Andulky-nebezpečí v těhotenství?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2012 21:11
aussie

XXX.XXX.72.169

Dobrý den,
máme doma dvě andulky, plánujeme založit rodinu a chci se zeptat, zda můžou nějakým způsobem ohrozit zdraví dítěte a to i během těhotenství. Andulky máme obě od drobných chovatelů, je jim cca rok a půl roku a jsou chované výhradně doma. Jde mi o to, jestli jsou nutné nějaké preventivní vyšetření u veterináře, nebo zda je to zbytečné.
Děkuji za odpověď

14.2.2012 22:03
lukáš.b

XXX.XXX.49.13

Žádné nebezpečí pro novorozence ani během těhotenstvý nehrozí:-) Pokut máte ochočené andulky a pouštíte je z klece ven, a nekoušou, tak nic nehrozí. A pokut je máte stále zavřené v kleci tak už vůbec žádné nebezpečí nehrozíí:-)

14.2.2012 22:11
goldysek

XXX.XXX.215.166

Myslím, že paní myslela spíš nebezpečí ze strany chorob,než ze zranění...

14.2.2012 22:48
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím,při zájmovém chovu drobného zvířectva,zvláště pak v domácnosti,hrozí nějaké nebezpečí nákazy prakticky stále!Naštěstí většina ptačích chorob vyskytujících se u doma chovaných ptáků,není přímo přenosných na člověka,ale existují i vyjímky(psitakóza,ptačí tuberkulóza,apod.)Pokud máte pochybnosti doporučuji vyšetření ptáků,nebo alespoň trusu,v odborné veterinární ošetřovně,nebo laboratoři!To se netýká případných alergií,ty se projevují,zvláště pak u dětí, velice záhy,a pak je jediné řešení odstranit zvíře s dosahu postiženého!K.

14.2.2012 23:26
aussie

XXX.XXX.72.169

My ale chováme andulky doma v bytě, tak snad riziko psitakózy nebo ptačí tuberkulózy nehrozí, nebo ano? Za ten rok a půl, co je máme nebyly v kontaktu s ostatními ptáky...

15.2.2012 17:29
lukáš.b

XXX.XXX.49.13

goldysek napsal(a):
Myslím, že paní myslela spíš nebezpečí ze strany chorob,než ze zranění...

To vim taky. Nejsem blbej:-)

15.2.2012 17:56
eliska22

XXX.XXX.248.34

aussie napsal(a):
My ale chováme andulky doma v bytě, tak snad riziko psitakózy nebo ptačí tuberkulózy nehrozí, nebo ano? Za ten rok a půl, co je máme nebyly v kontaktu s ostatními ptáky...

To ani možná nemusejí.Ale stačí, kdybyste s nimi přišli do styku vy.A to lehce přijdete, prach z holubů, apod.

15.2.2012 19:02
aussie

XXX.XXX.72.169

Dobře a co mi tedy doporučujete? Jde mi o to, jak velké je reálné riziko, že nějakou z těchto nemocí už mají je. Nerada bych je zbytečně vezla na veterinu a podstupovala třeba mnohem větší riziko, že tam spíš něco chytnou.

15.2.2012 21:27
eupatria

XXX.XXX.31.142

dobrý večer po takejto dlhej dobe vám reálné riziko nehrozí manželka sa počas tehotenstva starala o približne 200 kusov rozneho vtáctva,v byte je riziko minimálne to že ich zbytočne preveziete a na veterine niečo chytíte je ovela vačšie.budte kludná užite si vtáctvo aj tehotenstvo a miesto veterinára dajte tie peniažky hoc do dudlíka jeto užitočnejšie.

15.2.2012 22:08
irča

XXX.XXX.166.130

Já jsem se během těhotenství také starala bez problémů o naše drobné ptactvo. Jen korelu, která byla trochu ochočená a volně létala po obyváku, jsem odvezla příteli do voliéry, neboť jsem nechtěla riskovat, že by přistála na malém a drápky mu ublížila. Jinak od dvou měsíců jsem ho už sebou brala na burzy a žádné alergie se nám nevyskytly.

16.2.2012 10:04
exibit

XXX.XXX.234.43

Dobrý den, možná to příjde některým lidem lehkomyslné, ale nemoci můžete chytnou i od jiných zvířat (hlodavců koček psů) a taky je lidí chovají i když mají novorozence, takže si myslím že by to neměl být problém.

16.2.2012 10:10
aussie

XXX.XXX.72.169

Děkuji mockrát, to jstem potřebovala slyšet:-) Doufala jsem v to, ale nechtěla jsem nic podcenit, tak jsem chtěla slyšet nározy zkušených chovatelů.

16.2.2012 10:11
našinec

XXX.XXX.159.14

exibit napsal(a):
Dobrý den, možná to příjde některým lidem lehkomyslné, ale nemoci můžete chytnou i od jiných zvířat (hlodavců koček psů) a taky je lidí chovají i když mají novorozence, takže si myslím že by to neměl být problém.

Dobrý den,viděl jsem dítě s nemocí které chytila matka v těhotenství od kočky,dítěti se nevivinul zrak,tak nevím jestli je dobré mít zvířata v bytě.

16.2.2012 10:19
exibit

XXX.XXX.234.43

našinec napsal(a):
Dobrý den,viděl jsem dítě s nemocí které chytila matka v těhotenství od kočky,dítěti se nevivinul zrak,tak nevím jestli je dobré mít zvířata v bytě.

Samozřejmě neříkám že se nic nestane, ale podívejte se kolik lidí chová zvířata a má přitom děti. Ovšem možné je všechno a nikdy neříkejme nikdy.

16.2.2012 10:39
aussie

XXX.XXX.72.169

Nedalo mi to a volala jsem třem veterinářům... Samozřejmě, že je vždycky nějaké riziko. Mně šlo o to, jak to riziko je velké a jestli se vyplatí zvířata testovat, ale v tomhle přídadě, kdy jsou andulky rok a půl doma, mám je obě z hnízda od chovatele je prý minimální, spíš žádné.

16.2.2012 10:43
exibit

XXX.XXX.234.43

Paráda hodně štěstí s miminkem! smajlík

16.2.2012 12:08
kelytom

XXX.XXX.252.154

irča napsal(a):
Já jsem se během těhotenství také starala bez problémů o naše drobné ptactvo. Jen korelu, která byla trochu ochočená a volně létala po obyváku, jsem odvezla příteli do voliéry, neboť jsem nechtěla riskovat, že by přistála na malém a drápky mu ublížila. Jinak od dvou měsíců jsem ho už sebou brala na burzy a žádné alergie se nám nevyskytly.

Tak to jste dost odvážná školačka, pokud jste brala takového mrňouska do tohoto prostředí. Ale z druhé strany, asi získal dobrou imunitu, nic proti tomu, žít ve skleníku není také dobré.
Ať se Vám a malému prckovi daří:-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík