Zdravím, tak jsem si myslela jaký nemám pěkný pár mladých aymar (stejného mínění byl i chovatel co mi je prodával), koncem léta kdy sem si je pořídila, se k sobě tulili, měli se rádi, ale teď když začlo jaro, se začal předpokládaný samec chovat agresivně, samičku pronásleduje a napadá ji a místo ní se sbližuje a krmí s andulákem co je snimi (spolu s andulkou a chůvičkami) ve voliéře. Navíc také občas zavítá do budky, proto si začínám myslet že mám dvě samice. Co myslíte? přikládám i fotku per, ale bohužel se mi nepodařilo sehnat kvalitní foťák, tak to asi není moc dobře vidět...
díky za radu
Na vašich fotkách to není zřejmé,ale vypadá to na dvě samice,samec má dvě prostřední ocasní pera,celá tmavá(z hora),posílám odkaz na kterém je to krásně nafoceno.
http://aymara.smrczech.eu/?menu=chov&contest=chov/aymara_pruhovany
Mnoho zdaru VM
Ahoj, podle fotek bohužel není zřejmé, zda jde o samečka či samičku. Ale popsané chování může klidně popisovat chování samečka. U mě jinak hodný aymaráček v době toku zahání neustále samičku do budky, a než samička zasedne, tráví v budce víc času než ona. Záleží, jak dlouho se vám takhle chová, pokud jen přechodně, může klidně jít i o samečka. Na vašem místě bych počkala na vývoj, aymarčí námluvy, obžvlášť ve skupině bývají bouřlivé