Dobrý den,
mám doma novou korelu, samečka, který měl být odčerven na podzim. Je roční. Vzala jsem si ho do páru, k mé korelce. Mám je oba v pokoji, kde spím, avšak každý je oddělený - má svou klec a to z důvodu ochočení samečka, který je plachý.
Sameček je u mě asi měsíc a je úplně zdravý. Proto mě dnes velice zarazilo když jsem na jeho hlavě zahlédla parazita - tak 3 mm dlouhou, chodící jak kdyby stonožku, takovou pidi. Různě mu to chodilo po peříčkách a hlavně v oblasti lícní skvrny. Nechtěla jsem ho honit a chytat a tak ještě více prohloubit nedůvěru.
O jakého parazita může jít? Je to všenka? A jak se to léčí? Problém je, že v pokoji mám i svou zdravou korelu, která tam byla dřív než on. On je z venkovní voliéry, takže si něco mohl donést. Samička navíc za ním někdy leze do klece, takže je pravděpodobnost, že to má také.
Nálehavě proto prosím o radu, jak tento problém řešit a kde sehnat přípravky a zda to může jít i na člověka anebo to leze různě po pokoji. Co byste prosím navrhovali?
K veterináři se mi sameček nechce brát, je to pro něj jen zbytečný stres, kdyby stačilo koupit přípravek a podávat a bylo by to dobré, byla bych ráda.
Prosím, poraďte jak tento problém řešit. Děkuji.
http://www.ecoteam.cz/ Zajděte na tyto stránky. Dál do sekce obchot, produkty Natural. Ten parazit, jde o roztoče který škodí peří, požírá ho. Ten sprej na obrázku je supr proti veškerým roztočům co mají holubi i papoušci, stačí deně jednou postříkat, pozor na oči. Nabýdka spreje je v on-line obchodě. Už budete vědět :-)