DaEspol

XXX.XXX.121.7
Koupili jsme sedmilety par alexandrů malých, chovatel nam rikal ze u nej meli vzdy mlade, akorat posledni hnizdo pred tim nez jsme je na jare 2011 koupili byla vajicka prazdna. Ted nam konecne po 2 mesicich samiccina lezeni do budky snesla zatim 3 vejce. jsou tam uz skoro tyden, a dnes jsme je prosvitili a vypada to ze jsou vsechny prazdne. Jak je to mozne??? Uz se nam to stalo taky u paru kakariku rudocelych ktery jsme vloni slozily. Normalne se oba pary pari, krmi. Prosim poradte co s tim.
To, že jsou tam už týden nic neznamená. Vemte v úvahu, že samice snáší vejce většinou ob den a může se stát, že zasedne třeba až po snesení třetího nebo v případě větší snůšky až po snesení posledního vejce ( ideální stav ) a pak je ten týden málo. Většina chovatelů provádí kontrolu oplodněnosti vajec kolem desátého dne od chvíle kdy samice na snůšku zasedla - né když snesla. Zkušenější chovatelé to sice rozpoznají dříve, ale většinou platí ten desátý den. Pokud by po téhle době nebyl ve vejcích patrný zárodek, můžete vejce odebrat a u A. Malých samice většinou začne snášet znovu.
To jestli je vajíčko oplodnéne poznáte od pátého dne. Pokud je všechno čisté tak vás asi prodávající napálil. Také jsem koupil chovnou páru Aleandrů velkých a že poslední snůžka čistá atd. nakonec jsem je musel ptáky přepářit protože semec prostě nepářil. Ale takových podvodníků je co se divíte v dnešní době samej sviňák. Jenom aby vydělal.
Po 5 dni už jsou vidět při prosvícení žilky ve vajíčku ale záleží na tom kdy začala samic zahřívat nepočítat to od počátku snůšky. U mě má jedna 5 vajíček zahříva až od 3vajíčka a druhá má 6 vajiček a zahřívala až od 4. Jinak snáši ob den ta co jich má 6 tak poslední 3 vajíčka byli ob 2 dny. Nikdy nekupuji ptáky pokud je poslední snůška čistá i když před tím byli odchovy nikdy nevíte co se mohlo u páru odehrát.