Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2012 13:56
sabina1012

XXX.XXX.103.213

Zdá se, že se mi první přízpěvek neodeslal, tak tedy znovu.

Kamarád mi věnoval zebřičky - pár + 1 samec 2011 + 2 mláďata v budce. Mláďata vylétla z budky již před časem a již se také krmí sama, ale tmavší z nich má problém s nožkami. Má je poněkud zkrouceny dovnitř. Protože mám v plánu zebřičky dále odchovávat, chci se v budoucnu tomuto vyvarovat. Jedná se snad o následky příbuzenské plemenitby? Původ ptáků neznám, jsou ze zverimexu.

Děkuji za odpověď

13.4.2012 19:29
corvuscorax

XXX.XXX.180.2

je možné, že byla budka malá a byla tam mláďata namačkána až došlo k pokřivení nožek. Také je možné, že měly zebřičky málo vápníků a nevyvinuly se jim v pořádku nožky. Dávám jim skořápky z uvařených slepičích vajec a sépiovou kost. Místo budek dávám různé větvičku, např z borovice nebo skalníku do tvaru nějaké kapsy a dostatek hnízdního materiálu. Postaví si prostorné hnízdo podle svého a vždycky mi vyletěla krásná mláďata v dobré kondici.

13.4.2012 21:35
irča

XXX.XXX.166.130

pokud jste je kupovala ve zverimexu, tak mohou být příbuzné. Sama spolupracuji s jedním menším zverimexem a ptáky jim dávám jen kroužkované a vždy majitelce dám seznam s čísli kroužku a uvedu zda jsou příbuzní nebo ne. Z mé zkušenosti, ne všude mají kroužkované ptáky. Vykoupí přímo od chovatele jedno hnízdo a to pak prodává, zbarvení jsou různá a kroužky žádné. Asi je lepší si je pořídit na burze, nebo přímo od chovatele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík