Má asi červenou hlavu. Viděla jsem ho zdálky. Myslím si, že by to mohl být dlask. Opraví mě někdo. Fotka je bohužel nekvalitní, zvětšená a fotila jsem z okna.
Ještě jednou vedle budky. To ale není vidět skoro vůbec. Je na levé straně.
jurin
napsal(a):
tak to celkem závidím. Já (přerovsko) na krmítku krmím jen pěkné hejno vrabčáků (snad 50 kousků), pár koňader a modřinek, sem tam se ukáže třeba zvonek, hrdlička, stehlík nebo kosák.
Tak to nemáme daleko (já zlínsko) a dnešní osazenstvo: dlask, koňadry, vrabci, hrdličky, zvonci. Ale stehlíci taky chodí. Kosi jsou spíš na dvoře u slepic. Ještě přemýšlím jak udělat budku, když nemám na dvoře žádný vzrostlý strom a aby se tam nedostaly kočky. Každá rada drahá
cervik
napsal(a):
Tak to nemáme daleko (já zlínsko) a dnešní osazenstvo: dlask, koňadry, vrabci, hrdličky, zvonci. Ale stehlíci taky chodí. Kosi jsou spíš na dvoře u slepic. Ještě přemýšlím jak udělat budku, když nemám na dvoře žádný vzrostlý strom a aby se tam nedostaly kočky. Každá rada drahá
Možná bych řešení měl - vemte kratší trubku, stačí tak 50-60 cm délky a zaražte ji do země aby trčel jen kousek, do ní nasunete další trubku, takovou, aby průměr této trubky přesně zapadal do trubky v zemi. Délka téhle trubky by měla být těch 2-3metry a na vrch namontujete budku. Tak jsem to kdesi u někoho na dvorku. Já mám několik budek rozvěšených po okolí, měl bych je zas obejít, vyčistit aby byly připraveny na jaro...
jurin
napsal(a):
Možná bych řešení měl - vemte kratší trubku, stačí tak 50-60 cm délky a zaražte ji do země aby trčel jen kousek, do ní nasunete další trubku, takovou, aby průměr této trubky přesně zapadal do trubky v zemi. Délka téhle trubky by měla být těch 2-3metry a na vrch namontujete budku. Tak jsem to kdesi u někoho na dvorku. Já mám několik budek rozvěšených po okolí, měl bych je zas obejít, vyčistit aby byly připraveny na jaro...
Myslím , že ve větru se bude budka bez zajištění točit jak korouhvička. Já vsadil na střešní lať, (co používají pokrývači 6x4 cm, délka 5m), přišroubovanou k zatlučenému kůlu a funguje to už 5 let. Jednodušší montáž než s železem a pro kontrolu budky povolim 3 šrouby akuvrtačkou, to je taky velmi snadné . Už se těšim zase na špačky !
podskocova

XXX.XXX.41.132
bartosova1955
napsal(a):
Tahle je lepší
Super to jsou mlynaříci
agac
napsal(a):
Myslím , že ve větru se bude budka bez zajištění točit jak korouhvička. Já vsadil na střešní lať, (co používají pokrývači 6x4 cm, délka 5m), přišroubovanou k zatlučenému kůlu a funguje to už 5 let. Jednodušší montáž než s železem a pro kontrolu budky povolim 3 šrouby akuvrtačkou, to je taky velmi snadné . Už se těšim zase na špačky !
Tak nad něčím takovým jsem přemýšlela. Jen jsem si nebyla jistá, že na volném prostranství na takové tyči nějaký druh zahnízdí. Co tam hnízdí Vám? Ti špačci?
cervik
napsal(a):
Tak nad něčím takovým jsem přemýšlela. Jen jsem si nebyla jistá, že na volném prostranství na takové tyči nějaký druh zahnízdí. Co tam hnízdí Vám? Ti špačci?
Ano špačci. Lať stačí čtyřmetrová , kočky na to nelezou, ve větru se to trošku houpe, ale to i strom .Špačci tam jsou každý rok, většinou jedou dvě kola a protože jsem je chtěl mít na očích a nejbližší strom je dvacet metrů, tak jsem jim postavil toto. Miluju, když tam špaček přes den škvrká a natřásá se. Budku udělejte než přiletí , určitě ji obsadí. Ať se daří , J.
papy
napsal(a):
Tak ty Mlynaříky vám závidím.Mě létají na krmítko hlavně zvonci, čížci, sýkorky, hýlové, vrabci, stehlíci, kosy, hrdličky a dokonce ty drzí straky!
Ještě k nám lítají brhlíci - je na ně moc krásný pohled - bohužel ještě jsem nestihla je vyfotit, no a sem tam strakapoudi.
To mě sem chodí na oves i tenhle pašák .
Fotka sice mizerná, ale nechtěl jsem ho vyplašit...
guttata
napsal(a):
Ještě jedna fotka...
Tak tyhle fešáky chodím krmit kousek od nás do lesíka - vždycky zbytky od foglíků - je toho poměrně dost a už se tam naučilo chodit nejen ptactvo, ale i srnečky se srnci - to je teprve pohled - krása. Zajímavé, jak si to povědí, že jsem jim tam nasypala - během hodiny už jsou tam a hodují.
podskocova

XXX.XXX.47.144
Včera som konečne vypustil kačice na potok, poroztlkal som ľad aby sa mohli vykúpať a odrazu mi medzi ne sadla krásna biela bielulinká volavka. Je to zaujmavé z toho dôvodu že bývam uprostred dediny a takto mi tu chodí už niekolko rokov. Voda je tu plytká a ja som na ňu zabudol cez tie mrazy, že by sa ukázala aj túto zimu. Je tu vela malých jalčekov a čereblí a tak si tu chodí pochutnať. Kačice si už na ňu zvykli. Len sa potvorka nedá odfotiť. Keď zodvihnem ruky už je v lufte...Okrem nej sa rozbytím ladu zavďačím aj ledňáčkom ale tým musím dať do stavu nejakú haluz aby si mali kam sadnúť pri číhani na rybky.
Včera som konečne vypustil kačice na potok, poroztlkal som ľad aby sa mohli vykúpať a odrazu mi medzi ne sadla krásna biela bielulinká volavka. Je to zaujmavé z toho dôvodu že bývam uprostred dediny a takto mi tu chodí už niekolko rokov. Voda je tu plytká a ja som na ňu zabudol cez tie mrazy, že by sa ukázala aj túto zimu. Je tu vela malých jalčekov a čereblí a tak si tu chodí pochutnať. Kačice si už na ňu zvykli. Len sa potvorka nedá odfotiť. Keď zodvihnem ruky už je v lufte...Okrem nej sa rozbytím ladu zavďačím aj ledňáčkom ale tým musím dať do stavu nejakú haluz aby si mali kam sadnúť pri číhani na rybky.
Dobrý den, tak dnes jsem byl mile překvapen.Jednu chvíli jsem měl na krmítku plus mínus 15 dlasků, což jsem ještě neviděl a asi 30 zvonků, 10 hýlů, nějací vrabci a asi 10 sýkorek.Byla to paráda.Ovšem když Dlaskové nastoupily do krmítek, tak se nikdo moc nepřibližoval.Paráda.Stojí to za ty zkrmená kila krmení.Každý kdo má krmítko, tak ten pocit zná.Bydlím asi 500 metrů od Chráněné oblasti z rybníkem a těch druhů je tu spousta.Paráda!
papy
napsal(a):
Dobrý den, tak dnes jsem byl mile překvapen.Jednu chvíli jsem měl na krmítku plus mínus 15 dlasků, což jsem ještě neviděl a asi 30 zvonků, 10 hýlů, nějací vrabci a asi 10 sýkorek.Byla to paráda.Ovšem když Dlaskové nastoupily do krmítek, tak se nikdo moc nepřibližoval.Paráda.Stojí to za ty zkrmená kila krmení.Každý kdo má krmítko, tak ten pocit zná.Bydlím asi 500 metrů od Chráněné oblasti z rybníkem a těch druhů je tu spousta.Paráda!
To se hned tak nevidí - nezkusil jste to zdokumentovat?
papy
napsal(a):
Dobrý den, bohužel se mi to nepodařilo, byl jsem venku a když jsem zmerčil, že jsou tam nějací velcí ptáci, tak jsem pozoroval a ani jsem nešel domů.Pak když jsem je chtěl vyfotit, tak jsem zvládl jen ty dlasky, tak zítra přidám fotky.
Kde jsou ti dlaskové? Čekáme na fota
podskocova

XXX.XXX.61.33
podskocova

XXX.XXX.61.33
Uživatel s deaktivovaným účtem

bartosova1955
napsal(a):
Kde jsou ti dlaskové? Čekáme na fota
tady jsme

omlouvám se za pozdní odpověď, bohužel mám jen detailní fotky, protože kdybych to fotil zdálky, tak by tam ani nebylo nic vidět.Tak alespon takhle
Mrzí mě, že jsem to nevyfotil celé, ale z okna mi tam překáží stromy.Příšrí rok musím krmítko přendat, abych z toho taky něco měl.
podskocova

XXX.XXX.49.126
papy
napsal(a):
Mrzí mě, že jsem to nevyfotil celé, ale z okna mi tam překáží stromy.Příšrí rok musím krmítko přendat, abych z toho taky něco měl.
Já mám krmítko na tyči strčené v držáku na slunečník(těď je k ničemu) před oknem 20 cm a protože nemám klasické záclony,ale vitrážky tak sedím v obyváku v křesle a mám to jako druhou televizi