Pročítám příspěvky, ale všude čtu nejasné nebo pro mne nepoužitelné informace. Dokáže nědkdo odpovědět na tokovýto dotaz? Řekněme, že u novostavby rodinného domu chci postavit okrasnou voliéru pro drobotinu. Zebry, kanáři, holoubci, neofémy, křepelky čínské,.. Společný chov v celoroční okrasné voliéřé. Rozměry venkovní části 3x2x2 m osázená zelení + zimoviště do kterého bych je chtěl všechny zavřít na zimu o rozměrech řekněme také 3x2x2 m (šxdxv). Konstrukce zimoviště pálené cihly případně heluz (poroterm) o tloušťce zdi 30 cm + 10 cm polystyren zateplení. Zateplení stropu vatou taky 10 cm. Když toto budu chtít vytopit olejovým radiátorem na řekněmě 15° C, 24 hodin denně, kolik tak kWh si oleják vezme za den? Nechce se mi už kopat znovu přes dvůr a řešit další rozvod topení z domu. Děkuji za odpověď. Milan
dobrý den chtěl jsem to taky tak řešit olejovým radiátorem ale po radě s jinými chovateli jsem to řešil jinak. Mám tam akumulanční kamna 3kw mám to na poloviční výkon a v pohodě vytopí zimoviště na +9 a mám odpojený ventilátor tudíž ten teplý vzduch sálá. a zimoviště mám 4x10x2.2 ŠxDxV. a jsou zapojeny na noční proud
dobrý den chtěl jsem to taky tak řešit olejovým radiátorem ale po radě s jinými chovateli jsem to řešil jinak. Mám tam akumulanční kamna 3kw mám to na poloviční výkon a v pohodě vytopí zimoviště na +9 a mám odpojený ventilátor tudíž ten teplý vzduch sálá. a zimoviště mám 4x10x2.2 ŠxDxV. a jsou zapojeny na noční proud
Zdravím je to těžké spočítat ale určitě to bude topit minimálně hodinu na plnej výkon aby se to nahřálo tak počítejte v průměru 3-5kwh nebylo by lepší když to budete přilepovat k domu tam natáhnou radiátor z domu a máte vystaraný zaregulujete si to termo hlavicou a kdyby vás přestaly ptáci bavit tak z toho máte pěknou zimní zahradu.
Vím, že je to těžké spočítat. Proto se ptám jestli někdo neví ze zkušenosti na kolik mu to vytápění cca takovéto voliéry přijde. Nenapsal jsem to zcela přesně. Voliéra nebude nalepena na novostavbu. Bude před oknem do kuchyně, ale od domu vzdálena cca 6 m. Ale přívod topění jde na druhé straně dvora, takže přivést další rozvod a vytápět zdrojem do domu by znamenalo kopat znovu další cca 25 m dlouhou rýhu a to už mám za sebou dvakrát a znovu to kopat nebudu. Holt si budu muset připlatit za vytápění. Děkuji.
loudas
napsal(a):
Vím, že je to těžké spočítat. Proto se ptám jestli někdo neví ze zkušenosti na kolik mu to vytápění cca takovéto voliéry přijde. Nenapsal jsem to zcela přesně. Voliéra nebude nalepena na novostavbu. Bude před oknem do kuchyně, ale od domu vzdálena cca 6 m. Ale přívod topění jde na druhé straně dvora, takže přivést další rozvod a vytápět zdrojem do domu by znamenalo kopat znovu další cca 25 m dlouhou rýhu a to už mám za sebou dvakrát a znovu to kopat nebudu. Holt si budu muset připlatit za vytápění. Děkuji.
Jestli je to tak daleko tak to bych vám nedoporučil protože by tam byly velké ztráty.Já mám něco podobného ale mám v tom rozele ale je to celé zasklené a v těchto mrazech se mě přes den vystoupla teplota na 10 stupňů a to tam netopím tak by to stačilo temperovat přes noc.
Dobrý den, já mám osobní zkušenost s tímto vytápěním,a protože mám na zásuvce měřák Kw, nestačím se divit.
Vytápím prostor 7m(d)x3m(š)x 2.2m(v) předělané unimobuňky zateplené "pouze" 5 cm vatou. Používám 2Kw olej.radiátor bez ventilátoru, takže to jen sálá. Mám to v zahradě cca 50 m od domu, takže jinou možnost taky nemám. Denně podle větrného počasí nebo mrazu to za 24 hodin natočí klidně mezi 10 a 30 Kw. Vytápím pouze na 10 stupňů o od půlky Listopadu do dneška To natočilo kolem 900 Kw , průměr tedy 10 KW denně. Radím tedy pokud to jde kopnout do země a napojit se na dům a ústřední topení a je po starosti. Přeji hezký den, Šimůnek
já počítám že protopím asi tak 5 tisíc až 6 tisíc. mám to z ze stodoly s hurdiskovým stropem. Zeď je 60 plus 10cm polystyrenu, strop je hurdiskový kde je položeno 28cm skelné vaty výmět z kingspanu, v podlaze je 8cm polystyren. v čelní straně je 7 oken které jsou vyrobeny dřevený rám kde jsou vsazené 2 kusy makrolonu o síle 12mm a tvoří to jakoby sklo. a vletové vrátka jsou zatepleny (dřevotříska,polyuretanová izolace a navrch palubky na estetiku. Výlety ze zimoště je chráněno hurdiskovým stropem. a venku před pletivem jsou přimontovány staré balkonové dveře a utěsněné aby tam netáhnlo. a mám to navíc orientováno na jih takže tam svítí pořád slunko.
Mám to taky natočeno na jih, 8 oken do výletů 50 cmx120cm s dvojitým sklem. Zateplení mám nedostatečné, protože můj první záměr byl tam vůbec netopit, ale nakonec jsem kvůli Žakům musel přitopit (to až sem si je pořídil). Nevím přesně kolik stojí Kw,když nemám topnou sazbu,ale do té ceny co píšete se určitě vlezete. Já odhaduji měsíčně na topení 1500 Kč. Teď bych to asi řešil jinak. Šimůnek M.
Tak to jste mě opravdu hodně překvapili. Říkal jsem si, že jestli protopím za sezonu o dejme tomu 1 500 Kč navíc kvůli tomuto olejovému radiátoru, tak to nebudu asi řešit a dám ho tam, ale při takovéhle spotřebě to budu muset asi nějak řešit. Kopnout do země není problém, pouze už jsem nechtěl jakš takš poklizený pozemek znovu přebagrovávat. Původně jsem neuvažoval s voliérou u nového domu v těchto místech, ale nakonec jsem k tomu tak nějak dospěl. Chovám austrálii již řadu let a také nepřitápím, ale pro drobotinu jsem to chtěl vyřešit vše do jednoho místa abych je nemusel stěhovat. Asi to tedy budu muset přehodnotit. Děkuji za reakce. Milan
akorát tohle jsem dodělával na poslední chvíli to topení ale podařilo se. ale ještě je co vylepšovat takže budu ještě vylepšovat aby to bylo ono. na zateplení nemá se co šetřit.pak je t znát v zimě. a mám tam ještě okna které jsou kvůli světlu tak na ty jsem namontoval ještě makrolon abych víc jakoby zateplil okno.
nedávno tady probíhala nějaká diskuze o stavbě nových voliér a stavitel to řešil infra panely dal jsem dotaz výrobci a na místnost zhruba 3x3x2,5m mě to vyšlo na 400ww záleží na tloušťce stěn a z čeho to je postavené adresa je www.infratopeni.cz Milan
loudas
napsal(a):
Pročítám příspěvky, ale všude čtu nejasné nebo pro mne nepoužitelné informace. Dokáže nědkdo odpovědět na tokovýto dotaz? Řekněme, že u novostavby rodinného domu chci postavit okrasnou voliéru pro drobotinu. Zebry, kanáři, holoubci, neofémy, křepelky čínské,.. Společný chov v celoroční okrasné voliéřé. Rozměry venkovní části 3x2x2 m osázená zelení + zimoviště do kterého bych je chtěl všechny zavřít na zimu o rozměrech řekněme také 3x2x2 m (šxdxv). Konstrukce zimoviště pálené cihly případně heluz (poroterm) o tloušťce zdi 30 cm + 10 cm polystyren zateplení. Zateplení stropu vatou taky 10 cm. Když toto budu chtít vytopit olejovým radiátorem na řekněmě 15° C, 24 hodin denně, kolik tak kWh si oleják vezme za den? Nechce se mi už kopat znovu přes dvůr a řešit další rozvod topení z domu. Děkuji za odpověď. Milan
Když budu vycházet z příkladu p. Šimůnka:
tak vy budete mít pevné stěny, které teplo akumulují a zateplení plánujete kvalitnější, on vytápí 46,2 m3 a vy plánujete vytápět 12 m3 což je zhruba 4x méně a tak mi to jednoduchým výpočtem vychází na 2 - 3 KWh. Jestli máte i noční proud, minimálně třetina nákladů bude za nižší cenu. Další možnost na snížení vytápění je větší okno na jižní straně. Nic méně rozhodnutí je na vaší straně, tohle je jen stručný výpočet z uvedeného příkladu.
Dobrý den. Chtěl bych se ještě vrátit k příspěvku s akumulačními kamny. Jak to máte řešeno aby se Vám k nim nedostávalo peří? I když je vypnutý ventilátor a kamna pouze sálají, hřeje i celá vrchní plocha kamen. Když se víří letem ptáků vzduch a pelichají, je možné, že když budou kamna umístěna v zimovišti bude na nich peří. Co nebezpečí požáru? Zajímalo by mě jestli to máte nějak řešeno. Děkuji
zatím nijak. co mně radil zkušenej chovatel kterej topí taky akumulačkami tak říkal jednou za týden pustit ventilátor aby se prach, peří vyfoukalo z kamen. takto to praktikuji a myslím že v pohodě. ty akumulačky mám v chodbě. a z každého záletu je do chodby ppoze asi 15 cm prožek pletiva aby tam šlo teplo, světlo. a co jsem koukal tak na policích je minimum prachu, bývavalo více.