Po delší době jsem sestavil par-podle odborníku.Ale mám pocit,že mám 2 samceTen na levo je údajně samice,ale každý den píska jako samec.Prosím o posouzení odborníka. Honza
mirči
napsal(a):
Dobrý deň, límcové chovám asi 10rokov a podľa mňa je vľavo samec a vpravo samica.Je to môj názor,možno by to chcelo viac foto. Ale podľa tejto to vidím takto.
Přidám další foto
mirči
napsal(a):
Dobrý deň, límcové chovám asi 10rokov a podľa mňa je vľavo samec a vpravo samica.Je to môj názor,možno by to chcelo viac foto. Ale podľa tejto to vidím takto.
další
dobrý den potřebovala bych táke určit pohlaví mích nových límčáků. 1foto
První foto dle masivního zobáku bych viděl na samce, druhého si netroufám. Ale vzhledem k tomu, co jsem se díval na fotky na internetu, tak snad taky samec, ale nechci vás klamat.
Tady si dovolím vložit fotku z internetu, jak by asi měl vypadat typově pár a druhá věc, což je neméně důležité, čistý poddruh - b. l. jižní.
100% samec bohužel jsem byl nucen dát tento druh pryč, ale letos bych se chtěl k ním vrátit jsou to nádherní ptáci
vasutmarty
napsal(a):
Děkuji za fotky, snad ještě někdo přiloží. Z fotek to není až tak patrné, ale je tedy zjevný rozdíl v charakteru hlavy? Je samičina hlava menší a zakulacenější? Nemáte ještě detailnější záběry, především samiček poddruhu jižního? Děkuji
Já bych řekla, že tam rozdíl v hlavě i postoji je. Moje samice má hlavu a zobák o trochu menší než samec. Pak je tam menší rozdíl v barvě, samice má černou barvu na hlavě takovou vybledlejší. V pískání jsou na tom oba stejně, minulý rok jsem si říkala, že snad mám dva samce, než zasedli a měli plná vejce.
vlevo samec, vpravo samice
Dobrý den, musím také pochválit Adame, protože takhle mají vypadat Jižani!!Opravdu klobouk dolů!!Takovéhle jsem viděl jen v Německu.Opravdu paráda.Atˇ se na mě nikdo nezlobí, ale jak má jižan červené čelo, tak by nesměl do baráku.Kdyby všichni dělali ptáky takovéhle kvality a ne kvantity, to by bylo na světě krásně!A myslím kvylity u všech druhů.Opravdu paráda.Pokud by jste se k nim vrátil a měl takové jako předtím, tak beru mladé!Ať se daří všem.Nashledanou
papy
napsal(a):
Dobrý den, musím také pochválit Adame, protože takhle mají vypadat Jižani!!Opravdu klobouk dolů!!Takovéhle jsem viděl jen v Německu.Opravdu paráda.Atˇ se na mě nikdo nezlobí, ale jak má jižan červené čelo, tak by nesměl do baráku.Kdyby všichni dělali ptáky takovéhle kvality a ne kvantity, to by bylo na světě krásně!A myslím kvylity u všech druhů.Opravdu paráda.Pokud by jste se k nim vrátil a měl takové jako předtím, tak beru mladé!Ať se daří všem.Nashledanou
Zdravím.plně s Vámi souhlasím,na foto pana Adamce jsou správně vybarvení Barnardi zelení límcový(subspecie jižní)!Pokud mají někteří jedinci zelené břicho,a červená pírka na čele,jedná se s určitostí o křížence mezi dalšími druhy,a subspeciemi,jako je B.zelený velký,klonkurský,červenočelý!!!Chovu čistých ptáků zdar!K.