Prosím nálehavě o radu - korela paraziti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2012 19:25
ela2000

XXX.XXX.224.76

Dobrý den,

mám doma novou korelu, samečka, který měl být odčerven na podzim. Je roční. Vzala jsem si ho do páru, k mé korelce. Mám je oba v pokoji, kde spím, avšak každý je oddělený - má svou klec a to z důvodu ochočení samečka, který je plachý.

Sameček je u mě asi měsíc a je úplně zdravý. Proto mě dnes velice zarazilo když jsem na jeho hlavě zahlédla parazita - tak 3 mm dlouhou, chodící jak kdyby stonožku, takovou pidi. Různě mu to chodilo po peříčkách a hlavně v oblasti lícní skvrny. Nechtěla jsem ho honit a chytat a tak ještě více prohloubit nedůvěru.

O jakého parazita může jít? Je to všenka? A jak se to léčí? Problém je, že v pokoji mám i svou zdravou korelu, která tam byla dřív než on. On je z venkovní voliéry, takže si něco mohl donést. Samička navíc za ním někdy leze do klece, takže je pravděpodobnost, že to má také.

Nálehavě proto prosím o radu, jak tento problém řešit a kde sehnat přípravky a zda to může jít i na člověka anebo to leze různě po pokoji. Co byste prosím navrhovali?

K veterináři se mi sameček nechce brát, je to pro něj jen zbytečný stres, kdyby stačilo koupit přípravek a podávat a bylo by to dobré, byla bych ráda.

Prosím, poraďte jak tento problém řešit. Děkuji.

21.2.2012 07:05
lukáš.b

XXX.XXX.49.13

http://www.ecoteam.cz/ Zajděte na tyto stránky. Dál do sekce obchot, produkty Natural. Ten parazit, jde o roztoče který škodí peří, požírá ho. Ten sprej na obrázku je supr proti veškerým roztočům co mají holubi i papoušci, stačí deně jednou postříkat, pozor na oči. Nabýdka spreje je v on-line obchodě. Už budete vědět :-)

21.2.2012 07:11
lukáš.b

XXX.XXX.49.13

Jinak na člověka to nejde :-) nebo může teda jít, ale neškodí to, a lést vám to může kdekoly ale je to parazit který žije v peří ptáků. Až budete mít ten sprej, používejte ho tak týden, a mělo by to 100% zmizet :-) Korele nestříkejte hlavu. At se to nedostane do očí.

21.2.2012 10:35
ela2000

XXX.XXX.224.76

Dobrý den, děkuji za pomoc, už jsem to konzultovala i s veterinární ordinací zaměřenou na exoty a poradili mi Bio-Kill, asi si koupím to i to, nebo uvidím :)

21.2.2012 14:49
johan

XXX.XXX.58.30

Kdysi jsem používal používal u holubů a drůbeže Arpalit.

21.2.2012 17:23
ela2000

XXX.XXX.224.76

Veterinář mi doporučil ještě přípravek, který se nakape za krk ptáka a za 14 dní opakuje, je to cenově i nejpřijatelnější. Asi zkusím toto. Je to výhoda, že nemusím ptáčka sprejovat a řešit, jak krýt hlavu a oči a jen ho chytím a dám za krk.

21.2.2012 19:57
exibit

XXX.XXX.234.43

Ano takový přípravek za krk se používá i u psů a koček a musím říct, že je velmi účinný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík