Prosim o radu u andulky!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2012 11:00
holup

XXX.XXX.176.29

mohl by mi prosim vas nekdo poradit co to ma moje andulka kolem ozobi a zobaku?popripade jak se to da lecit.zatim to ma jen tato jedna bila a nerad bych byl,aby se to rozsirilo na ostatni.omlouvam se za kvalitu.je to pouze mobilem :(

27.2.2012 13:13
mitraton

XXX.XXX.222.136

holup napsal(a):
mohl by mi prosim vas nekdo poradit co to ma moje andulka kolem ozobi a zobaku?popripade jak se to da lecit.zatim to ma jen tato jedna bila a nerad bych byl,aby se to rozsirilo na ostatni.omlouvam se za kvalitu.je to pouze mobilem :(

Dobrý den,

Vaše andulka má vápenku.

O Vápence se dočtete jak na moderovaném, tak na nemoderovaném foru.

Vápenné schránky parazita ucpete rostlinným olejem, který obydlí rozpustí cca po 3 namazáních(odstup cca 2 dny.

Lepší však je andulce pod křídlo na místo, kde je viditelná krevní žilka kápnout preparát s účinnou látkou ivermectin. Použít lze IVOMEC, NOROMECTIN ap.

Účinná látka se dostane krevním řečištěm do těla andulky y zlikviduje vnější i vnitřní parazity.

Součástí boje s vápenkou je desinfekce chovatelského zařízení a výměna bidélek k sezení.

Andulka si svědící okolí obličeje dospsud otírala o různá místa ve voliéře, či kleci a tím roznáší parazita dále.

Někdy bývá příčinou vápenky zhoršená hygiena chovu.

Vápenka je však výsledek parazita, kterého se Vám podaří zlikvidovat. Hodně štěstí.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

27.2.2012 14:38
holup

XXX.XXX.176.29

dekuji moc za vycerpavajici odpoved pane zaruba.myslel jsem si,ze je to vapenka,ale nebyl jsem si na 100% jisty.takze kazdy druhy den potrit rostlinym olejem a vymenit bidelka ;) popripade kde bych poridil zminenou latku ivermectin?mel bych andulku dat do karanteny ci ponechat s ostatnimi?

Přidejte reakci

Přidat smajlík