Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

podskocova

8.1.2012 20:33
podskocova

XXX.XXX.83.106

Jako nováček v diskuzi se chci zeptat na rozdíly v senegalcích.pořád v tom nemám jasno jak ty dva druhy rozlišit.Přikládám fotky a prosím znalé o určení.samice:

podskocova

8.1.2012 20:36

podskocova

8.1.2012 20:39

podskocova

8.1.2012 20:47
podskocova

XXX.XXX.83.106

A pro srovnání samec 1 a samec 2.Mají ružové nohy,kdežto o hodně větší samice je má černé delší a výrazně plochou hlavu s velkým zobákem.
A ještě něco,senegalci mi projevují náklonnosttak,že se jim vrací potrava-krmivý pud.Chápu to u samcu,ale od začátku to dělá i samice,je to normální.Zespoda je celá zelená.

podskocova

9.1.2012 12:51
podskocova

XXX.XXX.113.206

Před čtrnácti dny jsem koupila udajně samici je hodně malá tak to snad nebude mini samec.Ocas má zespodu žluto zelený....

9.1.2012 17:02
vojto

XXX.XXX.74.6

Sú tri poddruhy P.senegalus senegalus- senegalský západný brucho žlté,P. senegalus mesotypus - východný brucho oranžové a P senegalus versteri - červenobruchý brucho má červené. To sú základné rozpoznávacie znaky.

9.1.2012 17:05
lukas bryndza

XXX.XXX.116.119

Dobrý deň,
u senegalcov sa dá s relatívne vysokou presnosťou pohlavie tipnúť na základe vonkajších znakov. Podmienkou je , že určujete dospelého vtáka u mláďat sa to dá tiež ale chyba je o to väčšia o čo mladšie sú vtáky. Samičky zvyknú mať zelený kín na hrudi v porovnaní so samčekmi dlhší a tiež chvostové krovky majú zelený nádych prípadne sú celé zelené. Samičky majú tiež jemnejší zobák. Vždy je to však tipovanie a treba mať na pamäti, že existujú netypicky vyfarbený jedinci u ktorých Vám pomôže len DNA prípadne endoskopia.

Čo sa týka tmavej farby nožiek a okružia oka, určite nejde o znaky determinujúce pohlavie. Tmavšiu farbu týchto partií mávajú vtáky, ktoré sú vystavené slnečnému žiareniu. S pozdravom LB

9.1.2012 17:48
ghumi

XXX.XXX.161.211

Dobrý večer, Váš senegalec je, dle Vašeho názoru, mezotypus nebo versteri? děkuji

9.1.2012 17:54
lukas bryndza

XXX.XXX.116.119

Myslím, že ide o spp. mesotypus. Fotka síce nie je upravovaná ale versteri má podľa mňa brucho červené. Variabilita žltej až oranžovej farby je strašne individuálna aj u vtákov z jedného hniezda.

podskocova

10.1.2012 08:59
podskocova

XXX.XXX.80.215

To je pěkné,ale nikdo jste mi neodpověděl na otázky za prvé jaké ty druhy mám,Proč mne chce i samice krmit,proč má jeden samec malou kulatou hlavu a druhy velkou hranatou plochou,a velká samice foto 1 má sluníčka 0% jako ostatní-pokojový chov,tak proč černé nohy........smajlík

10.1.2012 10:43
eden

XXX.XXX.104.78

podskocova napsal(a):
To je pěkné,ale nikdo jste mi neodpověděl na otázky za prvé jaké ty druhy mám,Proč mne chce i samice krmit,proč má jeden samec malou kulatou hlavu a druhy velkou hranatou plochou,a velká samice foto 1 má sluníčka 0% jako ostatní-pokojový chov,tak proč černé nohy........smajlík

Druhy u senegalců se dají těžko určit, protože to tady je spláclé páté přes deváté. Málokdo zachovával po dovozu nějakou druhovou jednotnost. Všichni to plácali na sebe tak, aby byly mláďata a o druh málo komu šlo. Takže teď se to dá těžko určit. Samice vás krmí proto, že si vás vybrala jako potencionálního partnera. Co se týká hlavy je to pouze rozlišení jednotlivce. Každý vypadá jinak. Je to i u jiných zvířat ne jen u ptáků. Černé nohy u papouška jsou způsobeny pigmentem. Záleží kolik pigmentu tělo produkuje a nezáleží kde je pták umístěný. Odpovědi jsou jen v krátkosti, protože napsat nějaké rozsáhlejší povídání musíte hledat sám např v genetice. Pokud máte zájem musíte nastudovat něco víc než jen odpovědi na internetu.

podskocova

10.1.2012 13:02
podskocova

XXX.XXX.76.227

Děkuji,co se dalo jsem pročetla i několik odborných stránek,tam je to škatulkování,ale jen pro tu možnost jsem dala tyto fotky k posouzení zkušenějším chovatelum než jsem já:-).ponka

15.1.2012 12:25
z jarda

XXX.XXX.139.178

podskocova napsal(a):
Děkuji,co se dalo jsem pročetla i několik odborných stránek,tam je to škatulkování,ale jen pro tu možnost jsem dala tyto fotky k posouzení zkušenějším chovatelum než jsem já:-).ponka

Zdravím, jak jsem Vám psal na email,tak je nutné pro určení víc detailních foto...ale z těch co jsou tady se jedná o formu Mesotypus a asi u toho druhého samečka jde o Senegalus a pohlaví z těchto fotek - vypadá to na ty dva samce,ale ta údajná samice z tohoto pohledu je opravdu jen odvážný slabý typ! No a jinak vše ostatní už Vám napsaly kolegové (lukas bryndza a eden)...a myslím,že vysvětlení je dostačující. Zappe

podskocova

15.1.2012 14:31
podskocova

XXX.XXX.69.194

Děkuji všem za odpovědi.Ponka:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík