Alexandr cisky prosim rada

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2012 09:44
rostin123

XXX.XXX.6.141

Dobry den, uz vlastne vloni v lete jsem si koupil starsi par vysnenych papousku a to alexandra cinskeho.Zajimalo by me jak to delate z budkami jestli je nechavate ptakum i v zime?Ja je tam mam a samice me v ni spi a samec spi na budce(nevim jestli je to dobre).Predtim jsem choval jen australii a budky jsem vsem na zimu po sezone oddelaval.Potom na jare podle me kdyz jsem jim tam budky daval tak to byl hlavni impuls aby sli ptaci do toku myslim si,ze budka je nejvic nabudila.
Tak ted nevim jestli budou mit vubec cinani chut na jare nasednout.Slysel jsem take,ze maji radeji budku venku ve vyletech a ne vevnitr.nevim co je na tom pravdy.Co by jste me doporucili?
Jinak ptaci jsou krasni a nadherne spolu harmonizuji dokonce po mesici co jsem je mel doma se asi kazdy den po dobu tri dnu parili,ale ani nelezli do budky a nekrmili se tak z toho nic nebylo.
Dekuji za kazde informace a rady o tomto bezesporu nadhernem a velmi zajimavem papousku.
Rosta:-)

3.1.2012 14:53
jurin

XXX.XXX.90.180

budku bych jim normálně nechal zavěšenou a otevřenou, jen kdyby měli v takovém počasí nutkání hnízdit tak bych ji pro jistotu zavřel. Zavěste ji normálně pod střechu, na co nejklidnější a nejtmavší místo aby pokud možno do vletového otvoru nesvítilo přímo slunce.

3.1.2012 17:46
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, souhlasím s Jurinem.Já jsem budky sundaval u penantů každý rok a nic jsem neodechoval kolega ji tam má pořád a odchovává taky pořád.Spoustu chovatelů tam ty budky nechává.Velcí papoušci si na budku mohou delší dobu zvykat.Ať se daří, máte pěkné voliery

3.1.2012 19:19
rostin123

XXX.XXX.6.141

papy napsal(a):
Dobrý den, souhlasím s Jurinem.Já jsem budky sundaval u penantů každý rok a nic jsem neodechoval kolega ji tam má pořád a odchovává taky pořád.Spoustu chovatelů tam ty budky nechává.Velcí papoušci si na budku mohou delší dobu zvykat.Ať se daří, máte pěkné voliery

Moc dekuji za rady i za pochvalu voliery to potesi:-).Delal jsem je v loni dale mam dalsich 10 starsich volier na dvore:-).
Nezbyva asi jen cekat a od brzkeho jara je opravdu zasypat vajecnou smesi a naklicenym uz jsem si koupil i naklicovaci misky:-).Jen se divim kdyz je tak tepla zima zatim tedy,ze jsou opravdu takrka bez nejakeho naznaku tokusmajlík...hlavne dnes bylo nadherne:-).
Pro zajimavost pridavam jeste jedno foto volier uz po uplnem dokonceni:-).

3.1.2012 19:21
rostin123

XXX.XXX.6.141

rostin123 napsal(a):
Moc dekuji za rady i za pochvalu voliery to potesi:-).Delal jsem je v loni dale mam dalsich 10 starsich volier na dvore:-).
Nezbyva asi jen cekat a od brzkeho jara je opravdu zasypat vajecnou smesi a naklicenym uz jsem si koupil i naklicovaci misky:-).Jen se divim kdyz je tak tepla zima zatim tedy,ze jsou opravdu takrka bez nejakeho naznaku tokusmajlík...hlavne dnes bylo nadherne:-).

a tady i s hlidacem :-)).

3.1.2012 19:24
rostin123

XXX.XXX.6.141

rostin123 napsal(a):
a tady i s hlidacem :-)).

jeste jedna :)

3.1.2012 19:29
rostin123

XXX.XXX.6.141

rostin123 napsal(a):
jeste jedna :)

a tady moji vysneni krasavci:-)

3.1.2012 20:27
papy

XXX.XXX.168.40

Nádhera, už se těším až si je taky pořídím.Jen mě tak napadlo, když vidím tu budku, tak bych jim tam dal ještě jednu hlubší.Jinak jsou parádní!Ať se daří Nashledanou

3.1.2012 21:21
rostin123

XXX.XXX.6.141

papy napsal(a):
Nádhera, už se těším až si je taky pořídím.Jen mě tak napadlo, když vidím tu budku, tak bych jim tam dal ještě jednu hlubší.Jinak jsou parádní!Ať se daří Nashledanou

Budka co je na fotce je uz vymenena za kmenovou:-) a na zdi je zavesena jeste jedna prkena budka,ale hloubku maji obe jen 60 cm tak nevim snad to staci.
Moc dekuji za pochvalu.Take Vam preji at se dari nejen v chovu.Pekny zbytek dne.
Rosta

3.1.2012 22:22
Benq0071

XXX.XXX.159.149

rostin123 napsal(a):

Dobrý večer s tou vaječnou směsí bych to moc nepřehaněl!smajlík Kolega ji také dával čínánům a padli mu po vyšetření byla zjištěná Dna. Někdy méně znamená více. Jinak naklíčené je OK:-) . Sám mám Alexandry malé a směsici dávám zcela vyjmečně spíše to naklíčené a spoustu ovoce:-). Ať se daří

Matis22

4.1.2012 20:41
Matis22

XXX.XXX.112.26

Zdravím, chcem sa ťa spýtať že jak starý je ten tvoj pár čínanu? Vyzerá ozaj pekne, ja mám pár 2010 idú krásne k sebe tak som zvedavý či prekvapia na jar:-)

5.1.2012 07:33
rostin123

XXX.XXX.202.221

Matis22 napsal(a):
Zdravím, chcem sa ťa spýtať že jak starý je ten tvoj pár čínanu? Vyzerá ozaj pekne, ja mám pár 2010 idú krásne k sebe tak som zvedavý či prekvapia na jar:-)

Dobry den,samice je 05 a samec 06 koupil jsem je vloni na jare jako starsi ptaky.Vlastne abych bych presny jako chovny par z hejnoveho chovu:-).Take se maji pekne k sobe.Opravdu pekne spolu harmonizuji.Jen jsem u nich nevidel jak se krmi,ale loni se parili asi po mesici co jsem je mel.Jeden zkuseny chovatel mi rekl,ze je to normali chovani u cinanu,ze uz nechcou nasednout,ale pari se aby se jak to napsat udrzovali v kondici:-).Tak snad tak tak je a na jare pujdou pekne do toku a treba i neco bude:-)byl bych moc rad snazim se jim doprat jen to nejlepsi.Nevim tedy jestli uz ted muzu davat macene a klicene to zatim nedavam chci zacit az tak v brzkem jaru na zacatku brezna.Myslite,ze muzu podavat naklicene uz ted?Teplota neklesa zatim moc pod nulu takze by zrna nezmrzla:-).
Dekuji Rosta

5.1.2012 07:33
rostin123

XXX.XXX.202.221

Matis22 napsal(a):

Dobry den,samice je 05 a samec 06 koupil jsem je vloni na jare jako starsi ptaky.Vlastne abych bych presny jako chovny par z hejnoveho chovu:-).Take se maji pekne k sobe.Opravdu pekne spolu harmonizuji.Jen jsem u nich nevidel jak se krmi,ale loni se parili asi po mesici co jsem je mel.Jeden zkuseny chovatel mi rekl,ze je to normali chovani u cinanu,ze uz nechcou nasednout,ale pari se aby se jak to napsat udrzovali v kondici:-).Tak snad tak tak je a na jare pujdou pekne do toku a treba i neco bude:-)byl bych moc rad snazim se jim doprat jen to nejlepsi.Nevim tedy jestli uz ted muzu davat macene a klicene to zatim nedavam chci zacit az tak v brzkem jaru na zacatku brezna.Myslite,ze muzu podavat naklicene uz ted?Teplota neklesa zatim moc pod nulu takze by zrna nezmrzla:-).
Dekuji Rosta

6.1.2012 16:04
lukas77

XXX.XXX.59.33

zdravim to mate papousky celorocne venku?

7.1.2012 09:53
rostin123

XXX.XXX.6.141

lukas77 napsal(a):
zdravim to mate papousky celorocne venku?

Dobry den,
ano papousky mam celou zimu venku.Chovam prevazne australii po zebry az par kralovaku takze to neni problem(samozrejme zebry mam na zimu doma ikdyz i ty nekteri chovatele maji celorocne venku,ale to bych neryskoval).Jeste par cinanu a ti jsou snad nejotuzilejsi ptaci co se bezne chovaji u nas.Vzdyt v jejich domovine jsou teploty minus 15 az 20 dlouhodobe natoz u nas je to maximalne den nebo dva:-).Samozrejmosti je chraneny zalet proti vetru a srazkam...Jinak voliery co mam na fotce jsou pro zminovane cinany,kralovaky a papousky nadherne s kterymi jsou dva pary holoubku diamantovych:-).Nadherna podivana predevsim rano a na vecer:-).
Rosta

7.1.2012 10:08
rostin123

XXX.XXX.6.141

rostin123 napsal(a):
Dobry den,
ano papousky mam celou zimu venku.Chovam prevazne australii po zebry az par kralovaku takze to neni problem(samozrejme zebry mam na zimu doma ikdyz i ty nekteri chovatele maji celorocne venku,ale to bych neryskoval).Jeste par cinanu a ti jsou snad nejotuzilejsi ptaci co se bezne chovaji u nas.Vzdyt v jejich domovine jsou teploty minus 15 az 20 dlouhodobe natoz u nas je to maximalne den nebo dva:-).Samozrejmosti je chraneny zalet proti vetru a srazkam...Jinak voliery co mam na fotce jsou pro zminovane cinany,kralovaky a papousky nadherne s kterymi jsou dva pary holoubku diamantovych:-).Nadherna podivana predevsim rano a na vecer:-).
Rosta

cedulky na voliery:-)

7.1.2012 10:11
rostin123

XXX.XXX.6.141

rostin123 napsal(a):

:-)

7.1.2012 10:14
rostin123

XXX.XXX.6.141

rostin123 napsal(a):
:-)

Asi nekdo rekne,ze je to zbytecnost:-),ale vzdy me potesi kdyz prijde navsteva nejen chovatelska:-)a cte si co je vlastne v kleci kdyz se papouskum nechce ven:-)).
Pekny den a mnoho chovatelskych uspechu v roce 2012.
Rosta

7.1.2012 10:17
lukas77

XXX.XXX.59.33

rostin123 napsal(a):

Tyjo tak to jo musim taky neco zbudovattento rok ja to pokazde sklizim domusmajlík

10.1.2012 11:55
svejk

XXX.XXX.25.68

Dobrý den,chci se zeptat jestli stačí pro tři páry čínáků voliéra 3.5 na 4 a výška 2.3.:-)

10.1.2012 14:23
luck

XXX.XXX.54.103

svejk napsal(a):
Dobrý den,chci se zeptat jestli stačí pro tři páry čínáků voliéra 3.5 na 4 a výška 2.3.:-)

Ano bohatě stačí.Luk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík