Dobrý den, plánuji koupit ručně dokrmeného samce kakadu růžového a zajímalo by mě, jestli v dospělosti bude přítulný a přátelský k celé rodině nebo jestli přilne jen k jednomu člověku, jako například žako? Případně jestli se samci fixují na ženské pohlaví a naopak? Mohl by mi někdo poradit literaturu, která se tomuto druhu papoušků zabývá?Na internetu toho moc není..díky moc. A.
Dobrý den, nikdo neradí asi z důvodu, že se tento druh jako domácí mazlíček moc nekupuje. Osobně se mi kakadáci velice líbí, ale jsou často agresivní na svůj protějšek. Zkušenost s kakady bílými ovšem mám . Jsou to super mazlivý a roztomilý klauni, na mluvení se ovšem moc nehodí. Jejich chování je ovšem dost nevyzpytatelné. My je dokrmili a od nás se pak jeden kus dostal k známému. Ten to popsal asi takto, perfektní společník, super mazel až do doby kdy sedící na rameni jeho otce mu z ničeho nic pomalu amputoval ušní lalůček. Pohádky byl konec, pták šel z domu, se slovy nenechám si doma zvíře, které bez zjevných příčin a z ničeho nic když se mi tulí k obličeji brutálně zaútočí. Bylo veliké štěstí, že se jednalo o ucho a né o oko.