Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2011 17:30
holup

XXX.XXX.176.29

dobry den.
chtel bych se zeptat,co vsechno muzu chovat ve voliere s andulkama a co byste mi doporucili?
co mam tak zjistene,tak v pohode se snesou andulky s korelama a kakariky.
muzete mi dale poradit co dalsiho?
dekuji za info.

20.12.2011 17:47
p.t.

XXX.XXX.123.3

já tam :-)měl i malé krokodíle ale jen ve spodní části.Jinak koreel,křepelky chuvičky ,kakarikse dá z Andulama:-)

20.12.2011 17:50
arnold

XXX.XXX.112.7

Zdravím, nenapsal jste jak velkou volieru pro ně mate, jestli chcete společně odchovávat mláďata a jestli je voliéra venkovní nebo vnitřní. Já chov andulek, korel a kakariku nedoporučuji, párkrát jsem se pokoušel o jejich společný chov ale nikdy se mi to nepodařilo. Korely a andulky doporučuji.

20.12.2011 17:52
ivan12323

XXX.XXX.166.127

spevavych a pod.ale zaleži kolko parov andul stete snimy chovať a aku velku budete mať volieru.Ak mate dostatočne velku skuste mix australie 2x2x2 (v,d,š) par korel ,par spevavych ,3-4 pare andul,5parov zeber

20.12.2011 19:00
šťíťa

XXX.XXX.29.185

Zebry jsem slyšel, že dělají nepořádek tím, že lezou do cizích hnízd. Mohli by být s andulkama třeba kanáři?

20.12.2011 19:38
holup

XXX.XXX.176.29

tak vnitrni je 1,5 x 1,5 x 2m a venkovni bude 1,5 x 1-1,5 x 2m (d,š,v) samozrejme pruletova,ale na zimu budou jen vevnitr.
mam 4 pary andulek a premyslim,co k nim az to bude na jare hotove...
rad bych to udelal pestre a odchovaval pravidelne mlade.urcite australie,ale nevim co by bylo nejlepsi ;)
takze kakariky k nim moc nedoporucujete?

21.12.2011 19:40
holup

XXX.XXX.176.29

uz mi nikdo neporadi? :(
jsou to dostacujici rozmery?

22.12.2011 09:21
ilan

XXX.XXX.181.218

Andulky chovám téměř 40 let,ale jediné,co se mi k nim osvědčilo,jsou korely.Zebřiček a jiných drobných si sice dospělí nevšímají,ale vylétlá mláďata dokáží jejich hnízda zničit.A pokud se po zebře ožene zobákem a chytí za nohu,tak je z ní ihned invalida (platí i pro kanáry).Zpěvaví v době toku bývají dosti agresivní a také se mi stalo (nejednou),že si samec zpěvavého vyhlédl andulku a na svou samici se "vykašlal",Pro rosely platí totéž,neofémy zase bývají někdy terčem útoků andulek.Vcelku klidné soužití bylo s královskýmí,ale to by zase chtělo větší voliéru.On je asi rozhodující ten prostor,viděl jsem už společenství ptáků vyloženě vzájemně nesnášenlivých,ale ve velkém a členitém prostoru soužití fungovalo.

22.12.2011 12:23
holup

XXX.XXX.176.29

ilan napsal(a):
Andulky chovám téměř 40 let,ale jediné,co se mi k nim osvědčilo,jsou korely.Zebřiček a jiných drobných si sice dospělí nevšímají,ale vylétlá mláďata dokáží jejich hnízda zničit.A pokud se po zebře ožene zobákem a chytí za nohu,tak je z ní ihned invalida (platí i pro kanáry).Zpěvaví v době toku bývají dosti agresivní a také se mi stalo (nejednou),že si samec zpěvavého vyhlédl andulku a na svou samici se "vykašlal",Pro rosely platí totéž,neofémy zase bývají někdy terčem útoků andulek.Vcelku klidné soužití bylo s královskýmí,ale to by zase chtělo větší voliéru.On je asi rozhodující ten prostor,viděl jsem už společenství ptáků vyloženě vzájemně nesnášenlivých,ale ve velkém a členitém prostoru soužití fungovalo.

rikate,ze nejlepsi bude,kdyz tam k nim pridam 1-2 pary korel k tem 4 parum andulek? rozmery voliery jsou dostacujici pro tento pocet,ze?
takze kakariky vubec nebrat....

dekuji za rady ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.12.2011 12:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám ve voliéře 3x1x2m pár papoušků kouřových a pár andulek, nebyl nikdy problém, odchovy od obou párů v pohodě. Misky s krmením jsou na 4 místech, misky s vodou jsou 2. Mají dostatek větví na okus-milují borovici.

22.12.2011 14:17
ilan

XXX.XXX.107.79

Upřímně řečeno,raději bych i u těch korel zůstal u jednoho páru.Taky mám raději plné voliéry,ale ono méně je někdy více......tedy pokud chcete odchovávat,což předpokládám.Ono by to třeba také šlo,ale korely ve dvou párech se dokáží ..někdy.. dost vyrušovat,

22.12.2011 14:50
holup

XXX.XXX.176.29

dobre.tak ja teda zkusim tu jednu paru korel ;)
musi mit pro sebe specialne misky ci se snesou u zradla s tema andulkama?

22.12.2011 15:35
ilan

XXX.XXX.116.218

Krmítka můžou mít společná,korela si dokáže zjednat respekt,ale neublíží.

22.12.2011 16:39
holup

XXX.XXX.176.29

beru na vedomi ;)
dekuji vam za cenne informace a podle toho se zaridim ;)
jak na jaro dodelam venkovni volieru,tak se budu snazit koupit paru korel ;)

22.12.2011 18:39
secretfranta

XXX.XXX.64.242

Já mám vyzkoušené k andulkám korely, zpěváky, nádherné a kouřáky a nikdy nebyl problém, je ale fakt, že nádherné a kouřáky jsem u nich měl ještě něž sem je nechal poprvé hnízdit (měl jsem je tam od té doby co jsem je koupil jako mláďata do minulého týdne, kdy jsem jim udělal novou voliéru kde je mám vždy po páru), jestli by to dělalo nějakou neplechu i potom vyzkoušeno nemám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík