Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DaEspol

29.1.2012 17:04
DaEspol

XXX.XXX.121.7

Koupili jsme sedmilety par alexandrů malých, chovatel nam rikal ze u nej meli vzdy mlade, akorat posledni hnizdo pred tim nez jsme je na jare 2011 koupili byla vajicka prazdna. Ted nam konecne po 2 mesicich samiccina lezeni do budky snesla zatim 3 vejce. jsou tam uz skoro tyden, a dnes jsme je prosvitili a vypada to ze jsou vsechny prazdne. Jak je to mozne??? Uz se nam to stalo taky u paru kakariku rudocelych ktery jsme vloni slozily. Normalne se oba pary pari, krmi. Prosim poradte co s tim.

29.1.2012 17:39
ros

XXX.XXX.59.9

To, že jsou tam už týden nic neznamená. Vemte v úvahu, že samice snáší vejce většinou ob den a může se stát, že zasedne třeba až po snesení třetího nebo v případě větší snůšky až po snesení posledního vejce ( ideální stav ) a pak je ten týden málo. Většina chovatelů provádí kontrolu oplodněnosti vajec kolem desátého dne od chvíle kdy samice na snůšku zasedla - né když snesla. Zkušenější chovatelé to sice rozpoznají dříve, ale většinou platí ten desátý den. Pokud by po téhle době nebyl ve vejcích patrný zárodek, můžete vejce odebrat a u A. Malých samice většinou začne snášet znovu.

29.1.2012 18:03
romika

XXX.XXX.116.252

To jestli je vajíčko oplodnéne poznáte od pátého dne. Pokud je všechno čisté tak vás asi prodávající napálil. Také jsem koupil chovnou páru Aleandrů velkých a že poslední snůžka čistá atd. nakonec jsem je musel ptáky přepářit protože semec prostě nepářil. Ale takových podvodníků je co se divíte v dnešní době samej sviňák. Jenom aby vydělal.

29.1.2012 18:31
Benq0071

XXX.XXX.159.149

Po 5 dni už jsou vidět při prosvícení žilky ve vajíčku ale záleží na tom kdy začala samic zahřívat nepočítat to od počátku snůšky. U mě má jedna 5 vajíček zahříva až od 3vajíčka a druhá má 6 vajiček a zahřívala až od 4. Jinak snáši ob den ta co jich má 6 tak poslední 3 vajíčka byli ob 2 dny.:-) Nikdy nekupuji ptáky pokud je poslední snůška čistá i když před tím byli odchovy nikdy nevíte co se mohlo u páru odehrát.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík