Zdravím všechny chovatele, chci se s vámi podělit o způsob jakým jsem vyřešil zamrzání vody ve venkovních voliérách, možná že to pro někoho bude dobrá inspirace. K vyhřívání vody v miskách používám topné kameny a topné kabely. Voliéry mám pouze čtyři, ve dvou voliérách využívám topné kameny o průměru cca 20 cm a výkonu asi 15 W, na kterých stojí misky a ve dvou topný kabel výkonu 17W/m, který je stočený přímo v misce, používá se běžně do okapů proti námraze. Obě řešení fungují na 100% a voda nezamrzne ani při aktuálních mrazech. Chovám zpěváky a papoušky mnohobarvé, kteří si kabelů nevšímají a neničí je, stejně tak penanti které jsem měl dříve, ale u větších papoušků by to mohl být problém. Dva topné kameny, který jsem si nechal vyrobit asi před třemi lety mě vyšli na 800,- Kč a topný kabel v délce 4m na asi 1200,-Kč.
Dobrý den, ty topné kameny používám také, akorát penanti mi oštípali kabeli až na drát během jednoho dne.Musel jsem koupit nový a kabely olištovat.Zato u Neofem je to pohoda.Kabelu se ani nedotknou a myslím, že i křepelky ten kamen ocení(vyhřívají se u něho při velkých mrazech) a voda opravdu nezamrzá.Mohu to jedině doporučit.Nashledanou