Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tippler

26.2.2012 18:02
tippler

XXX.XXX.97.23

Dnes jsem si všiml na samici papouška horského, že má na hrudi, krku a pod ocasem místa s červenými pírky. Příspěvky, že se tak děje u nemocných ptáků překrmovaných slunečnicí jsem četl, ale já svým papouškům slunečnici podávám opravdu v omezené míře. Proto se chci zeptat na názor ostatních chovatelů o co by mohlo jít. Případně jak se samicí nakládat dále. Děkuji.

27.2.2012 13:30
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

tippler napsal(a):
Dnes jsem si všiml na samici papouška horského, že má na hrudi, krku a pod ocasem místa s červenými pírky. Příspěvky, že se tak děje u nemocných ptáků překrmovaných slunečnicí jsem četl, ale já svým papouškům slunečnici podávám opravdu v omezené míře. Proto se chci zeptat na názor ostatních chovatelů o co by mohlo jít. Případně jak se samicí nakládat dále. Děkuji.

Modifikácia operenia oznamujúca i chorobu... Odborne vyšetriť!

28.2.2012 00:51
zbosace

XXX.XXX.111.229

V nedelu bol v Nitre ponúkaný samec a ten mal červené flaky po celom tele. Kde ste horáka zimoval? Nebola tam nadmerná vlhkosť?

28.2.2012 11:49
lucas

XXX.XXX.39.22

Vlhkostí to určitě neni, mám 17ti letého samce horáka, celý život je doma v kleci a před dvěma lety se mu to objevilo také a má to furt a hodně, pocelém těle. Nijak to neřeším, jelikož se chová úplně normálně, nijak mu to nevadí, ale normální to asi neni, taky by mě zajímalo čím to je...

28.2.2012 16:32
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý den, měl jsem kdysi nádherného samce rozely žlutohlavé. Mnoho let byl naprosto standardně vybarven, ale ve vysokém věku také zčervenal. A to i místo modrého peří na břiše. Podmínky i péči měl pořád stejnou. Někde jsem se tenkrát dočetl, že je to vysokým věkem.

tippler

28.2.2012 18:23
tippler

XXX.XXX.97.23

Děkuji za Vaše reakce. Samice byla sice zimovaná v netemperovaném záletu, ale v suchém prostředí. Na samici kromě toho zbarvení nepozoruji žádné jiné změny. Je v dobré kondici a s chutí přijímá potravu, prostě vše jak bylo do teď. Koupil jsem ji v loni v srpnu jako tříletou. Je kroužkovaná, takže stářím to taky nebude. Pořád si to spíše spojuji s těmi játry a slunečnicí i když jak jsem psal u mě ji skoro nekrmím. Podával jsem ji až teď kolem těch mrazů, ale čím byla krmená před tím než jsem ji koupil to nevím. Můžete mi doporučit něco na podporu funkce jater.

28.2.2012 19:13
velpap

XXX.XXX.240.90

tippler napsal(a):
Děkuji za Vaše reakce. Samice byla sice zimovaná v netemperovaném záletu, ale v suchém prostředí. Na samici kromě toho zbarvení nepozoruji žádné jiné změny. Je v dobré kondici a s chutí přijímá potravu, prostě vše jak bylo do teď. Koupil jsem ji v loni v srpnu jako tříletou. Je kroužkovaná, takže stářím to taky nebude. Pořád si to spíše spojuji s těmi játry a slunečnicí i když jak jsem psal u mě ji skoro nekrmím. Podával jsem ji až teď kolem těch mrazů, ale čím byla krmená před tím než jsem ji koupil to nevím. Můžete mi doporučit něco na podporu funkce jater.

zkuste ostropestřecsmajlík

tippler

1.3.2012 18:18
tippler

XXX.XXX.97.23

Ostropestřec ptákům podávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík