Zdravím, nenapsal jste jak velkou volieru pro ně mate, jestli chcete společně odchovávat mláďata a jestli je voliéra venkovní nebo vnitřní. Já chov andulek, korel a kakariku nedoporučuji, párkrát jsem se pokoušel o jejich společný chov ale nikdy se mi to nepodařilo. Korely a andulky doporučuji.
tak vnitrni je 1,5 x 1,5 x 2m a venkovni bude 1,5 x 1-1,5 x 2m (d,š,v) samozrejme pruletova,ale na zimu budou jen vevnitr.
mam 4 pary andulek a premyslim,co k nim az to bude na jare hotove...
rad bych to udelal pestre a odchovaval pravidelne mlade.urcite australie,ale nevim co by bylo nejlepsi ;)
takze kakariky k nim moc nedoporucujete?
Andulky chovám téměř 40 let,ale jediné,co se mi k nim osvědčilo,jsou korely.Zebřiček a jiných drobných si sice dospělí nevšímají,ale vylétlá mláďata dokáží jejich hnízda zničit.A pokud se po zebře ožene zobákem a chytí za nohu,tak je z ní ihned invalida (platí i pro kanáry).Zpěvaví v době toku bývají dosti agresivní a také se mi stalo (nejednou),že si samec zpěvavého vyhlédl andulku a na svou samici se "vykašlal",Pro rosely platí totéž,neofémy zase bývají někdy terčem útoků andulek.Vcelku klidné soužití bylo s královskýmí,ale to by zase chtělo větší voliéru.On je asi rozhodující ten prostor,viděl jsem už společenství ptáků vyloženě vzájemně nesnášenlivých,ale ve velkém a členitém prostoru soužití fungovalo.
ilan
napsal(a):
Andulky chovám téměř 40 let,ale jediné,co se mi k nim osvědčilo,jsou korely.Zebřiček a jiných drobných si sice dospělí nevšímají,ale vylétlá mláďata dokáží jejich hnízda zničit.A pokud se po zebře ožene zobákem a chytí za nohu,tak je z ní ihned invalida (platí i pro kanáry).Zpěvaví v době toku bývají dosti agresivní a také se mi stalo (nejednou),že si samec zpěvavého vyhlédl andulku a na svou samici se "vykašlal",Pro rosely platí totéž,neofémy zase bývají někdy terčem útoků andulek.Vcelku klidné soužití bylo s královskýmí,ale to by zase chtělo větší voliéru.On je asi rozhodující ten prostor,viděl jsem už společenství ptáků vyloženě vzájemně nesnášenlivých,ale ve velkém a členitém prostoru soužití fungovalo.
rikate,ze nejlepsi bude,kdyz tam k nim pridam 1-2 pary korel k tem 4 parum andulek? rozmery voliery jsou dostacujici pro tento pocet,ze?
takze kakariky vubec nebrat....
dekuji za rady ;)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám ve voliéře 3x1x2m pár papoušků kouřových a pár andulek, nebyl nikdy problém, odchovy od obou párů v pohodě. Misky s krmením jsou na 4 místech, misky s vodou jsou 2. Mají dostatek větví na okus-milují borovici.
Já mám vyzkoušené k andulkám korely, zpěváky, nádherné a kouřáky a nikdy nebyl problém, je ale fakt, že nádherné a kouřáky jsem u nich měl ještě něž sem je nechal poprvé hnízdit (měl jsem je tam od té doby co jsem je koupil jako mláďata do minulého týdne, kdy jsem jim udělal novou voliéru kde je mám vždy po páru), jestli by to dělalo nějakou neplechu i potom vyzkoušeno nemám.