Chov papoušků doma v bytě nebo domě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2012 09:53
docid

XXX.XXX.172.126

Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo doma místnost, kde máte klece s papouškama, uvítal bych i fotky. Jak je náročné udržet doma čistotu a jak to vypadá se zápachem. Diky

11.2.2012 10:13
romika

XXX.XXX.116.252

Dříve jsem Měl v chodbě pyrury a nadělaly takovej bordel a toho prachu že už nikdy více. V domě mám místnost pro papoušky které ručně dokrmuji a musel jsem nainstalovat dvoje dveře protože ten prach z peří se dostane úplně všude. Chystám se ještě dodělat nějaké odsávání do teďka jsem větral oknem.

podskocova

11.2.2012 12:15
podskocova

XXX.XXX.38.83

docid napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo doma místnost, kde máte klece s papouškama, uvítal bych i fotky. Jak je náročné udržet doma čistotu a jak to vypadá se zápachem. Diky

Záleží jak jste háklivý,já mám 4 papouchy doma,je to v pohodě papíry pod nima čistím jednou za 14 dní,když budete mít dole 20 cm plexisklo a krmení na stěně nebo zemi tak bude čisto.Kromně pelichání.Smrádek je v létě nebo když je rosím,to těď praktikuji mimo klec na stromě-pod ním je lino tak to mopem setřu.Místnost má ale 30m čtverečních tak tam se to stratí.Muj táta měl v paneláku v kuchyni asi 8 klecí s drobotinou a to maminka dost nadávala i když to často vysával....smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2012 12:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdravím,choval jsem doma pár žaků,vyhradil jsem jim asi třičtvrtiny místnosti.měl jsem je na očích,odchovali ale toho pudru byl plný celý dům.opravdu,musel jsem to dát jinam.zápach ani ne,celkem uklízím.ted tam mám pár aymarek a senegalců a zdá se mi to v pohodě.ti tolik nepráší.

11.2.2012 15:24
ghumi

XXX.XXX.190.208

podskocova napsal(a):
Záleží jak jste háklivý,já mám 4 papouchy doma,je to v pohodě papíry pod nima čistím jednou za 14 dní,když budete mít dole 20 cm plexisklo a krmení na stěně nebo zemi tak bude čisto.Kromně pelichání.Smrádek je v létě nebo když je rosím,to těď praktikuji mimo klec na stromě-pod ním je lino tak to mopem setřu.Místnost má ale 30m čtverečních tak tam se to stratí.Muj táta měl v paneláku v kuchyni asi 8 klecí s drobotinou a to maminka dost nadávala i když to často vysával....smajlík

Dobrý den, mohu se zeptat, pod kterými papoušky čistíte papír jen jednou za čtrnáct dní? já čistím denně a občas mám pocit, že i to je málo. :-)

podskocova

11.2.2012 15:59
podskocova

XXX.XXX.42.32

ghumi napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat, pod kterými papoušky čistíte papír jen jednou za čtrnáct dní? já čistím denně a občas mám pocit, že i to je málo. :-)

Proč? to vám tolik kadí?Když dáte peletky tak necítíte nic ani mokro vše to saje,ani prach tolik nevíří...Papír je dočasný než koupím další balení peletek.Upozornuji že mám velké voliéry.Jinak senegalci a mají k dispozici strom,pod ním stírám mopem:-)

11.2.2012 16:36
ghumi

XXX.XXX.164.163

podskocova napsal(a):
Proč? to vám tolik kadí?Když dáte peletky tak necítíte nic ani mokro vše to saje,ani prach tolik nevíří...Papír je dočasný než koupím další balení peletek.Upozornuji že mám velké voliéry.Jinak senegalci a mají k dispozici strom,pod ním stírám mopem:-)

to zrovna ne, ale denně dávám ovoce, občas vejce. a to je potom super binec a noviny jsou plné zbytků. mám také větší klece, ale neměla bych odvahu tam ty noviny nechat déle jak den. o peletách nebyla řeč, tak jsem se jen zeptala. Mějte se hezky! :-)

12.2.2012 08:06
saluki

XXX.XXX.6.82

Ahoj, mám zimovací místnost pro papoušky, tráví tam 5 měsíců. Záleží hodně na tom, o jakém druhu uvažujete. Třeba kolem hejna andulek je věčně spousta peříček a rozvířeného prach a zbytků zrní. Oproti tomu třeba u papoušíčků či alexandrů rudohlavých prakticky čisto. Pod aymarkami není prach, ale díky denně podávanému většímu množství ovoce, se musí čistit denně. Zápach při alespoň týdenním větším úklidu prakticky žádný není. Musím přiznat, že místnost je plná prachu, na rámech oken, na každé textilii. Pro alergika je to nemyslitelné. Ale ptáci si zvyknou na vysavač, prachovku, prostě jakýkoliv účinný prostředek k úklidu. Rozhodně je ale lepší vyhradit celou místnost jen pro ně.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík