prosím o pomoc při určení pohlaví rosel pestrých zakoupil jsem je minuý týden na burze měly by být lonští
lutino by měl být samec
songster
napsal(a):
prosím o pomoc při určení pohlaví rosel pestrých zakoupil jsem je minuý týden na burze měly by být lonští
lutino by měl být samec
papek

XXX.XXX.51.90
Dobrý den, píšete že by měli být lonští, tak snad jste se podíval na kroužky.Nekroužkované zásadně nekupuji .To lutino by sameček být mohl, ta červená skořice no nevím chtělo by to lepší foto.
papek

XXX.XXX.51.90
Ta červená skořice dle fota č.3. je samička.
songster
napsal(a):
díky moc tak snad se jim u mě bude dařit s roselami zatím nemám zkušenosti doma chovám seneglace a žaky:D
mohu se zeptat jaké barvy budou jejich mladé? rodiče ptáků ale bohužel neznám
Je to párek. S tou barvou mladých je to ošemetné, samec i samička můžou být i třeba štěpitelný do jiných barev. Takže vám nakonec třeba nemusí hodit ani jedno mladé barvou po rodičích.!!
lukáš.b
napsal(a):
Je to párek. S tou barvou mladých je to ošemetné, samec i samička můžou být i třeba štěpitelný do jiných barev. Takže vám nakonec třeba nemusí hodit ani jedno mladé barvou po rodičích.!!
Hlavně ta samička červená už vipadá že je ze štěpitelných rodičů, z červených a skořic, asi bude háze červené a skořicové mladé, + ještě s tim lutino samcen, kdo ví co to hodí za barvy
papek

XXX.XXX.51.90
songster
napsal(a):
díky moc tak snad se jim u mě bude dařit s roselami zatím nemám zkušenosti doma chovám seneglace a žaky:D
Dobrý večer, samička červenoskořicová nemůže štěpit na nic protože je vázaná na pohlaví.Sameček lutino pokud není štěpitelný tak se samičkou červenoskořicovou budou mladé, samečkové přírodní štěpitelní na lutino,červenou a skořici .Samičky budou lutino.
papek

XXX.XXX.51.90
songster
napsal(a):
Dobrý večer, samička červenoskořicová nemůže štěpit na nic protože je vázaná na pohlaví.Sameček lutino pokud není štěpitelný tak se samičkou červenoskořicovou budou mladé, samečkové přírodní štěpitelní na lutino,červenou a skořici .Samičky budou lutino.
papek
napsal(a):
díky moc za přínosnou odpověď a upřesnění