dat pauzu, chudinka-preto tie dve zahrabavala. No nechcem to zakriknut, snad sa to teraz podari. Uz dva dni som ju nevidel vonku, co je aj troska vyhoda, lebo spolu so samcom okupovali este jednu budu, kde byvali cez den- teraz si ju pomaly prisvojuje druhy par. Drzte palce
Ano ano, mam tam dva pary. Este dve straky, pricom samicku som nedavno kupil.
Je mozne, ze to bolo kvoli tej budke-mam zavesene tri, ale nakoniec tam vetvicky nepriniesla a radsej este viacej zaplnila tu svoju povodnu (vytvorila akysi tunel). Okrem novej samicky boli vsetci do volierky vypusteni spolu. Predtym som ich mal chvilu vo vacsej klietke- ale ta nestacila, tak som kupil bytovu volieru, nech maju troska preletu.
dobry den,
tak z druhej znasky sa vyliahli zase iba dvaja. Jedno vajicko, ako vidno i na fotke je akoby ciastocne odvapnene. Je to skoda, ale som rad, ze aspon dvaja sa podarili. Vyliahli sa na 23 den.
To se stává, Vaše vina to není, samice většinou zbytek vejce vyhodí, ale když je den blbec, tak se přilípne k dalšímu vejci a pak je zle. Ale tomu se nedá stoprocentně vyhnout, prostě stalo se, život jde dál a možná, že to vejce třeba ani nebylo oplozené. Hlavní je, že mladí prospívají a že jsou vpořádku nakrmení. Příště to vyjde na 100%
Dnes som odstranil tu skrupinku- obklopovala vajce asi z 30 percent. Na fotke to vyzeralo, ze siaha az do polovice. Bohuzial vajce bolo oplodnene, a vcera uz malo termin na liahnutie... prisaham, ze by ma nenapadlo, ze je to skrupina z druheho vajca. vediet to tak o dva dni skor...aj tak dakujem za povzbudive slova...