Aymara pruhovaný - 2 samice?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2012 18:08
hanka_v

XXX.XXX.40.195

Zdravím, tak jsem si myslela jaký nemám pěkný pár mladých aymar (stejného mínění byl i chovatel co mi je prodával), koncem léta kdy sem si je pořídila, se k sobě tulili, měli se rádi, ale teď když začlo jaro, se začal předpokládaný samec chovat agresivně, samičku pronásleduje a napadá ji a místo ní se sbližuje a krmí s andulákem co je snimi (spolu s andulkou a chůvičkami) ve voliéře. Navíc také občas zavítá do budky, proto si začínám myslet že mám dvě samice. Co myslíte? přikládám i fotku per, ale bohužel se mi nepodařilo sehnat kvalitní foťák, tak to asi není moc dobře vidět...
díky za radu

15.3.2012 21:11
machin

XXX.XXX.85.127

Na vašich fotkách to není zřejmé,ale vypadá to na dvě samice,samec má dvě prostřední ocasní pera,celá tmavá(z hora),posílám odkaz na kterém je to krásně nafoceno.

http://aymara.smrczech.eu/?menu=chov&contest=chov/aymara_pruhovany

Mnoho zdaru VM

16.3.2012 06:42
hanka_v

XXX.XXX.89.133

díky za radu, nu on/ona je má černé (na fotkách je to opravdu špatně vidět) ale ne úplně nahoru, tak také myslím že to bude samice, holt jim budu muset sehnat ňáký chlapy:)

16.3.2012 07:25
saluki

XXX.XXX.6.82

Ahoj, podle fotek bohužel není zřejmé, zda jde o samečka či samičku. Ale popsané chování může klidně popisovat chování samečka. U mě jinak hodný aymaráček v době toku zahání neustále samičku do budky, a než samička zasedne, tráví v budce víc času než ona. Záleží, jak dlouho se vám takhle chová, pokud jen přechodně, může klidně jít i o samečka. Na vašem místě bych počkala na vývoj, aymarčí námluvy, obžvlášť ve skupině bývají bouřlivé :-)

16.3.2012 08:28
hanka_v

XXX.XXX.89.133

díky, uvidím jak se to bude vyvíjet, agresivně se chová tak čtrnáct dní, ale nevím jestli tím samičku povzbudí k hnízdění:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík