Dobry den poslední dobou přemýšlím zda ještě budu tento server navštěvovat.Nemáte také pocit že to tady vše upadá?Protože když se někdo slušně zeptá tak je hned napaden a když ne hned tak až ten co slušně odpoví.Je tady opravdu málo slušných diskuzí.A dotazy typu:Je náš Ara debil? ani nebudu komentovat.Mělo by se s tím něco hodně rychle udělat,protože spoustu lidí odešlo právě kvůli takovým lidem,kteří nemají co na práci a akorát musí každou odpověď dementně komentovat.Myslím si že víc lidí sem přestane chodit a je to škoda.Já o tom uvažuji také,ikdyz se nepovažují za extra chovatele,nicméně něco o chovu papoušků už vím.Ale jak se říká :Každý je nahraditelný.Nashledanou a všem CHOVATELŮM přeji ať se jim daří
Papy nehaž flintu do žita ,ten úpadek jak ty říkáš se netýká jen sekce okrasného ptactva..stačí se podívat na kožešiny nebo tera...místo toho aby se řešily věci kolem chovu tak se neustále dokola řeší kterak výhodně nakoupit a prodat..v horším případě kdo koho okradl apod...chovatelství jako takové upadá bohužel internet sebou nese spoustu nevýhod hlavně pak anonymitu za kterou se tady může schovat kde jaký blbec...mě zas vadí že jsou dneska všichni líní ...než si dát tu práci a na netu najít jestli není třeba bidlo z borovice jedovaté tak šup a hned s tim na nemoderku i když je tam tenhle a jemu podobných dotazů sto stejných..bohužel jak to tak vypadá tak snaha admina nejspíš také to kýžené ovoce nepřinese...a ti opravdu zapálení chovatelé většinou na net nepřispívají a starší ročníky s ním ani neumí...jediná rada je sebrat se a zajet k chovateli a tam nad hrnkem kafe v klidu pokecat a nad tím co se děje tady jen mávnout rukou..on se vždycky nějaký ten blbec co by ti zkazil den stejně najde..tak se raduj alespon ze svého koníčku.raduz07
Podle mě to není úpadek ifauny ale těch lidí co sem píší sprosté nebo dementní příspěvky. Já osobně sem ale nikdy chodit nepřestanu a to hlavně z toho důvodu, že co jsem před 4 lety změnil zaměstnání tak jsem stratil kontakt s kolegy s práce kteří mají stejného koníčka a nikde jinde než tady si už nepokecám. A z těch primitivních příspěvků si nic nedělám, člověk musí umět ledacos překousnout, jinak by se s toho zbláznil.
Hlavně, že máme vyplněné ty profily ne? Nedávno se tu velice diskutovalo, jak budou vyplněny profily, že se něco změní a skvalitní a dle mého se nic nezměnilo, chtělo by se nad tím zamyslet, že to byl tah, který nevedl nikam, akorát opět ti slušní přestali příspívat, protože je někdo nutil uveřejnit své osobní údaje.
V čem vidím velký problém, že neustále se oběvují příspěvky, JAK BYLO NA BURZE, JAKÝ BYL VÝKUP, PŘEROV (následující burza) PŘEROV DNES, TYNIŠTĚ (následující burza) TÝNIŠTĚ DNES. A další témata zabývající se co kdo poveze na burzu, co tam bylo k vidění, kolik bylo lidí atd. Další zbytečná témata jako pomlouvání nějakého chovatele za účelem ho poškodit, témata, jako je například toto, které je za účelem moralizování chovatelů a snaha o to je ukáznit a požádat je o lepší příspěvky.
Je to prostě v lidech, jsou lidé závistivý, vulgární, nechtějí poradit, rádi si rýpou do jiných, pomlouvají atd. To je prostě v lidech a je zde určitá možnost a to že si sami sáhnou do svědomí a nebo je napomene Admin, nebo podobná osoba tomu zodpovědná.
Další skupina lidí a to je podle mě možná o několik procent horší skupina a to jsou mladiství, neboli malé děti, kteří nemají ještě ponětí co to je slušné vychování, rádi si vybijejí své emoce na internetu, protože to nestihly udělat venku po škole. Prostě tato skupina, když se anonymně vloží do diskuse, tak už nemáte ani chuť reagovat.
Mnohdy píši příspěvek, pak si ho po sobě jednou přečtu a nakonec je stejně smažu jelikož si řeknu JE MI TO ZAPOTŘEBÍ? MÁ TO SMYSL PSÁT. MÁ SMYSL ODPOVÍDAT? A teď kolik z vás udělalo to samé. Někteří ani ten příspěvek nenapsali a po přečtení si hned na tyto otázky zodpověděli.
Úpadek ifauny? Ano každým dnem Ifauna upadá a je to především lidmi jako jsem já, jako jste vy a jako jsou ti ostatní. Co s tím budeme dělat? Vůbec nic pokud lidé nezačnou sami u sebe.
Spousta lidí sem taky nepíše proto, že když napsali nějaký svůj poznatek nebo nápad a druhý chovatel tu samou věc dělal jiným způsobem, hned se ozval,že dotyčný plácá kraviny, že se to tak nedělá atd. Každý máme nějaký ověřený způsob chovu. Buď okoukaný od někoho jiného nebo si k tomu přidáme nějaký svůj zlepšovák. Tak proč se hned čertit nebo nadávat někomu, že má postup v chovu jiný. Týká se to třeba letošního zazimování ptáků. Doposud byla zima v nížinách celkem mírná. Teď nastávají velké mrazy. Proč třeba na ty dva nejhorší měsíce nezazimovat ptáky v teplotach nad nulou. Věta "vždyť oni to venku vydrží" je hrozná. Jenže každý chováme ptacvo podle našeho nejlepšího svědomí. A tak se budeme o zimování papoušků hádat každou zimu.
eden
napsal(a):
Spousta lidí sem taky nepíše proto, že když napsali nějaký svůj poznatek nebo nápad a druhý chovatel tu samou věc dělal jiným způsobem, hned se ozval,že dotyčný plácá kraviny, že se to tak nedělá atd. Každý máme nějaký ověřený způsob chovu. Buď okoukaný od někoho jiného nebo si k tomu přidáme nějaký svůj zlepšovák. Tak proč se hned čertit nebo nadávat někomu, že má postup v chovu jiný. Týká se to třeba letošního zazimování ptáků. Doposud byla zima v nížinách celkem mírná. Teď nastávají velké mrazy. Proč třeba na ty dva nejhorší měsíce nezazimovat ptáky v teplotach nad nulou. Věta "vždyť oni to venku vydrží" je hrozná. Jenže každý chováme ptacvo podle našeho nejlepšího svědomí. A tak se budeme o zimování papoušků hádat každou zimu.
Súhlas, je neuveriteľne ako dokážu poniektori ludia týrať v zime exotické zvierata.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdravím,myslím že fauna neupadá.některé příspěvky jsou sice hrozné,ale s tím nic neuděláte.v takovém množství lidí,co sem přijdou,se vždy najde ,,exot,, který to kazí.já musím za sebe říct,že se tu občas dozvím i zajímavé věci a i ostatním je myslím fauna ku prospěchu.no,nevidím to černě.chce to jen ty některé matláky přehlížet a dívat se po tom,co nás zajímá.at se vám všem daří.
žako
napsal(a):
ano navrhuju nech se to dá příkazem aby každý do tu chse psat nech se přihlásí svím vlasním jmenem né žádnýma přesdívkama jako jsem já žako nebo ara nebo dokoliv jiný navrhl bych že každý mosí mět vyplněný profil svím jménem a pravdívími ůdaji.
Váš návrh už se tady řeší delší dobu a není to jen Váš návrh,taky už tu kolem toho bylo dohadů asi dost stačí kouknout zpět v tématech.A když to navrhujete , tak bude dobré asi začít sám u sebe , kromě jména a příjmení jste neznámý (myšleno podle profilu).Blažek

žako
napsal(a):
ano navrhuju nech se to dá příkazem aby každý do tu chse psat nech se přihlásí svím vlasním jmenem né žádnýma přesdívkama jako jsem já žako nebo ara nebo dokoliv jiný navrhl bych že každý mosí mět vyplněný profil svím jménem a pravdívími ůdaji.
těmi ,,exoty,, jsem myslel lidi podobné vám
ja bych nerekl, ze je upadek ifauny. Spis bych rekl, ze hodne pada uroven diskutujicich. Rekl bych, ze je to hodne take tim, ze admin tu nechava sproste prispevky a neblokuje takovym prispevatelum vstup na faunu. Jsou to stale ty same chovatele, takze o par sprostaku min by mi tu nevadilo. Ohledne vyplneni profilu. Jelikoz tu je plno vycuranku, podvodniku a neslusnych lidi, nemam duvod vyplnovat profil. To radsi nebudu prispivat na moderovane forum. Na podobnych strankach mam profil plne vyplnen i s kontaktem, ale jen proto, ze tam chodi slusni lide a hlavne tolerantni, kteri se netlucou jen za svuj nazor. Vedi, ze kazdy to muze delat trosku jinak a presto dobre. A jeste jeden duvod, proc tam mam vyplneni profil. Chovatele tam jsou tak v slusni, ze se za sebe nestydi a vetsina si vlozila na web svou fotku. To tady by se o tom nedalo ani zminit.

kukuk
napsal(a):
ja bych nerekl, ze je upadek ifauny. Spis bych rekl, ze hodne pada uroven diskutujicich. Rekl bych, ze je to hodne take tim, ze admin tu nechava sproste prispevky a neblokuje takovym prispevatelum vstup na faunu. Jsou to stale ty same chovatele, takze o par sprostaku min by mi tu nevadilo. Ohledne vyplneni profilu. Jelikoz tu je plno vycuranku, podvodniku a neslusnych lidi, nemam duvod vyplnovat profil. To radsi nebudu prispivat na moderovane forum. Na podobnych strankach mam profil plne vyplnen i s kontaktem, ale jen proto, ze tam chodi slusni lide a hlavne tolerantni, kteri se netlucou jen za svuj nazor. Vedi, ze kazdy to muze delat trosku jinak a presto dobre. A jeste jeden duvod, proc tam mam vyplneni profil. Chovatele tam jsou tak v slusni, ze se za sebe nestydi a vetsina si vlozila na web svou fotku. To tady by se o tom nedalo ani zminit.
zdravím.jde o chov zvířat com.to je už víc taková seznamka.spíše pro držitele mazlíků.i když tam pár chovatelů chodí.nicméně zdá se mi tam zbytečně velká cenzura.
papy
napsal(a):
Dobry den poslední dobou přemýšlím zda ještě budu tento server navštěvovat.Nemáte také pocit že to tady vše upadá?Protože když se někdo slušně zeptá tak je hned napaden a když ne hned tak až ten co slušně odpoví.Je tady opravdu málo slušných diskuzí.A dotazy typu:Je náš Ara debil? ani nebudu komentovat.Mělo by se s tím něco hodně rychle udělat,protože spoustu lidí odešlo právě kvůli takovým lidem,kteří nemají co na práci a akorát musí každou odpověď dementně komentovat.Myslím si že víc lidí sem přestane chodit a je to škoda.Já o tom uvažuji také,ikdyz se nepovažují za extra chovatele,nicméně něco o chovu papoušků už vím.Ale jak se říká :Každý je nahraditelný.Nashledanou a všem CHOVATELŮM přeji ať se jim daří
Váš citát- (Mělo by se s tím něco hodně rychle udělat), tak proč nezadáte nějaké téma o chovu neofém? Podělte se s námi na Vašem ůspěšném chovu, neofemy jsou velice krásní a zasloužili by větší pozornost. Předejte zkušenosti s chovu modrohlavých chovatelům a nestěžujte si že to zde upadá, neustále zde řešíte kdo má nemá profil, ale o papouškách a jejich chovu, abychom se poučili nenapíšete nic .

papy
napsal(a):
Nashledanou v ideálním světě.Spěte sladce.
napsal(a):
zdravím.jde o chov zvířat com.to je už víc taková seznamka.spíše pro držitele mazlíků.i když tam pár chovatelů chodí.nicméně zdá se mi tam zbytečně velká cenzura.
Bohužel na různých fórech je úroveň různá. Problém je, že někteří chovatelé nemůžou skousnout, že někdo chová jiným způsobem než oni. Debata se pak zvrhne až do hádanice, hlavně v případě, když člověk uvede svoje jméno. Někdo by třeba rád napsal nějaký postřeh z chovu, jako to bylo (snad) nedávno v nějakém chovatelském časopise. Zase mu začali ostatní nadávat, že nemá voliéry, ale ztlučené boudy ze všelijakých prken atd. Co je platné, když bude chovat někdo v pěkných voliérách a mladé neodchová žádné. Někdo má zase metody pro odchov papoušků zvláštní, ale odchovává spousty mláďat, takže jeho metoda funguje. Ale nelíbí se oponentům. Tak se nám pak většinou stane, že už nikam nepřipspíváme a posíláme si poznatky o chovu raději mailem, abysme se vyhnuli nemístným poznámkám. Specielně na chov.com, kde se držitelé mazlíků ptají na triviální blbosti o chovu, by člověk rád odpověděl,aby uvedl věci na pravou míru. Raději se už o to nepokouším a pokud někdo něco odepíše, tak si to přečtu. Bohužel někdy odpovídají lidi, kteří mají nějakého papouška měsíc a už vědí úplně všechno. Také se stane, že ten kdo zadal otázku marně čeká na odpověď, protože z mladých chovatelů třeba nikdo odpověď nezná a staří chovatelé se raději pro ty hádanice všech odpovědí vzdají. Tak se stává, že můžeme číst,"tak nashle, už mě tu víckrát neuvidíte" a je to jen kvůli urážkám, které se začnou sypat ze všech stran. Stačí jen zadat na diskuzi téma" jak chováte papoušky v zimě" To si člověk docela počte nejen o držení papoušků v závětří. Je zvláštní, že pokud se sejde víc chovatelů i s protichůdnými názory, diskutují slušně i s argumentama. Na internetu to bohužel nejde.

eden
napsal(a):
Bohužel na různých fórech je úroveň různá. Problém je, že někteří chovatelé nemůžou skousnout, že někdo chová jiným způsobem než oni. Debata se pak zvrhne až do hádanice, hlavně v případě, když člověk uvede svoje jméno. Někdo by třeba rád napsal nějaký postřeh z chovu, jako to bylo (snad) nedávno v nějakém chovatelském časopise. Zase mu začali ostatní nadávat, že nemá voliéry, ale ztlučené boudy ze všelijakých prken atd. Co je platné, když bude chovat někdo v pěkných voliérách a mladé neodchová žádné. Někdo má zase metody pro odchov papoušků zvláštní, ale odchovává spousty mláďat, takže jeho metoda funguje. Ale nelíbí se oponentům. Tak se nám pak většinou stane, že už nikam nepřipspíváme a posíláme si poznatky o chovu raději mailem, abysme se vyhnuli nemístným poznámkám. Specielně na chov.com, kde se držitelé mazlíků ptají na triviální blbosti o chovu, by člověk rád odpověděl,aby uvedl věci na pravou míru. Raději se už o to nepokouším a pokud někdo něco odepíše, tak si to přečtu. Bohužel někdy odpovídají lidi, kteří mají nějakého papouška měsíc a už vědí úplně všechno. Také se stane, že ten kdo zadal otázku marně čeká na odpověď, protože z mladých chovatelů třeba nikdo odpověď nezná a staří chovatelé se raději pro ty hádanice všech odpovědí vzdají. Tak se stává, že můžeme číst,"tak nashle, už mě tu víckrát neuvidíte" a je to jen kvůli urážkám, které se začnou sypat ze všech stran. Stačí jen zadat na diskuzi téma" jak chováte papoušky v zimě" To si člověk docela počte nejen o držení papoušků v závětří. Je zvláštní, že pokud se sejde víc chovatelů i s protichůdnými názory, diskutují slušně i s argumentama. Na internetu to bohužel nejde.
zdravím,tak to bohužel je,internet je anonymní,což je ale také dobře už jen kvůli ochraně vlastní osobnosti.že se tu jako chovatelé přeme o různé metody chovu je také dobře.občas ani já neunesu argumenty druhých a trochu ,,zaštěkám,,.kritika je zdravá,všem prospěje,i ,,všeználkům,,.pokud se někdo nechce s někým hádat,nemusí.pokud někdo hádku nechce číst,také nemusí.rozhodnutí je na každém z nás.tak to je a bude.nicméně pokud zadám dotaz do diskuse,většinou dostanu několik slušných odpovědí,je z čeho si vybrat.sto lidí,sto názorů.chodím na faunu rád.tak at se vám nejen v chovech daří.