Moc pěkná stavba, tam se budou mít ptáci jak v bavlnce. Zajímalo by mě z jakého materiálu to máte postavené a pokud to není tajné na kolik to vyšlo. Chci stavět příští rok něco podobného ale bez těch výletů a budu to používat jako zimoviště a zároveň na hnízdění alexandrů vousatých a rudohlavých.
A pokud je to možné dejte sem i nějaké fotky vnitřního uspořádání. Děkuji.
alex66
napsal(a):
Moc pěkná stavba, tam se budou mít ptáci jak v bavlnce. Zajímalo by mě z jakého materiálu to máte postavené a pokud to není tajné na kolik to vyšlo. Chci stavět příští rok něco podobného ale bez těch výletů a budu to používat jako zimoviště a zároveň na hnízdění alexandrů vousatých a rudohlavých.
A pokud je to možné dejte sem i nějaké fotky vnitřního uspořádání. Děkuji.
Pěkné ale znám i lepší
boboodvarka
napsal(a):
foto
Pekná stavba,ale moc si v nej papagáje nezalietajú,ja som sa rozhodol upustíť od boxového chovu a aspoň trocha dať vtákom prelet,je to super,keď letí napr.Alexander červenohlavý(rudohlavý),letí ako netopier bez hluku,keď letí Alexander rúžovoprsí-fúzatý letí ako helikoptéra.Clhapy, to je podívaná,kto môže nech si spraví,čo najdlhšiu volieru.Posielam foto.
miro1970
napsal(a):
Pekná stavba,ale moc si v nej papagáje nezalietajú,ja som sa rozhodol upustíť od boxového chovu a aspoň trocha dať vtákom prelet,je to super,keď letí napr.Alexander červenohlavý(rudohlavý),letí ako netopier bez hluku,keď letí Alexander rúžovoprsí-fúzatý letí ako helikoptéra.Clhapy, to je podívaná,kto môže nech si spraví,čo najdlhšiu volieru.Posielam foto.
ešte ďalšie foto.
kubrt11
napsal(a):
Zdravím,mám skromný dotaz,jak tam ty ptáky chytáte,to aby jste měl uspávací šipky...jinak moc pěkná voliéra!K.
Zdravím,chytám normálne s veľkou sieťkou,celkom sa to dá,musím byť rýchly ,tu vedia vtáky perfektne manévrovať.Samozrejme ,že to nieje chytanie ako v boxoch. Miro
ferencjo

XXX.XXX.161.21
zdravím.nádherná voliéra.aké sú jej rozmery? a aké druhy v nej máte.
Ďakujem
ferencjo
napsal(a):
zdravím.nádherná voliéra.aké sú jej rozmery? a aké druhy v nej máte.
Ďakujem
Voliera má 17m dĺžka x 3m výška a 3m šírka a zužuje sa na 2m.Mám v nej po páre kraľovakov,horských,nádherných,červenokrídlych ,alexandrov čevenohlavých,rúžových a pribudne para alexandra malého a končím stačí.,už by bola malá.
kouřak
napsal(a):
Zdravím,máte krásnou voliéru,jak dlouho vám to tak funguje? myslím soužití ptáků dohromady
nebijou se? třeba když jdou do toku? a jak s mladými? taky je tam necháváte?
Zdravím,táto voliera funguje od 09/2011 takže tok a mladé neboli.Vtáky sa znášajú úplne v pohode,mal som ich predtým v menšej 3,5x3x2,5 a tiež boli v pohode,páry som dával dokopy v 05/2011,tak sa uvidí tento rok ako to bude fungovať.
Máte nádhernou volieru.Není nad prostornou volieru! Mám také jednu, akorát to jezírko mi tam chybí, tak jen tiše závidím
Tak už mám také hotovo v pondělí jsem tam vypustil prvního uličníka kakarikáče žč. lemovaného. Ostatní páry přemístit nemohu, už se chystají hnízdit, takže je budu stěhovat až po vyhnízdění
Ještě jedna... Místo vspěr tam příjdou dát kmeny a přidat ještě nějaká bidla
Gekys
napsal(a):
Zdravím, moc pěkná voliéra Mohl bych se zeptat jak je velká a co vše do ní plánujete umístit?? Ještě by to chtělo něco zeleného
Výlet je 7 x 3m a zálet 6 x 2m. Zatím tam mám umístěného 1,0 kakarikáče ke kterému scháním 0,1. Ale na podzim bych chtěl volieru obohatit o pár kouřových, barnardů klonkurských, 2 páry korel časem pár královských a červenokřídlých. Ale do budoucna bych chtěl do voliery pustit pár kakadu růžových nebo amazoňanů modročelých
vojtisek
napsal(a):
Chceme s taT´kou přistavit k baráku něco podobného, oba jsme začátečníci a tak bych chtěl poradit jestli ta střecha nad volierou může být dřevěná s pokrytím kanadským šindelem nebo musí být průhledná z polykarbonátu ? Vy ji máte neprůhlednou mají potom ptáci dostatek světla ?
Já ji přímo průhlednou nemám, ale je z makralonu ( dutinkový polikarbonát 12mm s filtrem pro odrážení slunce ), aby měli ptáci stín. Teď mám zakratou celou střechu, ale to jsem měl pouze z toho důvodu, abych tam mohl dělat i když pršelo. V sobotu budu sundávat a zakrytá zústane pouze 1/3 střechy. A k tomu dotazu jestli mají ptáci dostatek světla... Když budete mít plnou střechu, ale otevřené stěny tak to světlo tam bude.
adam.cizinsky
napsal(a):
Tak už mám také hotovo v pondělí jsem tam vypustil prvního uličníka kakarikáče žč. lemovaného. Ostatní páry přemístit nemohu, už se chystají hnízdit, takže je budu stěhovat až po vyhnízdění
Zdravim...
chtel bych se zeptat,cim jste pridelaval pletivo ke konstrukci voliery?
prave dokoncuji svou prvni celorocni volieru a hledam inspiraci ;)
dekuji za informace
holup
napsal(a):
Zdravim...
chtel bych se zeptat,cim jste pridelaval pletivo ke konstrukci voliery?
prave dokoncuji svou prvni celorocni volieru a hledam inspiraci ;)
dekuji za informace
Jsou to šroubky na sádrokarton do dřeva ( závěs ) s velkou hlavou jejich standartní délka je 35 a 50mm ale já jsem sehnal 13mm a musím říct, že to pletivo snima jde krásně napínat .a jde to i rychle celou volieru jsem potahoval sám a trvalo mi to cca 4 hodiny. Nejtěžší byla střecha.
Ahoj Adame, pěkná prácička, tím spíš, že jsi to provedl sám. Klobouk dolů. Škoda, že sám nemám tolik prostoru, určitě bych se do podobného "projektu" hned pustil. Taková větší voliéra na okrasu by snad měla být u každého chovatele, pokud to možnosti dovolí. Jestli ti ještě mohu poradit, tak u výletového okna, udělej nějaká parapet. Ptáci zdržující se na okně ti zamarasí celou stěnu pod ním. Vím to z vlastní zkušenosti. Čas od času to umyji, ale je to zbytečná práce, když se ji mohu vyvarovat. Popřípadě nějaký předsazený rám okna nebo zešikmený rám. Zešikmením se i dovře okno, ale to záleží na těžišti okna, respektive osazení pantů. Určitě už jsi to někdy viděl. A když už píšu, tak pletivo jsi mohl napnout zevnitř, aby na něj papoušci nemohli. I když v tak velké voliéře se asi nebudou nudit okusováním trámků. Snad moje názory nevyzněly moc skepticky, to nebylo mým cílem. Práce je to pěkná, toto jsou jen detaily. Martin