prosim jde určit pohlavi,mam doma samce 4roky a chci mu koupit samičku mam možnost koupit,ale nema DNA...nemam to na chov jen tak...děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

dobrý den,nekupujte nic co nemá dna nebo endoskopii.at vám to prodejce nechá udělat.bude ho to stát mín než 500kč.
Mám s týmto problémom čerstvú skúsenosť. Kúpil som pred časom akože pár Žakov. Vtáci mali krúžky a testy DNA.Pred mesiacom sa porúbali a zabil jeden druhého,pokliaľ som bol v práci.Zostávajúci kus som ponúkol na predaj. Záujemca vyžadoval endoskop.Pokiaľ sa potvrdí,že ostala samica,tak cenu za vyšetrenie uhradí a samicu kúpi. Výsledok, Dvaja samci a na papieroch z DNA pár. Vysvetlenie? Na Slovensku Slovgen, kde sa vyšetrenia robia, neručia za odber krvy od očíslovaného jedinca. Čiže ak Hovädo chce predať vtáky,nakape krv s istého iného páru na označené papieriky stotožnujúce sa s číslami krúžkov vami kúpených vtákov a je vymaľované. Kupujete s testami DNA,alebo sa vo vyšetrení oni mýlia??????Toto je aktuálna fotka spred dvoch mesiacov.
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslím,že se může přihodit omyl v testu DNA.ale jestli někdo podvádí jak píšete,ruce bych mu useknul. o tom slyším poprvé.
tiborlukac
napsal(a):
Mám s týmto problémom čerstvú skúsenosť. Kúpil som pred časom akože pár Žakov. Vtáci mali krúžky a testy DNA.Pred mesiacom sa porúbali a zabil jeden druhého,pokliaľ som bol v práci.Zostávajúci kus som ponúkol na predaj. Záujemca vyžadoval endoskop.Pokiaľ sa potvrdí,že ostala samica,tak cenu za vyšetrenie uhradí a samicu kúpi. Výsledok, Dvaja samci a na papieroch z DNA pár. Vysvetlenie? Na Slovensku Slovgen, kde sa vyšetrenia robia, neručia za odber krvy od očíslovaného jedinca. Čiže ak Hovädo chce predať vtáky,nakape krv s istého iného páru na označené papieriky stotožnujúce sa s číslami krúžkov vami kúpených vtákov a je vymaľované. Kupujete s testami DNA,alebo sa vo vyšetrení oni mýlia??????Toto je aktuálna fotka spred dvoch mesiacov.
Pokud to není tajné,bylo by dobré sdělit, od koho jste tento údajný pár kupoval.
Mám s tím také dosti blbou zkušenost a od té doby okamžitě po zakoupení na endoskopii a je klid.
Bohužel je to tak,že když prodávající vezme krev od sousedovo slepice a pak mává papírem z laboratoře, tak pokud narazí na méně zkušeného chovatele, spokojeně si mne ruce,jak dobře prodal.
Tohle je dle mého na přesdržku
To je i případ kdy prodávají prodal pár. Samice měla v budce vejce-asi neoplodněná. Kupující pár koupil a ejhle dva samci. Jak je to možné? Před prodejem tam prodávající ty vejce do budky podstrčil a tak dobře prodal. Snad kromě chovu papoušků se musí chovatel zajímat i o švindle ke kterým může přijít a blbě koupit. Nejedná se jen o barvení mutací, o složení páru, ale o kontrole kroužků abyste si nepřinesli domů ptáka stoletého před chcípnutím s tím, že se jedná o mládě. Je to smutný kam až jsme dospěli a to nejen v chovatelství.
Dobrý den!
Podle hlavy, která je dobře celkem zachycena v kleci, by se mohlo jednat o samici, jelikož má krátké temeno a hlava se kulatí již od kořene zobáku. Samec má temeno delší a ostřejší zakulacení v zadu hlavy. A většina přepeřených samic je výrazně světlejší než samci. Tak porovnejte se svým co máte doma. Jinak jedině to DNA.
Dobrý den!
Jestli tomu dobře rozumím, tak nyní ten na těch třech fotkách má být samec, kterého máte doma a hodláte mu pořídit samičku. na kterou se ptáte v zadání. Tak k tomu samci mám dotaz a to jestli měl zastřižené letky na pravém křídle, když né, tak proč ho má tak zdemolované. Za odpověď majiteli předem děkuji. VR.
zdenek1234
napsal(a):
ne to co je na fotkach chci koupit,doma mam 100%samce
V dnešní době bych nekoupil dospělou samici žaka bez smlouvy kde je výslovně uvedeno že se jedná o samici včetně dokladů o určení pohlaví a možnosti vrácení pokud se prokáže že se o samici nejedná.Poměr nabízených dospělých samic je tak 1 ku 10 samcům tak pozor na to.Samozřejmě bych si nechal určit pohlaví pro jistotu znovu.Já to tak dělám a věřte,vyplatí se to.
nadar
napsal(a):
Dobrý den!
Podle hlavy, která je dobře celkem zachycena v kleci, by se mohlo jednat o samici, jelikož má krátké temeno a hlava se kulatí již od kořene zobáku. Samec má temeno delší a ostřejší zakulacení v zadu hlavy. A většina přepeřených samic je výrazně světlejší než samci. Tak porovnejte se svým co máte doma. Jinak jedině to DNA.
Ne DNA to víme, jak to taky funguje. Jedině endoskopie. Doktor vidí pohlavní orgány a taky vám to dá písemně. DNA mě od jisté doby naprosto nebere.
Dobrý večer!
No a zatím mi také zadavatel neodpověděl na dotaz, z jakého důvodu má žako na té první červené fotce zmrzačené křídlo. Ptáka v takové kondici, bych totiž v žádném případě nekupoval. Dle jeho sdělení to má být. rovněž stejný žako, jak při prvním zadání tohoto tématu. Zatím mi tedy neodpověděl, přesto, že jsem mu již za odpověď předem poděkoval. VR
Neviem ,o čom sa vlastne bavíte.Ten, čo má len chabé skúsenosti z chovom Žakov vie, že pohlavie sa dá určiť len DNA, alebo endoskopom. Ten, ktorý vám povie,že pozna pohlavie, ma len 50% uspešnosť.
Páni vo veku, ktorý si pametáte Halenu Fibigerovú,alebo Krarochvílovú, aj to boli ženy a vyzerali na mužov. Tak o čom to je?
Testy a basta. Zicher je zicher, ale s vlastným odberom,lebo ostanete prekvapený..Lukáč
ja mam doma papouška žako 4roky neni na fotkach a chtěl jsem mu koupi samičku a tohohle žaka co je na fotkach jsem našel na netu,stal 7tis ,ale neměl testy na DNA ani na PBFD a už je stejně prodany a jsem rad už jednou jsem koupil samičku měla 4roky a jak jsem ji donesl domu začala se škubat a začala ji rust červene pirka tak jsem nechal udělat testy a měla PBFD tak jsem ji nechal uspat,samečka jsem nechal taky otestovat ten je negativni.Tak jsem už poučen tedka jestli budu kupovat bez testu tak se sepiše smlouva a uvede se tam že necham papouška otestovat a jestli bude pozitivni tak budu požadovat vraceni peněz.Ještě jsem zapoměl vše pořad dezinfikuji dezinfekci F10....
Dobrý den pane Zdenek 123, nebo yy3 atd! Je vidět, že si nás zde pěkně testujete. Vy jste totiš nescháněl samičku pro svého samce, ale levný kup a obratem s vývarem prodat. A zde jste hodlal levně získat typ na pohlaví od zkušenějších. Zjevně bylo vidět, že žako není v dobré kondici, ale Vám to zřejmě vůbec nevadilo, hlavně, že byl za 7000,- Kč a to snad by jste chtěl k němu ještě testy na PBFD a DNA. Pak by jste to poškození křídla potencionalnímu zájemci nějak věrohodně okecal. A my jsme Vám tady bezelstně sdělovali naše názory k pohlaví. Mně se rozsvítilo, až při Vašem posledním přzpěvku o koho se jedná. Vy jste vlastně takový malý překupníček. Jinak pozdravujte na prajské. Pozastavuji se ale také nad tím, že zde opět na moderce má málo kdo, vyplněn svůj profil a tolik se kolem toho diskutovalo. Do 8.1.2012 měli mít všichni, kdo zde chtějí přispívat vyplněn svůj profil, to uvedl pan Žoha, jako admin, ale není tomu tak. Pak si tady dopisujeme s takovými anonimy.
tak to se pěkně pletete žadny překupnik nejsem ,normalně jsem to našel na netu a že když něco kupuji a smlouvam za to se nestydim, tady jsou fotky samičky co měla PBFD a nechal jsem ji uspat a jestli někdo prodava mlade žaky bez testu a chce za ně 14000tis a druhy s testama za 12000tis tak u koho si ho asi koupim,a takove mam sto procentni chov tomu už nevěřim už jsem se nechal jednou napalit????????
http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-1/tema-9281/
zdenek123
napsal(a):
tak to se pěkně pletete žadny překupnik nejsem ,normalně jsem to našel na netu a že když něco kupuji a smlouvam za to se nestydim, tady jsou fotky samičky co měla PBFD a nechal jsem ji uspat a jestli někdo prodava mlade žaky bez testu a chce za ně 14000tis a druhy s testama za 12000tis tak u koho si ho asi koupim,a takove mam sto procentni chov tomu už nevěřim už jsem se nechal jednou napalit????????
http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-1/tema-9281/
Kde prodává žaky za 12 000,- s testama koupím jich aspoň deset.
Jo,tak za 12 000 kč s testama prodá jenom zoufalec a nebo jsou to zdegenerovaný malý chuděry.
Vážený pane Zdeňku,už jednou jste chtěl levně koupit a jak jste dopadl,že??
O samici jste přišel. Ne nadarmo se říká,že nejsme tak bohatý,aby jsme si kupovali levný věci(i když zvíře není věc) a taky,že kdo levně kupuje 2x kupuje ??
Každý,kdo chce koupit,měl by si uvědomit,že za kvalitu si musí zaplatit !!!!
Prodávám testovaná mláďata za 16 000 kč a nemám problém prodat.
A to si několikrát dojeli lidi,co bydlej i 300 km od nás .
Skoro ani neinzeruju a lidi zavolají,že dostali kontakt od někoho,co ode mě papouška má.
Proč myslíte,že to tak je??? Proč nekoupí o ty 4000 levnější,když by to byla tak super koupě??